Emin Kar'dan Hüzünlü Veda - Son Dakika
Spor

Emin Kar'dan Hüzünlü Veda

Emin Kar\'dan Hüzünlü Veda

Samsunspor Kulüp Başkanı Emin Kar, basın toplantısı düzenleyerek göz yaşları içinde görevi bıraktığını açıkladı.

07.10.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsunspor Kulüp Başkanı Emin Kar, basın toplantısı düzenleyerek göz yaşları içinde görevi bıraktığını açıkladı. Kar, 35 yıldır Samsunspor'a hizmet ettiğini ancak kendisine haksızlık yapanlara hakkını helal etmediğini söyledi.

Samsunspor - Adanaspor maçının 1-1 tamamlanmasının ardından hakaretlere maruz kaldığını belirten Emin Kar, bugün kulüp binasında basın toplantısı düzenleyerek gözyaşları içinde Samsunspor Başkanlığı'ndan ayrıldığını açıkladı. 22 Temmuz 2012'de 47 trilyon borcu olan ve 2 futbolcusu bulunan Samsunspor'a Başkan olarak geldiğini hatırlatan Emin Kar, "Son maçta içeride Adanaspor ile 1-1'lik skorla ayrıldıktan sonra yaşananlar, yazılanlar, çizilenler beni derinden üzmüştür. Ben de oturup eşimle, çocuğumla, aynı değerde gördüğüm yönetici arkadaşlarım ile birlikte konuştum. Değerlendirmeler yaptık ve bu basın toplantısını yapma ihtiyacı hissettim. Arkadaşlar ben 1981 yılında Samsunspor'a geldiğimde 10 sene bu takımda top oynadım. Bunları söylemek ihtiyacı hissediyorum. Bugüne kadar hiç söylemedim bunları. Her transfer döneminde sadece bana 'sen bizim çocuğumuzsun' dediler. Boş kağıtlara imza attım. Bir gün para konuşmadım. Allah razı olsun bütün yönetim kurulu başkanları da benim hakkımı verdiler. Geçinip gidiyoruz. Boş kağıda imza atıp bu zamana kadar hiç sesimizi çıkarmadık. Daha sonra kaza oldu. Herkese kazada haklı olarak hem tazminatını verdiler, hem ev aldılar. İş yapanlar oldu. Hepsinin de hakkıydı, kazanacakları paraydı. 'Sen bizim çocuğumuzsun paramız yok' dediler ve yine olsun dedik. Yine devam ettik. Şimdi bugün bakıyorum bu maçtan sonra her kafadan bir ses çıkıyor" dedi.

"GELDİĞİMDE 47 TRİLYON BORÇ VARDI"

Kar, Adanaspor maçının ardından kendisine hak etmediği sözler sarf edildiğini ifade ederek, "35 yıldır buradayım. Zaman zaman genel kaptanlık yaptım. O zaman da para konuşmadım. Ama Adana maçından sonra beni yaralayan bir şey oldu. Yönetim kurulu listesine baktım benden başka Trabzonlu yok. Özellikle bazı kişilerin 'Trabzonlu yönetim istemiyoruz. Trabzonlu başkan istemiyoruz' lafı beni inanılmaz incitti. Bugüne kadar ben onların hep çocuğuydum, boş kağıtlara imza attım. Ne oldu Adanaspor maçında anlamadım. Mağlup bile olsak, ben yine o tepkiyi beklemiyordum. 85'de 2-1 galip gelsek ben büyük başkan mı olacaktım? Ben sadece Samsunspor sevdalısı olarak buraya gönül verdim. Elimden geldiği kadar yaptıklarım ortada. Herkes bizim ne yaptığımızı biliyor. Ben kulübü devraldığımda 47 trilyonlara borç ve iki tane oyuncumuz vardı. Şu anda 31 tane oyuncumuz var. 2 tanesinin mukavelisi bitiyor. 29 tane oyuncu kendi oyuncumuzdur. Biz geldiğimizde altyapıdan bir tane oyuncu yoktu bu takımda. Şu anda hepiniz görüyorsunuz. 35 yıldır ben buradayım bir tane kaleci Adnan'dan sonra kaleci çıkmadı. Allah bize nasip etti Furkan'ı kazandırdık bu takıma. Canberk var, Ercan var, Halil İbrahim var, Doğan var, Alpereren, Kemal var, Erdi var. Unuttuğum belki birkaç tane daha olabilir. Bunların hepsi Smasunspor'un geleceği açısından büyük oyuncular olacaklar. Bunlar Samsunspor'u kurtaracaklar. Sanki beni yönetimden ayrıştırmaya çalışıp sadece Emin Kar üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu da beni inanılmaz yaralıyor. Geldiğim ilk günden beri yönetim kurulu arkadaşlarımız ile hep Samsunspor'un menfaatleri açısından konuşmuşuzdur" diye konuştu.

"BU TAKIMIN 40 TRİLYON LİRASINI BATIRDILAR"

Bazı kişilerin takımın 40 trilyonunu batırdığını vurgulayan Emin Kar, "İsim vermeyeceğim bu konulardan artık yoruldum. 300 milyar lira peşin, 80 milyar lira maaşla çalıştılar. Menajerlere trilyonlarca para verdiler. Bu kulübün 3.5 trilyon lira yolsuzluklara karışan ve bunlarla ilgili bir tene yazı çıkmıyor. Bize destek verenleri saklamadım. Bugüne kadar söylüyorum. 2 defa İçişleri Bakanlığı'ndan denetçiler geldiler. Ayrı ayrı zamanda denetlediler. Hassas çalıştılar. Bize teşekkür edip gittiler. Benim neden aday olduğumu soruyorlar. Başka aday mı vardı? Benim arkamdan iş çevirerek kulübü resmen ele geçirmek istediler. Bu kulübün 3.5 trilyon lirası kayıp. Ayın 21'inde mahkemeleri var. Ben kimseyi suçlamıyorum. Yarın gelsinler yine aday olsunlar. Bu işler böyle gizli kapaklı olacak işler değil. Geçenlerde bir açılışta ikinci başkanımız Samsun'un ileri gelen birilerine 'Bize reklam verin, bize yardım edin' diyor. O da 'bakarım, tamam' diyor. Onların yönetiminden olan birisi 5 dakika sonra 'Bunlara reklam verirsen, para verirsen, daha senin yüzüne bakmam' diyor. Bu mudur Samsunsporluluk arkadaşlar? Onun için herkes aklansın gelsin Samsunspor'a. Burası aklanma yeri değil. Mahkemeleri bitsin gelsinler buraya aday olsunlar. Ben kimsenin bekçisi de değilim. Kimseyle de benim işim yok. Kulüpten gelip benim maaş bodrumu çalmaları yazıktır, ayıptır. Gelin bana sorun bu nedir diye. Benim bir tane oğlum var, eşim var" şeklinde konuştu.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

"Hakkımı helal etmiyorum. Benden de kimse helallik istemesin" diye konuşmasını sürdüren Emin Kar, bir ara konuşurken de güçlük çekti ve ağladığı için basın mensuplarından 2 dakika ara istedi. Özür dileyerek konuşmasına yeniden başlayan Kar, "Bu takım için ben çok şey yaptım. Benden fazla emek harcayanlar da olabilir, onlara da saygı duyuyorum. Ama ben iyi bir Samsunsporluyum. Ben bu takımı seviyorum. Bunun için o olay beni çok yaralamıştır. Derler ya o senin kefen paran. Benim bu kulüpten aldığım o maaş benim kaza paramdır. Yüz lira ile başlamıştır. 17 ay almadığım günler olmuştur. Burada arkadaşlarımız da vardır. Çoğuna yakını da altyapıda olan çocuklara ayakkabı olarak geri dönmüştür. Onun için artık böyle olaylarla uğraşmaktan sıkıldım. 28-29 yıllık evliyim. Orası zora gitmeye başladı yavaş yavaş. Onun için yoruldum. Ben yine Samsunspor takımının her zaman neferiyim. Benim bunda bir sıkıntım yok. Samsunspor'a yardım eden Cemal Yeşilyurt, Adnan Ölmez ve Fuat Köktaş da Trabzonlu. Adam 20 trilyonun üzerinde bağış yapmış. O da üstüne alınıyor, ben de üstüme alıyorum. Nedir bu kavga" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının, 'istifa sözcüğünü telaffuz etmediniz, istifa mı ettiniz?' sorusuna Emin Kar, "Evet" cevabını vererek, yönetimin Ocak ayındaki kongreye kadar görevlerinin başında olduğunu söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Emin Kar'dan Hüzünlü Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement