Emre Mor Herkesi Büyüledi! - Son Dakika
Spor

Emre Mor Herkesi Büyüledi!

Emre Mor Herkesi Büyüledi!

2018 Dünya Kupası Elemeleri öncesi ilk ciddi sınavını Antalya Arena'da Rusya'ya karşı veren A Milli Futbol Takımımız, yenilenmiş ve gençleşmiş kadrosuyla umut verdi.

02.09.2016 06:59

2018 Dünya Kupası Elemeleri öncesi ilk ciddi sınavını Antalya Arena'da Rusya'ya karşı veren A Milli Futbol Takımımız, yenilenmiş ve gençleşmiş kadrosuyla umut verdi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in EURO 2016'daki en önemli silahları Arda Turan, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Hakan Balta, Selçuk İnan gibi yıldızların yer almadığı yeni kadroda en göze batan isim genç yetenek Emre Mor oldu. Fransa'daki turnuvada 2-0 kazandığımız Çek maçında ilk golün asistini yapıp harika oynayan genç yıldız, Rusya karşısında da tam anlamıyla resital sundu.

Ruslar faulle durdurabildi

Antalya Arena'da oynanan karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Dortmundlu 19 yaşındaki süper yetenek, hızı ve klas çalımlarıyla Rusya savunmasına zor anlar yaşattı. Hırvatistan maçı öncesi formda olduğu dikkatlerden kaçmayan Emre'yi Rus futbolcular ancak sert faullerle durdurabildi. Arda Turan'ın yokluğunda ileri bölgede lider rolü üstlenen genç oyuncu, maçı takip eden taraftarları da kendine hayran bıraktı.

Terim tebrik etti

Ayağına her top gelişinde Antalya Arena 'Emre' tezahüratlarıyla inlerken, maçı tribünden takip eden TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko'nun da şaşkınlıkları ekranlara yansıdı.

85 dakika başarıyla mücadele eden Emre Mor, alkışlar eşliğinde yerini Okay Yokuşlu'ya bıraktı. Daha önce yaptığı açıklamalarda kendisine çok güvendiğini belirten Fatih Terim de kenara aldığı oyuncusunu ilk tebrik eden isim oldu.

Hırvat gazeteci Radic Jurica, Hırvatistan-Türkiye maçı öncesi temkinli konuştu:

Arda'nın olmaması şans değil

2016 Dünya Kupası Elemeleri ilk maçında Pazartesi günü Ay-Yıldızlı ekibimizle I Grubu'ndaki ilk maçına çıkacak Hırvatlar'da Rusya maçını takip eden gazeteci Radic Jurica, kritik sınav öncesi çekincelerinden bahsetti. Fatih Terim'in kadroya dahil etmediği as oyuncular Arda, Selçuk, Burak, Caner gibi isimlerin olmayışının şans değil, dezavantaj olduğuna vurgu yapan Jurica, "Rusya karşısında ismini ilk defa duyduğum genç oyuncuları izleme şansı yakaladım ve neler yapabileceklerine şahit oldum. Hırvatistan'daki maç kesinlikle kolay geçmeyecek. Arda gibi tanıdığımız, futbolunu bildiğimiz isimlerin olmaması bizim açımızdan şans değil dezavantaj. Kadro yeni ve daha az tecrübeye sahip de olsa bir ekole karşı savaş vereceğiz. Temkini

elden bıraktığımız anda kaybederiz" sözlerini sarfetti.

Tomas: Avantaj Türkiye'de

Göztepe'nin yardımcı antrenörü ve eski Hırvat futbolcu Stjepan Tomas, pazartesi günü Zagreb'de oynanacak maçta Türk Milli Takımı'nı favori olarak gördüğünü söyledi. Hırvatistan ile Türkiye'nin ilk iki sırayı alacağına inandını belirten Tomas, "5 Eylül'de oynanacak müsabakada Hırvatistan dezavantajlı, cezasından dolayı maç seyircisiz oynanacak. Bana göre büyük avantaj Türkiye için. O şartlar Hırvatistan için zor olacak. Türkiye'yi avantajlı görüyorum. Umarım, Hırvatistan birinci olarak, Türkiye de ikinci olarak Play-Off'tan Dünya Kupası'na gider" diye görüşlerini aktardı.

Kaynak: Fanatik

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Emre Mor Herkesi Büyüledi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement