Galatasaray'ın Rakibi Strasbourg Kimdir? - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Rakibi Strasbourg Kimdir?

EURO Cup yarı finalinde Gran Canaria'yı eleyerek adını finale yazdıran Galatasaray Odebank, Fransız temsilcisi Strasbourg IG'nin rakibi oldu.

08.04.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPORCOPE İNCELEME - EURO Cup yarı finalinde Gran Canaria'yı eleyerek adını finale yazdıran Galatasaray Odebank, Fransız temsilcisi Strasbourg IG'nin rakibi oldu.

Tarihi finalin ilk maçı 22 Nisan tarihinde Fransa'da, rövanş ise 27 Nisan tarihinde Abdi İpekçi Arena'da oynanacak.

Fransa Ligi'nde oynadığı 26 maçın 19'unu kazanan Strasbourg, yalnızca 7 kez mağlup oldu ve lider Monaco'nun ardından ikinci sırada yer alıyor. Formda bir grafik çizen Fransız ekibinin final yoluna dilerseniz şöyle bir göz atalım...

STRASBOURG'IN FİNAL YOLU 'TANIDIK' DOLU!

Fransa'nın Kuzeydoğusu'nda yer alan Strasbourg şehri ile aynı ismi taşıyan Strasbourg IG'nin final yolu THY Euroleague'den geçti. Fenerbahçe ile birlikte yer aldığı A Grubu'nu 3 galibiyet ve 7 galibiyetle son sırada tamamlayan Fransız temsilcisi, yoluna EURO Cup'ta devam etti.

Prosedür gereği EURO Cup'a ikinci turdan devam eden Strasbourg, bu grupta da Galatasaray'ın yarı finalde saf dışı ettiği Gran Canaria ile birlikte mücadele verdi. Elde ettiği 4 galibiyet 2 mağlubiyet ile H Grubu'nu Gran Canaria'nın ardından ikinci sırada tamamlayan Fransız ekibi, son 16'da Ewe Baskets Oldenburg ile eşleşti. Alman rakibine ilk maçta kendi sahasında 76-78 mağlup olan Strasbourg, rövanşı deplasmanda 64-93 kazandı ve çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde de Rus takımı Nizhny Novgorod'ı eleyen Fransız temsilcisi, yarı finalde Dolomiti Energia Trent'in rakibi oldu. İlk maçı 68-74 kaybeden Strasbourg IG, tur vizesini daha önce Ewe Baskets Oldenburg eşleşmesinde olduğu gibi yine deplasmanda aldı. Rakibini deplasmanda 78-86 deviren Strasbourg IG, adını finale yazdırmayı başardı.

FENERBAHÇE'Yİ SAHASINDA SÜPÜRDÜ

EURO Cup'ın favorileri arasında gösterilen ve finale yükselmesine sürpriz gözüyle bakılmayan Vincent Collet yönetimindeki Fransız ekibi, THY Euroleague'de aynı grupta yer aldığı Fenerbahçe'yi bir kez devirmeyi başardı.

Strasbourg, A Grubu ikinci maçında sahasında ağırladığı Fenerbahçe'yi 91-70 gibi farklı bir skorla mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti. Sarı lacivertli ekip, İstanbul'da oynanan müsabakayı ise 81-64 kazandı. Fenerbahçe, A Grubu'nun 8 galibiyet 2 beraberlik ile lider tamamlamıştı.

GRAN CANARIA'YI DA DEVİRDİ

Temsilcimiz Galatasaray ile ortak noktası yalnızca Fenerbahçe olmayan Strasbourg, sarı kırmızılı ekibin yarı finalde  saf dışı bıraktığıGran Canaria ile EURO Cup H Grubu'nda iki kez karşılaştı.

Fransı ekibi, Gran Canaria'yı ilk maçta deplasmanda 75-86 mağlup ederken sahasında ise 68-79 yenildi. Gran Canaria, H Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile tamamlayarak lider olarak üst tura çıktı ve tek mağlubiyetini Strasbourg'dan almış oldu.

TERS KÖŞE FİNAL!

Galatasaray Odebank ile Strasbourg'un karşı karşıya geleceği iki ayaklı finalin ilk maçının deplasmanda olması temsilcimiz için ilk etapta avantaj gibi gözükse de kağıt üzerinde dezavantaj algısı yaratıyor.

Bu sezon EURO Cup'ta deplasmanda oynadığı 6 maçın 5 tanesini kazanan Fransız ekibi, tek mağlubiyetini grup aşamasında Saratov Avtodor'a karşı aldı ve bu alanda en başarılı takımlardan biri konumunda. Strasbourg, eleme usulü oynadığı turlarda bir üst tur vizesini ağırlık olarak deplasmanda oynanan ikinci maçlarda aldı.

Deplasmanda etkili bir görüntü çizen Strasbourg, bu kez EURO Cup'ın en iyi iç saha takımı ile karşılaşacak. EURO Cup'ta bu sezon sahasında oynadığı 12 maçın 11'ini kazanan sarı kırmızılı temsilcimiz, tek mağlubiyetini 1. Tur grup aşamasında yaşadı.

İç sahada EURO Cup'ın en skorer takımı ünvanının da sahibi olan Galatasaray Odebank, EURO Cup'taki en son iç saha yenilgisini 18 Kasım 2015'te Litvanya ekibi Neptunas'a karşı almıştı.

Galatasaray'ın rakibi Strasbourg Euroleague A Grubu'nda Fenerbahçe'yi 91-70 mağlup etmişti. İşte o maçın görüntüleri :

Galatasaray\'ın Rakibi Strasbourg Kimdir?
Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Rakibi Strasbourg Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement