Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Anahtarı Belli: Pas ve Sürat - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Anahtarı Belli: Pas ve Sürat

Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Anahtarı Belli: Pas ve Sürat

Dev randevuda Fenerbahçe 'pas oyununa' Beşiktaş ise gole giderken sergilediği 'yüksek hıza' güveniyor.

22.03.2015 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın, Süper Lig’in 25. haftasında kozlarını Kadıköy’de paylaşacağı maç öncesi rakamlarda ilginç veriler ön plana çıkıyor.

İki takımın hücum ve oyun yapısına yönelik işaretler veren istatistiklere göre, derbide iki nokta ön plana çıkıyor; Pas ve sürat...

Fenerbahçe, rakip kaleye giderken sahanın ikinci bölgesinde Beşiktaş’a oranla daha fazla pas yapıyor. Sarı lacivertli ekip, yaptığı her atakta ortalama olarak 5.1, Beşiktaş ise 3.7 pasla kaleye doğru gidiyor.

İKİNCİ 45’TE COŞUYORLAR

Beşiktaş, sarı lacivertlilere göre daha süratli bir futbol anlayışını benimsemiş durumda. Öyle ki siyah beyazlılar, topu ikinci bölgeye taşıdıktan sonra karşı kaleye 6.4 saniye gibi bir hızla ulaşıyor..Bol pas yapmayı ve ‘set hücumunu’ tercih eden Fenerbahçe’de ise bu rakam 10.3 saniye oluyor.

İki takımın ligde attığı ve yediği gollerin dakikalarına bakıldığında da, ilk yarıda 14 gol atan Fenerbahçe’ye karşılık aynı dilimde 13 gol bulan Beşiktaş var. İkinci devrede ise Fenerbahçe 25, Beşiktaş 29 kez gol sevinci yaşadı.

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Anahtarı Belli: Pas ve Sürat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement