Galatasaray-Bursaspor / Maç Önü - Son Dakika
Spor

Galatasaray-Bursaspor / Maç Önü

Galatasaray-Bursaspor / Maç Önü

Süper Lig'in 19 .haftasında Galatasaray evinde son haftaların formda takımı Bursaspor'u ağırlıyor.

02.02.2014 11:02

Puan kaybına tahammülü olmayan Aslan, ligde yedi maçtır yenilgi yüzü görmeyen Bursaspor'u konuk ediyor.

Galatasaray’ın, sahasında yaptığı lig maçlarında Bursaspor'a büyük üstünlüğü bulunuyor. Galatasaray ile Bursaspor arasında İstanbul’da oynanan lig maçlarında Galatasaray 33 kez galip gelirken, 4 kez de rakibine yenildi. İki takım arasında İstanbul'da yapılan 7 maç ise beraberlikle tamamladı. Galatasaray, Bursaspor'a İstanbul'da toplam 98 gol atarken, filelerinde ise 30 gol gördü.

Bursaspor'a kendi sahasında 1991-1992 sezonunda, 2 Mayıs 1992 tarihinde 2-1'lik skorla yenilen Galatasaray, daha sonra İstanbul'da yaptığı 16 lig maçında rakibi karşısında 13 galibiyet, 3 de beraberlik elde etmiş, hiç mağlup olmamıştı. Galatasaray 2010-2011 sezonunda rakibine 2-0 mağlup olarak uzun bir aradan sonra İstanbul’da Bursaspor’a mağlup olmuştu.

İlk Devrede Eşitlik Vardı

Ligin 2. haftasında Bursa Atatürk Stadı’nda oynanan maç 1-1 eşitlikle sona erdi. Galatasaray 44. dakikada Burak Yılmaz’ın golü ile 1-0 öne geçerken, Bursaspor genç golcüsü Enes Ünal ile 75. dakikada eşitliği yakalamıştı. İki takım arasında 2012-13 sezonunda yapılan lig maçlarında ise İstanbul'da Galatasaray 3-2 kazanırken, Bursa'daki müsabaka 1-1 eşitlikle sona ermişti.

Eksikler

Bursa maçı öncesi Galatasaray’da, sezonu kapatan Bruma ve Aydın Yılmaz’ın yanı sıra, yeni transferlerden Oğuzhan Kayar ve Hamit Altıntop ile Gökhan Zan’ın sakatlıkları da devam ediyor.

Öte yandan, Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda yapılan Elazığspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç ceza alan ve ligdeki Gaziantepspor ile yine kupadaki Elazığspor karşılaşmasında oynayamayan Burak Yılmaz, Bursaspor karşısında takımdaki yerini alabilecek.

Teknik direktör Daum yönetimindeki konuk ekip Bursa’da da önemli eksikler var. Ferhat’ın kart cezasının yanı sıra Ozan İpek’in sakatlığı sürüyor. Hafif sakatlıkları bulunan Serdar Aziz ile Colin Kazım’ın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Melo dalya diyecek

Felipe Melo, Bursaspor maçında sahaya çıkması durumunda Galatasaray forması ile 100. resmi maçını oynayacak. Galatasaray’da üçüncü sezonunu geçiren başarılı futbolcu, ilk sezonunda 36, ikinci sezonunda ise 35 resmi maçta forma giydi. İçinde bulunduğumuz sezonda 28 maça çıkan Melo, toplamda 99 resmi maçta Galatasaray formasını terletti. Başarılı futbolcu Galatasaray forması ile 2 şampiyonluk, 1 kez de TFF Süper Kupa sevinci tattı.

Bilinmesi gerekenler

-Galatasaray, 18. hafta sonunda iç sahada 8 maça çıktı. Bu maçlarda 6 galibiyet ve 2 beraberlik alan Galatasaray, rakip filelere 14 gol gönderirken, kendi kalesinde 7 gol gördü.

-İç sahaya göre deplasmanda daha fazla puan toplayan Bursaspor, rakip sahalarda çıktığı 9 maçta; 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. Bu maçlarda 10 gol atan Bursaspor, kendi kalesinde de 10 gol gördü.

-Bursaspor’da Sebastian Frey, Taye Taiwo ve Ferhat Kiraz ligde oynanan tüm maçlarda görev aldılar. Arjantinli oyuncu Renato Civelli ve Şamil Cinaz ise 17’şer maçta forma giydiler. Öte yandan Bursaspor’da lig maçlarında skora katkı 10 farklı oyuncudan geldi. Takımdan ayrılan Pablo Batalla, Stanislav Sestak ve Ferhat Kiraz attıkları 3’er en çok gol atan isimler oldular.

Maçın hakemi Mete Kalkavan

Mete Kakavan bu sezon 9 maçta orta hakem olarak görev aldı. Bu sezon ilk kez bir Galatasaray maçını yönetecek Kalkavan, Bursaspor’un ligin ilk yarısında Sivasspor’a deplasmanda 2-1 mağlup olduğu maçı yönetmişti.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray:

Muslera-Salih-Semih-H.Balta-Hajrovic-Melo- Selçuk-Emre-Sneijder-Burak-Drogba

Bursaspor

Frey, Şener, İbrahim, Civelli, Taiwo, Ozan, Şamil, Sestak, Belluschi, Oğuz Han, Fernandao

GALATASARAY-BURSASPOR

Saat: 19.00

Yayın: LİG TV

Hakem: Mete Kalkavan

Stat: TT ARENA

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray-Bursaspor / Maç Önü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement