Serie A'da Genel Görünüm - Son Dakika
Spor

Serie A'da Genel Görünüm

Serie A\'da Genel Görünüm

Juventus şampiyonluğu kazandı gözünü rekora dikti Milano derbisinde gülen taraf Milan oldu.

07.05.2014 11:05  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 36. hafta maçları tamamlanırken, Juventus bu haftaki sonuçların ardından 30'uncu lig şampiyonluğunu ilan etti.

Serie A'nın 2013-2014 sezonun bitimine iki hafta kala lig lideri Juventus, Roma'nın Catania'ya farklı skorla yenilmesiyle şampiyonluğunu matematiksel olarak garantiledi. Üst üste üçüncü, toplamda 30'uncu lig zaferine ulaşan siyah-beyazlı takım 36. hafta maçında evinde Atalanta'yı yenerek puanını 96'ya çıkardı ve gözünü sezonu 100 puan ve üzerinde bitirmeye dikti. Siyah-beyazlı takım evindeki zaferle birlikte şampiyonluğu taraftarıyla kutladı.

Ligde bu hafta dikkati çeken bir diğer maç ise Milano derbisiydi. İtalyan ligine damgasını vuran ancak bu sezonu istediği gibi geçiremeyen Milan ve Inter'in mücadelesinde gülen taraf kırmızı-siyahlı takım oldu. Mavi-siyahlı Inter'i 1-0 yenen Milan, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılacak pozisyonda ligi bitirmek için önemli bir galibiyet aldı. Bu yenilgi sonrası bazı Inter taraftarları teknik direktör Walter Mazzari'ye tepki gösterdi.

36. haftada alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şu şekilde:

Catania-Roma: 4-1

Chievo-Torino: 0-1

Genoa-Bologna: 0-0

Parma-Sampdoria: 2-0

Udinese-Livorno: 5-3

Milan-Inter: 1-0

Lazio-Hellas Verona: 3-3

Juventus-Atalanta: 1-0

Fiorentina-Sassuolo: 3-4

Napoli-Cagliari: 3-0
 

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Serie A'da Genel Görünüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement