Final Four'a doğru: Melih Mahmutoğlu'na göre istikrarın sırrı takım kimyası - Son Dakika
Spor

Final Four'a doğru: Melih Mahmutoğlu'na göre istikrarın sırrı takım kimyası

Final Four\'a doğru: Melih Mahmutoğlu\'na göre istikrarın sırrı takım kimyası

Öncelikle üst üste beşinci kez Final Four'a kaldığınız için tebrik ederim. Avrupa basketbolunun bu görkemli arenasında böylesine muazzam bir istikrarı nasıl yakaladınız? !!window.__es_gtm_helper.

17.05.2019 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öncelikle üst üste beşinci kez Final Four'a kaldığınız için tebrik ederim. Avrupa basketbolunun bu görkemli arenasında böylesine muazzam bir istikrarı nasıl yakaladınız?


İstikrarın temelinde yatan unsur, takım kimyasının üst seviyelerde olması. Son beş senede iki ya da üç arkadaşımız değişti. Tabii takımda olan herkesin bir çalışma arzusu var; istikrarın bir diğer sırrı da burada yatıyor. Zorlu bir sezonu lider bitirerek üzerimize düşen görevi yaptık. Sezon başladığında hedefimiz üst üste beşinci kez Final Four’a kalmaktı ve bunu gerçekleştirdik.


Takım yıl içinde birçok şanssız sakatlıkla karşı karşıya kaldı. Ancak sanki bunlar hiç yaşanmamış gibi galibiyetler almaya devam ettiniz. Takım olarak bu süreci nasıl aştınız? Temel felsefeniz neydi?


Her takımda olduğu gibi bizde sakatlıklar yaşandı; bunlar oyunun bir parçası. Ancak sakatlanan isimlerin fazlalığı ve dönüş sürelerinin uzun olması bizi olumsuz etkiledi. Eksiklerimize rağmen birçok zor deplasmandan galibiyetle döndük. Ne kadar eksiğimiz olursa olsun, oynanan maçlarda sahaya çıkan on iki kişinin yansıttığı pozitif tavır ve sergilediği performans başarıyı getirdi; Final Four bunun bir yansıması. Tabii ki eksiklerimizin olması üzücü ancak bunu bahane etmeden elimizden gelenin en iyisini yapacağız.


Zalgiris'e karşı ilk maçta alınan görkemli galibiyetin ardından ikinci maçta beklenmedik bir mağlubiyet geldi. Bu durum takımı nasıl etkiledi?


Bana kalırsa Zalgiris, play-off sürecinde eşleşebileceğimiz en zor takımdı. Kırk dakika boyunca aynı basketbolu sahaya yansıtan ve mücadeleden asla kaçmayan bir ekip. Bunu bilerek maçlara hazırlandık. Aldığımız mağlubiyet bizi üzdü ancak hiçbir şeyin bitmediğini biliyorduk. Biz ne kadar iyi bir takım olduğumuzun ve oraya gidip iki maçı kazanarak İstanbul’a Final Four bileti ile döneceğimizin farkındaydık. Son beş yılda buna benzer olaylar yaşamıştık ve kendimize inanıyorduk. Sahada karakterini yansıtan ve iyi basketbol oynayan bir takım vardı. Bunun sonucunda Zalgirio Arena’da iki galibiyet aldık.


Size göre sezonun kırılma anı nedir?


Açıkçası herhangi bir maçı kırılma anı olarak gösteremem. Bir gece aldığınız ağır mağlubiyetin ardından ertesi gece tekrar maça çıkıyorsunuz ve duygularınız farklı oluyor. Her gece oynadığınız maç yalnızca o geceye ait. Bu yüzden herhangi bir maçı kırılma anı olarak göstermem mümkün değil.


Final Four'un yarı final ayağında bir başka temsilcimiz Anadolu Efes ile oynayacaksınız. Bu size neler hissettiriyor?


İlk olarak onları bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Bu sefer biraz daha farklı bir Final Four olacak, çünkü o arenada iki Türk takımı yer alacak. Birbirini iyi tanıyan, birçok kez maç yapan iki takım bu sefer farklı bir atmosferde karşılaşacak. Tek maç ve kazanan finale çıkacak. Biz yine elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Doğruları sahaya yansıtıp, oyun anlayışını iyi bir şekilde uygulayarak finale kalmak istiyoruz. İlk olarak tek düşüncemiz Anadolu Efes, daha sonrasına bakacağız.


Sizce günümüz basketbolunda oyuncuların ilk olarak geliştirmesi gereken özellikleri neler?


Basketbol şu anda şut ağırlıklı oynanıyor; bu nedenle şutunuz yoksa işiniz kolay değil. Kendi şutunuzu kendiniz yaratmalısınız, çünkü belli bir seviyeye çıktıktan sonra boş şutlar atmanız kolay olmayacak.







Final Four'a doğru: Doğuş Balbay için kazanan ülke basketbolu olacak





Final Four'a doğru: Jeffery Taylor'dan Real Madrid'in çok yönlü oyununa vurgu





Final Four'a doğru: Cory Higgins'e göre CSKA'nın avantajı mental olgunluk

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Final Four'a doğru: Melih Mahmutoğlu'na göre istikrarın sırrı takım kimyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement