Eskişehirspor Kulübü 50'nci Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Spor

Eskişehirspor Kulübü 50'nci Olağan Genel Kurulu

Eskişehirspor Kulübü 50\'nci Olağan Genel Kurulu

EskişehirSpor Kulübü, yeni yönetimini belirlemek için 50.Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

22.06.2013 16:13

Eskişehir Spor Kulübü, yeni yönetimini belirlemek için 50. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Bir düğün salonunda gerçekleşen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Başkanlık divan seçimi ve divana tutanağı imzalama yetkisinin verilmesi ile devam eden kurulda, 2012-2013 kesin hesap raporları ve 2012-2013 denetim kurulu raporları okundu ve görüşüldü. Ardından ise yönetim kurulu ve denetim kurulu ibrası yapıldı, 2013-2014 dönemi tahmini gelir-gider bütçesi görüşüldü.

Kurulda divan başkanlığına Nejat Banaz, başkan yardımcılığına ise İbrahim Yaşar Dedelek ile iki üye seçildi. Daha sonra başkan adaları konuşma yaptı. Eskişehirspor Yönetim Kurulu başkan adayı Mesut Hoşcan, dönem bilançosunun okunmasını ve kongre üyelerine dağıtılmamasına tepki gösterdi. Hoşcan, "Burada art niyet aramak gibi bir düşüncemiz yok. Halının altından başka bir şey çıkacak diye düşüncemiz de yok. Kusura bakmayın artık bir şeylerin değişmesi lazım. Artık bu bilançolar genel kurullarda olacaksa bir denetim şirketi hazırlasın, imzalasın, denetlesin biz de genel kurula girelim kabul edelim. Bugünleri görmek için ben çok sabırsızım ve heyecanlıyım. 48 yıldır bir şeylerden bahsediyoruz. Artık iletişim çağındayız. Her şey internetten gönderilebilir, ama biz halen burada sadece okuyoruz" dedi.

Dönem borçlarında futbolcu satışlarının 20 milyon lira olmasını değerlendiren Hoşcan, "Alper Potuk'tan gelen rakam 15 milyon. Acaba biz başka bir oyuncu mu sattık? 27 milyonda dönem borcu çıktı, yani vadeleri olan borçlar. Burada çok değerli konuklarımız var. Ben ortamı germek istemiyorum ama, bu genel kurulsa genel kurulda hesap verilecek. 'Ben kimseye hesap vermem' demek yok. Dönemsellik olayını kurumsallığa dönüştürebilirsek daha doğru yol alabiliriz. Eskişehirspor için vicdanımızla yüreğimizle her şeyi ortaya koymak zorundayız" diye konuştu.

Başkan adayı Mesut Hoşcan ayrıca şunları ifade etti:

"Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil Eskişehirspor için üzüm yemek. Bizim bunu planlamamız lazım. Eskişehirspor'u mahkeme kapılarına döndürmemek için hepimiz konuşmalarımızda dikkatliyiz ve kongre boyunca da bu dikkati sağlayacağız. Eleştirmek değil, ama bu kulübe hizmeti geçen başkanlarımız var. Başkanlarımız da tarafsız olsun isterdik. Tarafsızız diyerek açıklamalar yapılmasını esefle karşılıyorum. Paylaşamadığımız tek şey Eskişehirspor sevgisi. Eğer bugün siz bizim yaptığımız tüm çalışmalara inanıyorsanız Eskişehirspor'un geleceğini şampiyonluklara götürecek, kurumsallaştıracak bir yönetim istiyorsanız sarı listeye de desteğinizi bekliyoruz. Bu kulüp artık birbirine güvenecek. Başkanı yönetimine, yönetimi başkanına güvenecek. Tüm bilançolarını internet sitesinden koyacak. Şeffaflık diyoruz, kurumsallaşmak diyoruz. Hem yönetici olup hem idareci olmasını aşmamız lazım. Tüm amatör sporların hepsinin rezerv takımlarını Eskişehirspor'un altyapısı olarak vereceğiz. Anadolu'nun futbol fabrikasını ancak o zaman yapabiliriz. Eskişehirspor'a yapılan her hizmet bizim başımızın tacıdır. Biz bu şehrin artık yoluna devam edeceğiz. Bu girişime izin verecek olan sizlersiniz. Bu saatten sonra yapılması gereken çok şey var."

Ardından söz alan Eskişehirspor'un görevde olan Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal ise Eskişehirspor'un bu yıl 48'inci yaş gününü kutlayacağını belirterek sözlerine başladı. Türk futbolunun özüne bakması gerektiğini ifade eden Ünal, "Bugün Real Madrid oyuncusunu Chelsea'ye satar. Eskişehirspor hiçbir İstanbul takımının arka bahçesi değildir. İşimiz profesyonel takımı yönetmek. Türk futbolunu bize başkanlar emanet ediyorsa, siz de bana güvenin. Oy vermeyen arkadaşlarımız olabilir, sağ olsunlar. Ben de yarın sabah istifa dilekçemi yazıp yollamak zorundayım. Ben 13 yıldır bu kulübe hizmet ediyorum. 48 yıldır bu takım en üst düzeyde temsil edilmektedir. Takımın tarihiyle buradaki kardeşlerimi üzmek istemiyorum. Bu kulüp ortada kalmıştı. Biz böyle günde bu kulübe geldik. Taraftarımız umudunu yitirmişti. Ankara Cebeli Stadı'ndan şampiyon olduk geldik. Bu şehirde 70 bin insan karşıladı bizi. Galatasaray 5 bin kişiyle karşılandı. Eskişehirspor vefayı bilmezse takriben öğünmezse bugünü olmayanların yarınını konuşmaya gerek yok. Her halimize saygı duyacağız. Her ağabeyimize saygı duyacağız. Bu kulüp buralara böyle geldi" diye konuştu.

Eskişehispor'un Spor Toto Süper Lig takımı olduğunu, FİFA ve UEFA tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin denetçileri tarafından 3 ayda bir denetlendiğini belirten Başkan Halil Ünal, "Eğer denetlemeleri olumsuzsa size ulusal lisans dahi vermezler. Bunlar nerede, kimin kafasından çıkıyorsa yargı herkese açıktır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben 13 yıldır bu kulübün içindeyim. Bu salondakilerin yüzde 90'ının 13 yıldır parasını cebimden yatırdım. Kimse bunu sordu mu? Eskişehirspor'u dünya kulübü yapacağım. Eskişehirspor Türk futboluna ve insanına örnek olacaktır. Bir futbolcumuz vefat ettiğinde tüm dünyanın tebriklerini aldık her gün anıyoruz diye. Biz aramızdan ayrılanları unutmayacağız. İsimler vereceğiz, tesisler, müzeler açacağız. Eskişehirspor'un 27 milyon lira borcu var. Bugün bir oyuncumuza 10 milyon Euro teklif geliyor. Dönüp bakın bölgenize bugün İzmir'in Süper Lig'de takımı yok. Anadolu'da bizim rakiplerimizi Bursaspor ve Trabzonspor'dur. Trabzonspor'un 176 milyon lira, Bursaspor'un 93 milyon lira borcu vardır. Kadrolarına bakarsanız Eskişehirspor'un 57 milyon euroluk değeri vardır. Bunun içindir ki biz hiç kimsenin arka bahçesi değiliz. Profesyonelliğin gereğini yapacağız. Kimseye kötü söz söylemeyeceğiz ve söyletmeyeceğiz. Biz bize yakışanı yapacağız" şeklinde konuştu

Eskişehirspor'da 13 yıldır bulunduğunu ifade eden Halil Ünal, "Ben 13 yılda yoruldum. Eskişehirspor'un bana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Eskişehirspor sevdalısı ve aşığıyım. Bir yılda yeni stadı bitirttireceğim. İnşallah ben seçilirsem sizden desteklerinizi bekliyorum. 3 yılda o büyük şampiyonlukları görmek istiyorum. Hepinize namus şeref üzerine söylüyorum. Daha da aday falan değilim. Projelerimizi bitiriyorum ve Eskişehir'in ne başkanı, ne yönetiminde olacağım. Sadece hizmetkarı olacağım. Takımı şu günlerde yalnız bırakamam" diye belirtti.

Konuşmaların ardından 4 sandık, başkanları ve denetleme üyesi iki kişi tarafından yerleştirildi. 517 delegenin katıldığı genel kurulda oylamalar halen sürüyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eskişehirspor Kulübü 50'nci Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement