Eski Trabzonspor Başkanlarından Akyazı Temennisi - Son Dakika
Spor

Eski Trabzonspor Başkanlarından Akyazı Temennisi

Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda etmeye hazırlanan Trabzonspor'da eski kulüp başkanlar, Akyazı Stadı'nda bordo-mavili takımın yeni başarılar elde etmesi temennisinde bulundu.

02.06.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda etmeye hazırlanan Trabzonspor'da eski kulüp başkanlar, Akyazı Stadı'nda bordo-mavili takımın yeni başarılar elde etmesi temennisinde bulundu.

Trabzonspor Dergisi'nde "Şampiyon başkanlar ve Avni Aker" başlığıyla, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mehmet Ali Yılmaz ve Sadri Şener'in görüşlerine yer verildi.

Bordo-mavili kulübün Birinci Lig'e çıktığı dönemde görev yapan ve 4 Birinci Lig şampiyonluğunda imzası olan Şamil Ekinci, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor'un ciltlere sığmayan hatırasının bulunduğunu belirterek, "Ancak en güzeli İkinci Lig'den Birinci Lig'e çıkışımız. Daha sonra Birinci Lig ve kupa şampiyonlukları yaşadık. Trabzonspor, bütün başarılarını bu stadyumda kazandı. Hepsi dillere destan. Umuyoruz ki Akyazı'da yeni başarıları tekrarlarız." ifadelerini kullandı.

Ahmet Celal Ataman da kendisi için en önemsediği olayın 1973-74 sezonunda takımın Birinci Lig'e çıkması olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bu şampiyonluğun ve sonrasında kazanılan çok önemli zaferlerin kutlamalarını asla unutmam. Geriye baktığımızda emeği geçen herkesin hatırlanmasını ve gereken önemin verilmesini temenni ederim. Hüseyin Avni Aker'in 1940'lı yıllarda verdiği o büyük mücadelenin yanında bizlerin emekleri sönük kalıyor. Bizler görev dönemimizde iyi kötü emek verdik. Bizi onurlandıran çok anımız var. Hüseyin Avni Aker Stadı'nın gerektiği şekilde muhafaza edilmesini, Akyazı Stadı'nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah yeni başlangıçların müjdecisi olur yeni stadyum."

Yılmaz: "Hafızalardan silinmesi mümkün değil"

Mehmet Ali Yılmaz ise Türk futbol tarihinde çığır açan, Anadolu'dan yükselen bir değer olarak adını zirveye yazdıran Trabzonspor'un tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı'nın önemli bir yer tuttuğunu bildirdi.

Sayısız başarıların elde edildiği, göğüslerinin kabardığı, gurur duydukları şampiyonluk kupalarının heyecan ve sevinçlerini yaşadıkları Hüseyin Avni Aker Stadı'nın hafızalardan silinmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Gelişimin, değişimin yaşandığı çağımızda daha modern, gelir getiren bir stadyuma Trabzonspor'un ve Türk futbolunun ihtiyacı doğmuştur. Bu nedenle Akyazı'da Trabzon ve Trabzonspor'un adına yakışır bir tesise kavuşacak olması sevindiricidir. Yeni stat yapılması, hiç kuşkusuz spora önemli katkılar sunacaktır. Akyazı Stadı, konumu ile önemli bir tesis olarak Trabzon'a, Trabzonspor'a ve Türk futboluna uzun yıllar hizmet edecektir. Akyazı Stadı'nda yeni şampiyonluklar yaşanması dileğiyle bu stadın Trabzonspor'a Türk futboluna hayırlı olmasını temenni ederim. Avni Aker'de bir tarih yazılmıştır. Akyazı Stadı'nda da bu tarih sayfalarına yeni başarılar eklenmesini dilerim."

Şener'in görüşleri

Türk futbolunda 3 Temmuz sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'da başkanlık görevinde bulunan Sadri Şener ise Hüseyin Avni Aker Stadı'nın, şampiyonluklar, sevinçler, hüzünler yaşadıkları bir yer olduğunu aktararak, "Benim için unutulmaz olan 2010-2011 şampiyonluğudur. Trabzonspor uzun yıllar sonra şampiyonluk kupasını kazandı. Lakin kupası verilmedi. Çünkü başkasının hak ettiğini söylediler. Söyleyen de alan da zaten buna inanmıyor. Sportif açıdan kararlar ortada. Avni Aker'de o sezon yaşadıklarımız bizim için çök önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Şener, Trabzonspor'un bu dönemin ardından psikolojik olarak toparlanamadığını, hatalar yaptıklarını ancak büyük bir kulüp olarak bu zorlukların altından kalkabileceğini belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bugünlerde de zor günler geçiriyor, doğrudur. Lakin, Akyazı'ya geçiş ve yeni planlamayla Trabzonspor, yeniden eski günlerine kavuşur. Önemli olan herkesin takımına sahip çıkmasıdır. Bu yapıldığında yönetim de istediklerini başardığında zaten gerisi geliyor. Avni Aker'e veda ederken sadece şunu söylemek istiyorum. Seni çok sevdik, bize yaşattıkların için çok teşekkürler."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Eski Trabzonspor Başkanlarından Akyazı Temennisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı
    15:34 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı

    Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu bünyesinde Alman Kalkınma Bankası (KFW) yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 12 ilde 22 tesisi içeren projelerin eş zamanlı açılışı yapıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesislerin gençlere hizmet vereceğini ve Türkiye'nin gençlik ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken dışarıdan gelen gençlere de hizmet etmekte zorlandığını belirtti.

  • Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık
    15:30 Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık

    Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier, FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası, Avrupa Ligi şampiyonluğu ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu kazandıkları muhteşem bir sezon yaşadıklarını söyledi. Garnier, takımın hedeflere ulaşmak için birlikte hareket ettiğini ve Fenerbahçe'nin büyük bir aile olduğunu belirtti. Ayrıca, kazanılan kupaların kendisi için en özel sezon olduğunu ve önümüzdeki sezon planlamasında bazı değişiklikler olacağını ifade etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.


Advertisement