Efsanelere Saygı Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Spor

Efsanelere Saygı Etkinliği Düzenlendi

Efsanelere Saygı Etkinliği Düzenlendi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, geçmiş dönemlerde, önemli başarılar elde eden sporcuların her yönleriyle örnek alınması gerektiğini söyledi.

22.05.2013 15:21  Güncelleme: 15:31

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, geçmiş dönemlerde, kısıtlı olanaklara rağmen önemli başarılar elde eden sporcuların her yönleriyle örnek alınması gerektiğini söyledi.

Vali Coş, Adnan Menderes Bulvarı'nda bir restoranda, Adana'da iz bırakan ve unutulmayan ünlü futbolculardan Vedat Bayraktar, Necip Erdoğan, Tufan Akdemir, Mustafa Şentürk ve Mustafa Ulacan'a plaket verdi.

Eskiden kazanılan başarıların daha anlamlı olduğuna dikkat çeken Vali Coş, şöyle devam etti:

"Geçen ay içinde, yine kentimizde iz bırakan, unutulmayan Adana Demirsporlu futbolcularla birlikte olduk. Aynı uygulamayı bugün sizlerle yapıyoruz. Bundan dolayı çok mutluyum. Amacımız, genç sporcuların ünlü sporcuları tanıması, ayrıca efsane sporcuların hatırlanmasıdır. Geçmiş dönemlerde kısıtlı olanaklara rağmen, önemli başarılar elde eden sporcular her yönleriyle örnek alınmalıdır. Geçmişini bilmeyen, yaşlısına, emeklisine saygı göstermeyen ve önem vermeyen toplumlar başarılı olamazlar. İnsanoğlu, az ya da çok yaşar, her nefis ölümü tadacaktır. Ancak, yaşarken bu gibi etkinliklerle anılmak hayli güzel duygulardır."

KULÜP YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI

Vali Coş, kulüp yöneticilerine çağrı yaparak, spor yaptığı dönemlerde iz bırakan, unutulmayan, kentin adının duyulmasında emeği geçen efsane futbolculara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek, "Her eski sporcu birer semboldür. Bunlardan yararlanmak, bunları hatırlamak, bunları onure etmek herkesin görevi olmalıdır" diye konuştu.

Herkesin işini iyi yapması gerektiğine dikkati çeken Coş, yapılan işin hakkını vermek gerektiğini vurgulayarak, ülkenin her alanda böyle gelişeceğini kaydetti.

Vali Coş, eski futbolculardan Vedat Bayraktar, Necip Erdoğan, Tufan Akdemir, Mustafa Şentürk ile Mustafa Ulucan'a, ayrıca etkinliği düzenleyen Hasan Basri Yavuz'a plaket verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise tüm futbolculara eşofman armağan etti.

Etkinliğinde düzenlenmesinde emeği bulunan gazeteci Hasan Basri Yavuz da Vali Coş'un sporun babası olduğunu ifade ederek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Adanaspor'un eski kaptanlarından Vedat Bayraktar, plaket verilen futbolcular adına teşekkür etti

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Halis Arslan da katıldı.

Konuşmalardan sonra,

Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun, yemek duası yaptırdı.

Plaket verilen futbolcuların

yaşam öyküleri şöyle:

VEDAT BAYRAKTAR ATTIĞI GOLLE TAKIMIN KÜMEDE KALMASINI SAĞLADI

Vedat Bayraktar, Adanaspor tarihinde efendiliği, futbolu ve spor ailesiyle ilişkisiyle sevilen, saygı duyulan

ve danışılan efsane futbolcuların başında geliyor.

Futbola, 1967 yılında Milli Mensucat Spor Kulübü'nde başlayan Bayraktar, başarılı futboluyla göz doldurunca 1969 yılında Adanaspor'a transfer oldu. 1971 yılında Adanaspor'un Süper Lige yükselmesinde büyük emeği bulunan Bayraktar, 10 yıl savunma oyuncusu ve takım kaptanı olarak turuncu-beyazlı kulüpte önemli başarıların öncülüğünü yaptı.

Futbol oynadığı yıllarda, aynı zamanda Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Makine Mühendisliği bölümünü tamamlayan Bayraktar'ın futbol yaşamında birlerce anısını bulunuyor. Evlendiği günden 3 gün sonra Gündüz Tekin Onay tarafından Kızılcahamam'da kampa götürülmesi ile Bursaspor'a 35-40 metreden attığı golle takımın kümede kalmasını sağladığını asla unutamıyor.

Adanaspor kulübü her sıkıntılı döneminde bilgisine başvurulan Vedat Bayraktar, geçmiş yıllarda kulüpte genel kaptanlık görevinde de bulundu.

Evli ve 63 yaşında ticaretle uğraşan Bayraktar'ın 2 çocuğu bulunuyor

NECİP ERDOĞAN, 3 BÜYÜKLERİN TRANSFER ÖNERİLERİ YERİNE ADANA'YI TERCİH ETTİ

Necip Erdoğan, kent dışından Adana'ya gelerek önemli başarılara imza atan, iz bırakan ve herkesten daha fazla Adanalı olan değerli bir futbolcuydu.

Futbola küçük yaşlarda Ankara Yenişehir'de başlayan, daha sonra da futbol yaşantısını Gençlerbirliği'nde sürdüren Erdoğan, 1970 yılında Merhum teknik direktör ve spor otoritesi Yüksel Doğanay'ın desteği ve ısrarı üzerine Adanaspor'a transfer oldu. 10 yıl Adanaspor'da önemli başarılara imza attı ve kaptanlık görevinde bulundu. Yapı olarak, yenilgiye tahammülü olmayan, tatlı sert oyunu ve liderlik özellikleriyle Adana'da çok sevilen futbolcu oldu.

Erdoğan, Macaristan'ın Başkent'i Budapeşte

Kenti'nin

ünlü

UEFA Kupası'nda HONVED FC takımına Adanaspor 2-1 yenik durumda iken, son dakikada attığı güzel golle takımın berabere kalmasını unutamıyor.

3 büyüklerden transfer teklifleri almasına rağmen, Adana sevgisi ağır basan Erdoğan, şu anda Yüreğir Belediyespor'da kulüp başkanı ve teknik direktör olarak

yüzlerce gencin iyi futbolcu olmaları için uğraş veriyor.

Erdoğan, ayrıca bir yerel televizyonda spor programı yapıyor.

TUFAN AKDEMİR, ADANASPOR'UN KART GÖRMEYEN BEYEFENDİ FUTBOLCUSU

Tufan Akdemir, futbola

Nazillispor'da başladı. Sırasıyla Sümerspor, Göztepe, Afyonspor ve Şekerspor'da forma giydikten sonra, 1970 yılında Adanaspor'a transfer oldu.

Özellikle Göztepe'de oynadığı yıllarda, Milli takımlar teknik direktörü merhum Adnan Süvari'nin de öğrencisi olan Tufan Akdemir, burada kendini hayli geliştirdi.

Turuncu-Beyazlı ekipte Süper ligde 4 yıl başarılı sezon geçiren, sol bek oynamasına rağmen, sert şutlarıyla rakip kalecilerin korkulu rüyası olan Akdemir, futbol oynadığı yıllarda efendiliği, top tekniğinin üstünlüğü nedeniyle hayli dikkat çekti.

Ciddi sakatlık geçiren Akdemir, Adana'dan ayrılmayarak ticarete atıldı. Akdemir, aynı zamanda İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi

mezunu.

68 yaşında, evli 2 çocuk babası olan Tufan Akdemir, fırsat buldukça eski sporcu arkadaşlarıyla birlikte olarak hasret gideriyor.

MUSTAFA ŞENTÜRK 24 KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Mustafa Şentürk, futbola

1973 yılında Adanaspor altyapısında başladı. 17 yıllık futbol yaşamı başarılarla dolu olan Şentürk, bir çok şampiyonluklar yaşadı.

Savunma oyuncusu olmasına rağmen, ofansa dönük oynayan ve goller atan Şentürk'e, takımını gole hazırladığı, asistlik yaptığı ve hareketli olmasından dolayı arkadaşları tarafından "Kelebek Mustafa" lakabı taktıkları bilinir.

Faal futbol yaşantısının ardından antrenörlük yapan ve 3. Ligde bulunan Ağrıspor'u hiç yenilgi almadan 2. Lige yükselmesini sağlayan Şentürk, ayrıca Erzurumspor, Iğdırspor, Ceyhanspor ve Osmaniyespor'da da önemli başarılar elde etti. Şentürk, İskenderunspor'un da şampiyon olmasını sağladı.

400 kadar resmi maç yapan Şentürk, 17 kez Ümit, 7 kez de (A) Milli formayı giyme başarısını gösterdi.

Adanaspor forması altında 3 kez UEFA, 4 kez de Balkan Şampiyonasına katılan Şentürk, değişik kulüplerde antrenörlük yaptı.

Şu anda, Hatay'ın Erzin ilçesinde Erzin Belediyespor'da teknik direktör olarak görev yapan ve 57 yaşında olan Şentürk, iki çocuk sahibi.

MUSTAFA ULUCAN HEM ADANASPOR HEM DE DEMİRSPOR'DA FORMA GİYDİ

Mustafa Ulucan futbola 1976 yılında Milli Mensucat Spor Kulübü'nde başladı. Sırasıyla Adanaspor, Zonguldakspor, Denizlispor ile Adana Demirspor'da 17 yıl aralıksız profesyonel olarak forma giydi.

Adanaspor'da

önemli

başarılarda payı bulunan Ulucan, saçlarının kıvırcık olması, boyunun uzunluğu nedeniyle takım arkadaşları

ona "Pırasa Mustafa" lakabını takmışlardı.6 kez amatör, 8 kez ümit ve iki kez de (A) Milli formayı giymeyi başardı.

Faal futbol yaşantısının ardından, antrenör kursuna giden Ulucan, daha sonraki yıllarda başta Ali Hoşfikirer olmak üzere

Gündüz Tekin Onay, Yücel

İldiz, Ender Konca, Necip Erdoğan ile birlikte uzun yıllar antrenörlük yaparak bir çok takımı başarıya taşıdı.

54 yaşında olan Ulucan, hem Adanaspor'da hem de Adana Demirspor'da forma giydiği yıllarda efendiliğiyle dikkati çekti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Efsanelere Saygı Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement