Dünya Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Yapıldı - Son Dakika
Spor

Dünya Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Yapıldı

Dünya Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Yapıldı

Haziran ayında yapılacak olan Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası ve "Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu" için milli takım seçmeleri Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Murat Dağı'nda yapıldı.

21.05.2012 13:05

Haziran ayında yapılacak olan Dağ Koşusu Balkan Şampiyonası ve "Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu" için milli takım seçmeleri Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Murat Dağı'nda yapıldı.

Kaymakamlık ve Gediz Belediyesi öncülüğünde Murat Dağı'nın bin 450 metre yüksekliğindeki Kıcıroğlu Yaylası ile İkizce ve Araboğlu yaylaları arasında gerçekleştirilen milli takım seçmeleri 6 kategoride yapıldı. Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nun ev sahipliği yaptığı seçmelere Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ile 41 ilden 191 sporcu, 46 yönetici ve antrenör katıldı.

Milli takım seçmelerinde Balkan Şampiyonası genç kızlar 4 bin metre koşusunda Çeşminaz Yılmaz birinci, Seyran Adanur ikinci, Funda Erdoğan üçüncü ve Esra Otlu dördüncü oldu. Balkan şampiyonası genç erkekler 8 bin metre kategorisinde Suat Karabulak birinci, Ozan İşkey ikinci, Nurullah Atalay üçüncü ve Serkan Demir dördüncü oldu.

Balkan şampiyonası büyük bayanlar 8 bin metre kategorisinde Yasemin Can birinci, Süheyla Adıyaman ikinci, Yağmur Tarhan üçüncü ve Fatma Hacıköylü dördüncü oldu.

Balkan şampiyonası büyük erkekler 12 bin metre kategorisinde Mehmet Akkoyun birinci, Ercan Muslu ikinci, Emrah Akalın üçüncü ve Akif Kıtır dördüncü oldu.

Dünya yıldızlar dağ koşusu kızlar 3 bin 800 metre kategorisinde ise Tuğba Erdal birinci, Gülşen Karataş ikinci ve Ekin Esra Kalır üçüncü olurken, dünya yıldızlar dağ koşusu erkekler 4 bin metre kategorisinde Rıdvan Yılmaz birinci, Onur Aras ikinci ve Şehmuz Sarıhan üçüncülük elde ettiler.

Bazı sporcuların baygınlık geçirdiği yarışmaların sonunda ödül töreni düzenlendi. Törende dereceye giren sporculara madalya ve Kütahya çinisi verildi. Konuşmaların ardından Sazköy Değirmen Dinlenme Tesisleri'ne geçen sporculara ve davetlilere burada yemek ikram edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünya Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement