(F6zel) Sergen'in Adamları. - Son Dakika
Spor

(F6zel) Sergen'in Adamları.

(F6zel) Sergen\'in Adamları.

(Özel) Sergen'in Adamları…

08.03.2011 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(özel) SERGEN'İN ADAMLARI…

SERPİL HAMDİ TÜZÜN'ÜN BAYRAĞINI 1 YIL DA OLSA TAŞIYAN SERGEN YALÇIN, BEŞİKTAŞ'IN ŞİMDİKİ YILDIZ ADAYLARINI YETİŞTİRENLER ARASINDA YER ALDI

1 YIL GÖREV YAPTIĞI BEŞİKTAŞ ALTYAPILARINDA ÇALIŞTIRDIĞI GENÇ İSİMLER ÇOK GEÇMEDEN A TAKIMI ZORLAMAYA BAŞLADI

NECİP VE BATUHAN SONRASI, FURKAN, ATINÇ, CUMALİ, DOĞUKAN VE UMUT A TAKIMDA SÜREKLİ FORMA GİYMEK İÇİN MÜCADELE ETMEYE BAŞLADILAR

MUSTAFA DENİZLİ'NİN KAPATTIĞI YOLU SCHUSTER AÇTI

BEŞİKTAŞ'IN ALTYAPIDAN SORUMLU YÖNETİM KURULU ÜYESİ VARDAR:"6 YIL ÖNCE BU GENÇ OYUNCULARI BEŞİKTAŞ'A KAZANDIRDIK"

ÖVÜNÇ ÖZDEM/İSTANBUL,(DHA)

1966-1967 sezonunu teknik direktör Ljubisa Spajic yönetiminde şampiyon olarak bitiren Beşiktaş'ın, o sezon kadrosunda iki yabancı oyuncu bulunuyordu. Siyah Beyazlı takımın tarihindeki ilk yabancı futbolcular olan Macar Tibor Szalay ve Joe Erwin Kuzman Beşiktaş'ın şampiyonluğunda önemli rol oynamışlardı. Ancak o sezon ve yabancı oyuncuların Beşiktaş'ta forma giymeye başlaması Siyah Beyazlı takım için pek de hayırlı olmadı.

Beşiktaş o yılların ardından tam 15 sezon yani 1981-1982 sezonuna kadar şampiyonluk sevinci yaşayamadı. O tarihlerde Beşiktaş'ın yeniden şampiyon olması ise bir tesadüf değildi.

Siyah Beyazlı takımda 1970'lerin başında göreve başlayan Serpil Hamdi Tüzün'ün başlattığı altyapı devrimi sonucunu vermişti.

Beşiktaş yerli ve altyapısından çıkan isimlerle şampiyonluklara yürümeye başlamıştı. Serpil Hamdi Tüzün başlattığı futbol devrimi Beşiktaş'ta yıllar boyu devam etti.

Fulya'nın toprak sahalarında yetişen yetenekler, şampiyonluk kupları ile İnönü'de turlar atacaklardı.

Tabi ki Serpil Hamdi Tüzün'ün adı anılınca akıllara ilk gelen isim Sergen Yalçın olur. Kendi döneminde Türk futbolunun en yetenekli futbolcularında biri olarak anılan Sergen'in "Hocası" olan Tüzün, Sergen'in futbolculuğunun şekillenmesinde önemli rol oynadı.

SERPİL HAMDİ TÜZÜN'ÜN BAYRAĞINI 1 YILDA OLSA TAŞIYAN SERGEN YALÇIN, BEŞİKTAŞ'IN YILDIZ ADAYLARINI YETİŞTİRENLER ARASINDA YER ALIYOR

Beşiktaş'ın altyapısında çıkan Sergen Yalçın da bir gün kendi kaderini yaşayacaklara yol çizme görevini üstlendi. Futbolcu olarak 2006 yılında ayrıldığı Beşiktaş'a 4 Kasım 2008 tarihinde altyapı antrenörü olarak geri dönüyordu.

O dönem U-15 ve daha sonra A2 takımının başına geçen Sergen, karşısında bulduğu yetenekli oyuncuları hemen fark etti. 2009-2010 sezonunun başında A2 takımı teknik direktörü olan Sergen Yalçın'ın kadrosunda Necip Uysal, Umut Kaya, Oğuz Ceylan, Oğulcan Engin, Caner Turp, Sezer Özmen, Emre Özkan, Ali Kuçik, Cumali Bişi, Can Erdem, Orhan Gülle, Erkan Kaş, Sercan Hacıoğlu, Tolga Kuşüzümü, Buğraç Han Yalçınkaya, Mehmet İncebacak, Bülent Demir, Mehmet Şentürk, Furkan Şeker, Barış Zıvalı, Hasan Türk ve Ömer Karancı yer alıyordu.

DENİZLİ PEK İLGİLENMEDİ

Dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli'nin A2 takımı ile ilgilenmediğini ve A takıma altyapıdan futbolcu çıkarmak için "arkasına" bakmadığını ifade eden Sergen Yalçın aralık 2009'da görevinden istifa etti.

Ancak Sergen yaklaşık 1 yıl görev yaptığı Beşiktaş altyapında önemli işlere imza attı. Mehmet Ekşi, Ulvi Güverneroğlu ve Sarp Yiğit gibi isimlerin attığı tohumları büyütmüş ve yeşertmeye başlamıştı.

NECİP VE BATUHAN SONRASI, FURKAN, ATINÇ, CUMALİ, DOĞUKAN VE UMUT A TAKIMDA SÜREKLİ FORMA GİYEMEK İÇİN MÜCADELE ETMEYE BAŞLADILAR

Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster'de bu sezon başında göreve gelince A2 takımının yetenekli isimlerini hazırlık kampına götürdü. Atınç Nukan, Cumali Bişi, Erkan Kaş, Erkam Reşman ve Ali Kuçik A takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başlamışlardı.

Son olarak Beşiktaş'ın Gaziantep Büyük Şehir Belediyespor ile oynadığı kupa maçında forma giyen genç yetenekler, Siyah Beyazlı takımın geleceği olacaklarının ilk sinyallerini verdiler. Yaşı daha küçük olan Muhammed Demirci de yeni Sergen olmak için koşarak geliyor alt yaş grubu takımlarından.

SİNAN VARDAR:"6 YIL ÖNCE BU GENÇ OYUNCULARI BEŞİKTAŞ'A KAZANDIRDIK"

Beşiktaş'ın altyapılardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sinan Vardar'da 6 yıl önce başlattığı Beşiktaş Altyapı hareketinin meyvelerini toplamaya başladıklarını söylüyor. Vardar adı geçen bu futbolcuları 6 yıl önce kurdukları BEFAM (Beşiktaş Futbolcu Araştırma Merkezi) sayesinde takıma kazandırdıklarını söylerken, o dönem 170 bine yakın genç oyuncu izlediklerini ve 170 yeteneği Beşiktaş'a kazandırdıklarını belirtti.

Vardar ayrıca Mehmet Sedef, Batuhan, İbrahim Kaş ve Orhan Gülle gibi Beşiktaş'ta yetişip yuvadan uçan oyuncular gibi şu anda 14 genç futbolcunun farklı takımlarda kiralık olarak forma giydiğini sözlerine ekledi.

Takımlardaki yabancı oyuncu sayısının 10 olması nedeniyle böyle genç yeteneklerin daha ortaya çıkmadan kaybolduğunun da altını çizen Vardar, son bir yılda da 17 genç yetenek bulup Beşiktaş'a kazandırdıklarını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor (F6zel) Sergen'in Adamları. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement