Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın tanıtım toplantısı yapıldı - Son Dakika
Spor

Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın tanıtım toplantısı yapıldı

Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması\'nın tanıtım toplantısı yapıldı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu'nun düzenlediği ve bu yıl 2'ncisi organize edilen Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

10.04.2023 12:48  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu'nun düzenlediği ve bu yıl 2'ncisi organize edilen Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapılan toplantıya TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, ikinci başkan Bilge Donuk ile başkan yardımcıları Sevim Güllü ve Remzi Yılmaz katıldı.

Yarışma hakkında bilgi veren Remzi Yılmaz, "Yarışmaya katılacak fotoğraflar siyah ya da beyaz olabilir. 2020 yılından itibaren çekilmiş tüm fotoğraflar yer alabilecek. Katılımcıların fotoğraflarını en geç 10 Aralık'a kadar fairplay@olimpiyat.org.tr adresine göndermesi gerekiyor. Yarışma amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık. Daha önce ödül almış ve sergilenmiş fotoğraflar katılamayacak." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle fair play ödüllerinde ayrı bir sayfa açmaya karar verdiklerini belirten Erdoğan Arıpınar ise toplantıda yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki ay açıklayacağımız ödül kazananlarının içinde ayrıca onlar da yer alacak. Dünya çapında ödül kazanan Üniversiteler Fair Play Kervanı'nda sona yaklaşıyoruz. Hedefimiz 81 ilimizi tamamlamak olacak. Bu iyilik kervanı Fair Play kaldıkça devam edecek. Hem de yurt dışındaki ve Balkanlar'daki Evlad-ı Fatihan'ların torunları Türkler için." diye konuştu.

Bu sene Fair Play Sertifika Programı'na başladıklarını aktaran Bilge Donuk, "Alanında uzman eğitimci ve komisyon üyelerimiz tarafından verilecek detaylı eğitimlerle fair play konusunda öğrenci ve katılımcıların daha donanımlı olmalarını amaçlamaktayız. Eğitimler, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nde ve Fair Play Kervanı Projesi çerçevesinde gidilecek illerde organize edilecektir." şeklinde görüş belirtti.

Üniversiteler Fair Play Kervanı'na ilişkin konuşan Sevim Güllü ise bu projenin Avrupa'daki fair play oluşumunun en büyük çalışmalarından biri olduğuna vurgu yaparak, "Şu ana kadar 67 üniversite ziyareti ile yaklaşık 200 bin öğrenciye ulaştık. Fair Play sergisinin eşlik ettiği fair play konferanslarımızda geleceğin antrenörleri, spor yöneticileri, beden eğitimi öğretmenleri ve rekreasyon liderlerine fair play'in tarihçesini, sporda, medyada ve toplumda fair play örneklerini anlatmaya çalışıyoruz. Amacımız sporda ve toplumda etik, ahlak ve fair play'in yaygınlaşmasını sağlamak. Hepimizi derinden üzen depremler nedeniyle kervan projemiz eylül ayında kaldığı yerden devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yarışmada birinci 2 bin dolar, ikinci 750 dolar, üçüncü 500 dolar, dördüncü ve beşinci de 250'şer dolar para ödülü kazanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması'nın tanıtım toplantısı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement