"Favori Serena Ama Oynanmadan Hiçbir Maçın Sonucu Belli Olmaz" - Son Dakika
Spor

"Favori Serena Ama Oynanmadan Hiçbir Maçın Sonucu Belli Olmaz"

"Favori Serena Ama Oynanmadan Hiçbir Maçın Sonucu Belli Olmaz"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Tural: "Serena, seyirciyle nasıl diyalog kurulacağını biliyor. İstanbul'da da seyirciyi kendisine bağlamış durumda" "Hafta sonu biletleri tükendi" "İst...

25.10.2013 12:48

ALİM TUNÇAY - Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, "TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul" uluslararası kadınlar tenis turnuvasında yarı finale çıkan dünya 1 numarası Serena Williams'ın favori olduğunu belirterek, "Favori Serena, ama bu bir spor. Oynanmadan hiçbir maçın sonucu belli olmaz" dedi.

Turnuvanın düzenlendiği Sinan Erdem Spor Salonu'nda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tural, Serena Williams'ın performansının diğerlerine göre daha iyi göründüğünü kaydederek, "Serena ayrıca daha sempatik. Zaten iyi sporcular zeki ve akıllı sporculardır. Seyirciyle nasıl diyalog kurulacağını biliyor. İstanbul'da da seyirciyi kendisine bağlamış durumda" diye konuştu.

Bu yıl daha iyi bir turnuva yapma gayreti içinde olduklarını aktaran Osman Tural,  şöyle devam etti:

"Geçen seneden daha iyi bir turnuva geçiriyoruz. İlk iki günü 20 bin seyirci ile geçirdik. Geçen sene ile kıyasladığımızda aşağı yukarı onun üzerinde bir rakam. Burada önemli olan tenisçilerin performansı. Bu sene kıran kırana, güzel maçlar oluyor. Sporun güzelliği sahada olan mücadelenin güzel olması. Gayet güzel bir şekilde turnuva planladığımız gibi gidiyor."

"Bu sene 80 bin seyirciye çıkarsak, başarılı oluruz"

Tural, 100 bin seyirci rekoru hedefinin zor göründüğünü belirterek, "Hedefi büyük koyduk, ama geçen sene 70 bin kişiydi, bu sene 80 bine çıkarsak, başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

Osman Tural, biletlerin karaborsaya düştüğü şeklindeki haberlerle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Hafta içi ile ilgili bir sıkıntı yok. Hala bilet satışları devam ediyor. Hafta sonu biletleri tükendi. Dünyanın her tarafında bu tür organizasyonlarda önceden biletlerini alanlar oluyor. Yer sayımız belli. Satışlar tamamlandı. Karaborsadan kimsenin bilet almasını gerektirir bir durum söz konusu değil. Ancak insanlar daha önceden bilet almışsa eldeki biletler, onların biletleridir."

"İstanbul Cup ile bizim ilgimiz yok"

Bu yıl son kez düzenledikleri şampiyondaki amacın Türkiye'de tenisi yaygınlaştırmak olduğunu dile getiren Osman Tural, şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca bu şampiyona tüm dünyada yayınlanıyor. Geçen sene 40 milyonun üzerinde seyirci kitlesine ulaşmıştı. Bir o kadar da sosyal medya aracılığıyla takibi sağlanmıştı. Bu Türkiye açısından önemli bir tanıtım oldu. Ayrıca sporcuların şampiyona öncesi ve sonrası burasıyla ile ilgili verdiği mesajlar tüm dünyada Türkiye ve İstanbul'un algısında önemli katkılar sağlıyor. Bir de bu organizasyon, WTA tarafından bu zamana kadar düzenlenmiş organizasyonların her anlamda en iyisi olarak lanse edildi. Türkiye olarak bu organizasyonu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz."

Tural, gelecek yıl yapılacak İstanbul Cup ile federasyonun ilgisi olmadığını kaydederek, "İstanbul Cup devam eder mi etmez mi bilmiyorum. Herhalde devam edecektir. İstanbul Cup ile bizim ilgimiz yok. Daha önce bir anlaşmamız olmuştu. Ancak İstanbul Cup'ın lisansı özel bir şirketin elinde. O şirket onu yapar veya yapmaz, o onların bileceği bir iş. Bizim bu şampiyonayı yapma isteğimiz vardı. Onu da gerçekleştirdik" şeklinde görüşlerini aktardı.

"Bu tür organizasyonları düzenlemekten ziyade, bir tane sporcumuzun burada olmasını bu organizasyona tercih ederdim" diyen Tural, "Bundan sonraki amacımız bu olmalı. Bu tür organizasyonlar güzel ama bunların meyvesini bizim sporumuza yansımızın o olması lazım. İnşallah kendi sporcularımızı orada göreceğiz" diye konuştu.

Osman Tural, devşirme sporcu düşünmediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim devşirme sporcu getirme gibi bir amacımız yok. Kendi yetiştirdiğimiz sporcuların olmasını yeğleriz. Bizim çocuklarımız yetenekli. Alt yaş gruplarında yetenekliyiz ama ne oluyorsa belli bir düzeye geldikten sonra yukarılara tırmanamıyoruz. Bizim en büyük handikaplarımızdan biri de tenisçinin okulla spor arasında bir tercih yapmak zorunda kalıyor olması. Okul tercih edilince spor ikinci plana itiliyor. Çalışmalarımızın bir tanesi de çocukları okulla spor arasında bir tercih yapma zorunda bırakmamak. Onu sağlayabilirsek daha güzel sonuçlar alırız." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Favori Serena Ama Oynanmadan Hiçbir Maçın Sonucu Belli Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement