Ersun Yanal, Aziz Yıldırım'ın Geçinemediği İlk Teknik Direktör Değil - Son Dakika
Spor

Ersun Yanal, Aziz Yıldırım'ın Geçinemediği İlk Teknik Direktör Değil

Ersun Yanal, Aziz Yıldırım\'ın Geçinemediği İlk Teknik Direktör Değil

Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın istifa etmesi yıllardır bir Fenerbahçe klasiği olan bu problemin kaynağını sorgulatıyor.

09.08.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de teknik Ersun Yanal ve başkan Aziz Yıldırım arasındaki soğuk rüzgarlar eserken, süreç sarı lacivertli takımın eksi teknik direktörleriyle yaşadığı ayrılıkları akla getirdi. Sarı lacivertli futbolcuların Ersun Yanal tarafından verilen iki günlük izinlerini iptal eden ve medyada yer alan iddialara göre takımın iyi çalışmadığından yakınan başkan Aziz Yıldırım, henüz iki ay önce iki yıllık yeni sözleşme imzaladığı Ersun Yanal'la yaşadığı sürecin benzerini daha önce çalıştığı teknik adamlarla da yaşamıştı.

Joachim Löw

Fenerbahçe'ye oynattığı başarılı ve göze hoş gelen futbolla dikkat çeken Löw'le kaybedilen şampiyonluğa karşın sözleşme uzatılacağını belirten Aziz Yıldırım, o zamanların genç şimdilerinse dünya şampiyonu hocasının, basında yer alan eleştiriler üzerine yaptığı "Benim futbolu bilmediğimi iddia edenlerin futbola uzaklığı Türkiye'nin Avustralya'nın uzaklığından fazla" açıklamasının ardından gelen tepkilere direnememiş ve Löw'le yolları ayırmıştı.

Mustafa Denizli

Takımı bir önceki sezon tıpkı Ersun Yanal gibi şampiyonluğa ulaştıran Mustafa Denizli için, "Ben başkan olduğum sürece bu takımda olacak" diyen Aziz Yıldırım, şampiyonluğun ardndan gelen sezonda tecrübeli teknik adam ile yollarını ayırmış ve takımı Alman Werner Lorant'a emanet etmişti. Mustafa Denizli'nin gönderilmesine neden olan Diyarbakırspor maçı öncesi antrenmanlarda futbolcuların kartopu oynamasına izin vermesi ayrılık sonrası sıkça gündeme gelirken, Aziz Yıldırım'ın takımın iyi çalışmaladığına inanmasının bu kararda etkili olduğu belirtmişti. Fenerbahçe Mustafa Denizli'nin ayrılığı sonrası sezonu şampiyon Galatasaray'ın ardında ikinci sırada tamamlarken, Lorant'la girilen bir sonraki sezon altıncı sırada tamamlanmıştı.

Arthur Zico

Sarı lacivertli takımı 100. yılında şampiyonluğa ulaştıran ve bu özel başarının yanı sıra Fenerbahçe'ye Avrupa'da da en başarılı günlerini yaşatan Brezilyalı teknik adamın Devler Ligi'nde gelen büyük başarıya karşın gönderilme gerekçesi yeterince disiplinli bir ortam sağlayamaması olarak gösterilmiş, başkan Yıldırım Zico konusunda yaptığı tercihi "Takım idman yapıyor, tercüman orada top oynuyor" şeklinde açıklamıştı. Zico'nun yerine göreve gelen Luis Aragones'le Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkamayan Fenerbahçe, ligi de dördüncü sırada tamamlamıştı.

Aykut Kocaman

Fenerbahçe'ye kazandırdığı şampiyonluğun ardından zorlu 3 Temmuz sürecinde takımın başında olmasıyla taraftarın gönlünde ayrı bir yere oturan ancak Alex de Souza'nın ayrılık sürecinde fazlasıyla yıpranan Aykut Kocaman'a desteğini her fırsatta "Kendisi ben varım dediği sürece buradadır" sözleriyle getiren Aziz Yıldırım, Galatasaray'a kaptıran üst üste ikinci şampiyonluk sonrası Kocaman'la transfer konusunda anlaşmazlığa düşmüş, ve takım Ersun Yanal'a emanet edilmişti.

Ersun Yanal

Aziz Yıldırım ile son anlaşamayan teknik direktör ise Ersun Yanal oldu. Bugün öğlen saatlerinde istifasını veren teknik adam Fenerbahçe'yi Nisan ayında şampiyon yapmasına rağmen Aziz Yıldırım ile anlaşamadı ve görevi bıraktı. Sezon öncesi hazırlık kampında iyice artan anlaşmazlıkların sonunda Fenerbahçe'de istifa eden taraf yine teknik direktör oldu.

Uğur Aktan

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ersun Yanal, Aziz Yıldırım'ın Geçinemediği İlk Teknik Direktör Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement