Dünya Kupası'nda "Bilet Sahtekarlığı" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dünya Kupası'nda "Bilet Sahtekarlığı"

20.06.2014 12:55

Turnuvayı izleyen yürüme engelli vatandaşların goller sırasında "ayağa kalkması" üzerine, Brezilya emniyeti "bilet sahtekarlığı" iddiasıyla soruşturma başlattı.

Brezilya'da devam eden FIFA Dünya Kupası'nı yerinde izleyen yürüme engelli taraftarların goller sırasında "ayağa kalkması", ülkede "bilet sahtekarlığını" gündeme getirdi.

İngiliz medyasının iddiasına göre, FIFA'nın engelli, emekli, öğrenci ve obez futbolseverler için turnuva öncesinde özel kontenjanla verdiği biletlerin çoğunun karaborsaya düşmesi ve bazı maçlarda bin 250 ila 3 bin 750 lira gibi astronomik fiyatlara satılması, Brezilya emniyetini harekete geçirdi.

Maça tekerlekli sandalyeyle gelen taraftarların gol esnasında "mucizevi" bir şekilde iyileşerek ayağa kalkması ve bu olayın fotoğraf ve görüntülerinin diğer futbolseverler tarafından sosyal medyada paylaşılması üzerine, emniyet inceleme başlattı.

FIFA'nın yürüme engelli futbolseverlere eşlik edecek diğer kişinin biletini de ücretsiz vermesi nedeniyle karaborsacıların bu tür durumlardan daha da kazançlı çıktığı vurgulanıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Kupası'nda 'Bilet Sahtekarlığı' - Son Dakika


Advertisement