FEI Nations Elemelerinde Çek Cumhuriyeti Galip - Son Dakika
Son Dakika Logo

FEI Nations Elemelerinde Çek Cumhuriyeti Galip

FEI Nations Elemelerinde Çek Cumhuriyeti Galip
18.07.2014 14:22  Güncelleme: 14:27

FEI Furusiyya Milletler Kupası Avrupa 2. Bölge Liginin beşinci ayağı Budapeşte'ye konuk oldu.

Yarışmaya katılan 13 ülkeden sadece yedisi Ekim ayında koşulacak 2014 Furusiyya FEI Milletler Kupası Engel Atlama Finali’ne katılabilmek için puan peşindeydi, ancak Macaristan ve Türkiye ikinci tura kalamayınca, İtalya, Macaristan ve Slovenya gibi finale kalma şanslarını yitirdiler.

İlk turda 13 olan takım sayısı Alman parkur şefi Werner Deeg tarafından tasarlanan zorlu parkurda ikinci turda sekize indi. Norveç ve Çek Cumhuriyeti ikinci tura kalmayı başaran ve sonuçta altın için mücadele eden ülkeler oldu.

İki takımın da ikinci sırada koşan binicileri yüksek ceza puanları alarak hüsran yarattılar, ancak sonuç olarak iki takımı birbirinden ayıran fark tek bir engel oldu. En büyük sevinç ilk defa Milletler Kupası kupasını kazanan Çek kampından geldi.

FEI Milletler Kupası’nın bu son ayağı geçen yıl başlatılan bu yeni seri yarışların başarılı olduğunu ve devamının sürdürülebileceğini gösterdi. Birçok ülke ümit vaat eden yeni at ve binici ikilileri ile hiç tanınmadık çiftleri sahaya çıkarttı.

Milletler Kupası ruhuna uyarak kararlılığından vazgeçmeyen Slovakya takımı, yarışın ortalarına doğru koruduğu beşincilikten bir sıra üste çıkmayı başararak dördüncü bitirdi. Belçika etkileyici bir takım kadrosuyla Slovakya’nın önünde üçüncü oldu. Danimarka beşinciliği, Almanya altıncılığı, Arjantin yedinciliği ve Avusturya da sekizinciliği elde etti.

Geçen ay Polonya’nın Sopot kentinde düzenlenen Avrupa 2.Ligi mücadelesinde zafere ulaşan Türk takımı, yıldız binicilerinden Derin Demirsoy ve Harry K’nın ilk parkurdan 16 ceza puanı alması sonucu bir daha kendisini toparlayamadı ve yarışı dokuzunculukla bitirdi.

Çek Cumhuriyeti bu ayakta zafere ulaşmış olsa bile, genel klasman puanı Milletler Kupası Finali’ne çıkmasına yetmeyecek. Puan toplamak için önünde son ayak olan Bratislava’da alacağı puanlar bile yeterli olmayacak. Yine de bu başarı Çek Cumhuriyeti için cesaret verici ve güzel bir deneyim oldu.

Serinin bir sonraki ayağı 11 Temmuz Cuma günü Falsterbo’da gerçekleşecek.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor FEI Nations Elemelerinde Çek Cumhuriyeti Galip - Son Dakika


Advertisement