Fenerbahçe Şampiyonluğu Vermedi - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Şampiyonluğu Vermedi

Fenerbahçe Şampiyonluğu Vermedi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisi 4. maçında Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı 71-65 mağlup ederek seriyi 2-2'ye getirdi.

03.05.2014 10:30  Güncelleme: 10:26

Maça hızlı başlayan Galatasaray Odeabank, Sancho Lyttle ve Zellous ile etkili oldu. Savunmada dirençli bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılılar, rakibinin oyununu bozarken periyot sonuna doğru Alba'nın etkili performansıyla farkı açtı ve ilk periyodu 24-12 önde tamamladı. İkinci periyoda ev sahibi Fenerbahçe etkili başladı ve Esmeral'in oyuna ağırlığını koymasıyla farkı kapattı. Şebnem'in ve Torrens'in sayılarıyla skor üstünlüğünü elinde tutan sarı kırmızılılar ilk yarıyı 36-31 galip tamamladı.

İkinci yarıya Alba'nın üst üste sayılarıyla başlayan Galatasaray Odeabank, Matovic ve Yacoubou'nun sayılarına engel olamadı. Maça ortak olan  Fenerbahçe'nin Angel  ve Esmeral ile bulduğu sayılar sarı lacivertlileri oyunda tutmaya devam ederken, Shavonte Zellous ve Sancho Lyttle ile skor üstünlüğünü elinde tutmaya devam etti ve final bölümüne 50-49 sarı kırmızılılar üstün girdi. Son periyotta ise Esmeral, Birsel ve Angel ile Fenerbahçe öne geçerek farkı artırmaya başladı. Uyguladığı sert savunma ile rakibinin hücum opsiyonlarını bozan sarı lacivertliler bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Maçın son anları büyük bir çekişmeye sahne olurken ev sahibi avantajını kullanan Fenerbahçe, mücadeleyi 71-65 kazanarak seriyi 2-2'ye getirdi.

Fenerbahçe'de Angel McCoughtry ve Esmeral Tunçluer 15'er sayı ile galibiyetin mimarı oldular. Galatasaray Odeabank'ta Shavonte Zellous'un 23 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Serinin 5. ve son maçı 5 Mayıs Pazartesi akşamı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Kazanan 2013-2014 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonu olacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Şampiyonluğu Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement