Galatasaray Cafe Crown, Haluk Yıldırım'ın Son Saniye Üçlüğüyle Güldü - Son Dakika
Spor

Galatasaray Cafe Crown, Haluk Yıldırım'ın Son Saniye Üçlüğüyle Güldü

Galatasaray Cafe Crown, Haluk Yıldırım\'ın Son Saniye Üçlüğüyle Güldü

Galatasaray Cafe Crown, Haluk Yıldırım'ın Son Saniye Üçlüğüyle Güldü

12.03.2011 16:29

GALATASARAY CAFE CROWN, HALUK YILDIRIM'IN SON SANİYE ÜÇLÜĞÜYLE GÜLDÜ

MERSİN B.B. 76-79 GALATASARAY CAFE CROWN

Beko Basketbol Ligi'nin 21. hafta mücadelesinde özellikle son periyodu büyük bir çekişmeye sahne olan ve son 4 saniyesine 76-76'lık eşitlikle girilen karşılaşmada, Haluk Yıldırım'ın son saniyede bulduğu üçlükle, Galatasaray Cafe Crown, Mersin Büyükşehir Belediye'yi 79-76 mağlup etti.

Maça Galatasaray Cafe Crown Ermal Kurtoğlu ve Caner Topaloğlu'nun sayıları ile başlarken, Mersin Büyükşehir Belediye de rakibine Nedim Yücel ve Anthony Grundy ile cevap verdi. Maçın ilk dakikaları karşılıklı basketlere sahne olurken, her iki takım da birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar ve ilk 6 dakika 10-10'luk eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra da maçtaki görüntü değişmezken, periyodun son 1:15 dakikasına da 16-16'lık eşitlikle girildi. Son dakika içinde Radoslav Rancik ile skor üreten konuk ekip, ilk periyodu 16-19 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci periyoda Vincent Grier'in serbest atış sayıları ile başlayan Mersin Büyükşehir Belediye farkı 1 sayıya indirse de, konuk ekip de Luksa Andric ile rakibine cevap verdi. Anthony Grundy ve Vincent Grier ile etkili olan evsahibi ekip periyodun ilk 2 dakikası içinde 23-22'lik üstünlüğü ele geçirdi. Tutku Açık'ın üçlüğü ile yeniden öne geçen Galatasaray Cafe Crown, Mutlu Demir'in sayısına engel olamayınca maça yeniden denge geldi (25-25). Her iki takımın da karşılıklı sayıları ile devam edilen maçta devrenin son 5:26 dakikası da 27-29 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde geçildi. Bu dakikadan sonra oyundaki etkisini arttıran ve rakibine kolay sayı şansı vermeyen Sarı Kırmızılı ekip, daha baskın bir görüntü çizerken bunu skora da yansıttı ve devrenin son 2:14 dakikasına girilirken farkı 7 sayıya çıkartarak skoru 28-31 yaptı. Bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdüren ve skor avantajını koruyan Galatasaray Cafe Crown, ilk yarıyı da 33-41 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Jerry Johnson'ın sayısı ile başlayan Sarı Kırmızılı ekip farkı 10 sayıya çıkartırken, Ermal Kurtoğlu ile de 12 sayılık farka ulaştı (33-45). Periyottaki ilk sayısını Alex Scales'in üçlüğü ile bulan Mersin Büyükşehir Belediye, özellikle Ermal Kurtoğlu'nu durdurmakta zorlanınca farkı da eritemedi ve periyodun son 6 dakikasına da 38-49 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girildi. Vincent Grier'in serbest atış sayıları ile skoru 42-49'a getiren Mersin Büyükşehir Belediye, Asım Pars ile de farkı 5 sayıya kadar

(44-49) indirdi. Rakibinin farkı daha fazla eritmesine izin vermeyen Galatasaray Cafe Crown, Jerry Johnson ve Preston Shumpert ile skoru 44-53'e taşıdı. Günün etkili ismi Vincent Grier'in serbest atış sayısı ile rakibine cevap veren evsahibi ekip, periyodun son 2:38 dakikasına girilirken skoru 45-53 yaptı. Alex Scales'in üçlüğü ve Anthony Gruder'in sayısı ile farkı 3 sayıya kadar (50-53) indiren evsahibi ekip, Alex Scales'in etkili oyunu ile önce 53-53'lük eşitliği sağladı ardından da Nedim Yücel ile periyodun bitimine 1:04 dakika kala 55-53 önde geçti. Üst üste gelen Mersin Büyükşehir Belediye sayılarına Tutku Açık'ın üçlüğü ile son veren Galatasaray Cafe Crown, karşılaşmanın final periyoduna da 55-56 önde giren taraf oldu.

Final periyoduna hızlı başlayan konuk ekip, Luksa Andric ve Preston Shumpert ile üst üste sayılar bularak skoru 55-61'e taşıdı. Vincent Grier ile son periyottaki ilk sayısını bulan Mersin Büyükşehir Belediye, Ermal Kurtoğlu'nun sayısına engel olamadı. Son periyotta her iki takım da savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyarken, karşılıklı sayılar kaçırdılar ve maçın son 6 dakikasına 57-62 konuk ekibin üstünlüğünde girildi. Mutlu Demir'in serbest atış sayıları ile skoru 59-63'e getiren evsahibi ekip, Haluk Yıldırım ve Sertaç Şanlı'nın sayılarına engel olamadı ve karşılaşmanın son 4 dakikasına da 63-68 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğünde girildi. Alex Scales ile farkı 3 sayıya indiren Mersin Büyükşehir Belediye, yine aynı oyuncunun üçlüğü ile bitime 2:44 dakika kala 68-68'lik eşitliği ele geçirdi. Preston Shumpert'in serbest atış sayıları ile yeniden öne geçen Galatasaray Cafe Crown, Alex Scales'in serbest atış sayısına engel olamadı. İkinci yarı çok etkili bir oyun ortaya koyan ve adeta Mersin Büyükşehir Belediye'yi tek başına taşıyan Alex Scales ile bir kez daha üç sayılık bir basket bulan konuk ekip, bitime 1:52 kala 72-70 öne geçti. Joshua Shipp'in serbest atış sayıları ile maça dengeyi getiren konuk ekip karşısında Alex Scales ve Hakan Köseoğlu ile üst üste hücum fırsatlarından yararlanamayan Mersin Büyükşehir Belediye, Hakan Köseoğlu'nun bitime 33 saniye kala bulduğu sayı ile 74-72 öne geçti. Tutku Açık'ın serbest atış sayıları ile bir kez daha maça dengeyi getiren Galatasaray Cafe Crown, Mersin Büyükşehir Belediye'nın çok kritik top kaybının ardından bitime 10 saniye kala yine aynı oyuncu ile iki serbest atıştan yararlanarak 74-76 öne geçti. Alex Scales ile son hücumda faul kazanan Mersin Büyükşehir Belediye, iki serbest atıştan da yararlanarak son 4 saniyeye 76-76'lık eşitlikle girdi. Son saniye içinde Haluk Yıldırım ile üç sayılık bir basket bulan Galatasaray Cafe Crown karşılaşmadan 76-79 galip ayrıldı.

SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal, İsmail Aydın, Aydın Karaçam

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (76): Asım Pars 4 (3 ribaund), Nedim Yücel 8 (9 ribaund-2 asist), Alex Sacales 20 (1 ribaund-2 asist), Hakan Köseoğlu 2 (1 ribaund), Vincent Grier 23 (7 ribaund-5 asist), Anthony Grundy 10 (3 ribaund-3 asist), Nestoras Kommatos 2 (1 ribaund), Mutlu Demir 7 (2 ribaund-1 asist).

GALATASARAY CAFE CROWN (76): Joshua Shipp 8 (6 ribaund-1 asist), Jerry Johnson 6 (1 ribaund-1 asist), Caner Topaloğlu 9 (2 ribaund), Preston Shumpert 9

(2 ribaund), Tutku Açık 10 (2 ribaund-7 asist), Luksa Andric 6 (1 ribaund), Radoslav Rancik 5 (4 ribaund-3 asist), Haluk Yıldırım 6 (1 ribaund-2 asist), Evren Büker (1 ribaund), Sertaç Şanlı 6 (2 ribaund), Ermal Kurtoğlu 14 (6 ribaund-1 asist).

1. PERİYOT: 16-19

2. PERİYOT: 17-22

3. PERİYOT: 22-15

4. PERİYOT: 21-23

MERSİN/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Galatasaray Cafe Crown, Haluk Yıldırım'ın Son Saniye Üçlüğüyle Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement