Dünyaca ünlü satranç ustası Kasparov, Kocaeli'de - Son Dakika
Spor

Dünyaca ünlü satranç ustası Kasparov, Kocaeli'de

Dünyaca ünlü satranç ustası Kasparov, Kocaeli'de

26.09.2013 20:51

Dünyaca ünlü satranç ustası Kasparov, Kocaeli'de

Dünyaca ünlü satranç ustası Kasparov, Kocaeli'de

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak kente gelen Kasparov, çocuklara satranç takımı dağıttı

- Satranç ustası Kasparov:

- "Satranç, toplumda daha geniş kesimlere yayılması gereken ve itibarı çok hak eden bir spor dalıdır"

KOCAELİ (AA) - Dünyaca ünlü satranç ustası Garri Kasparov, çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Kocaeli'de satranç takımı dağıttı, Dünya 4'üncüsü Türk çocuğu ile satranç oynadı.

2013 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası dolayısıyla kente gelen Kasparov, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin "Doğru Hamlede Buluşalım" Projesi kapsamında öğrencilere 27 bin satranç takımı ve eğitim setinin dağıtılacağı törene katıldı.

1985-2000 yıllarında dünya şampiyonluğu bulunan, satranç ustası olarak anılan Rus Kasparov, İzmit Sırrı Paşa Konağı'nda düzenlenen törenle öğrencilere satranç takımı hediye etti.

Türkiye Şampiyonu ve Dünya 4'üncüsü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor oyuncusu Can Baylav (10) ile satranç oynayan Kasparov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de çocukların satranca ilgisinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

"Satrancın bu kadar çok sevilmesi beni mutlulukltan ağlatacak dereceye getiriyor" diyen Kasparov, "Satranç, toplumda daha geniş kesimlere yayılması gereken ve itibarı çok hak eden bir spor dalıdır. Türkiye'de de bunun olduğunu görmekten mutluluk duydum. Bunu, işbirliğiyle daha da geliştireceğimizi umuyorum" dedi.

Türkiye Santraç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay ise Dünya Gençler Satranç Şampiyonası için Kocaeli'de bulunduklarını, 52 ülkeden 195 elit sporcunun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle güzel bir ortamda mücadele ettiğini kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl 36 bin 500 satranç takımı dağıttığını, bu yıl da 27 bin takım dağıtılacağını belirten Tulay, "Dağıtımda ilk hamleyi Kasparov yaptı. Kendisine ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyorum. Umarım, satranca destekleri nedeniyle, Kocaeli'den yeni Kasparovlar çıkar" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kasparov'a kahve takımı hediye etti.

-satranç

Dünyaca ünlü satranç ustası Kasparov, Kocaeli\'de
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünyaca ünlü satranç ustası Kasparov, Kocaeli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement