Galatasaray Liv Hospital - Maccabimaçı Saat Kaçta Başlayacak Hangi Kanalda Yayınlanacak? - Son Dakika
Spor

Galatasaray Liv Hospital - Maccabimaçı Saat Kaçta Başlayacak Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Galatasaray Liv Hospital - Maccabimaçı Saat Kaçta Başlayacak Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Galatasaray Liv Hospital, Euroleague Top 16 turundaki macerasına Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Maccabi Electra'yı konuk ederek başlıyor.

02.01.2014 16:02

Galatasaray Liv Hospital, Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu ilk maçında yarın İsrail temsilcisi Maccabi Electra'yı konuk edecek.

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak ve NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanacak.

THY Avrupa Ligi ilk tur aşamasında C Grubu'nda mücadele eden sarı-kırmızılılar, grubu 6 galibiyet, 4 mağlubiyetle tamamlayarak Yunan temsilcisi Olympiakos'un ardından ikinci sırayı almış ve Top 16 turuna yükselmeyi başarmıştı.

Özyer: "Yeni yıla yeni hedeflerle başlıyoruz"

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY Avrupa Ligi Top 16 turuna yarınki Maccabi Electra maçıyla start vereceklerini hatırlatarak, "Yeni yıla yeni hedeflerle başlıyoruz" dedi.

Amaçlarının grupta ilk 4 takım arasına giren, adlarına çeyrek finale yazdırmak olduğunu aktaran Özyer, "Gruptaki bütün maçların çok sert ve zorlu geçeceğini düşünüyoruz. THY Avrupa Ligi'nde, 'kendi evinde mutlaka kazanmalısın' deyimi vardır. Buna ek olarak deplasmanda da en 3 galibiyet almamızg erektiğini düşünüyorum. Avrupada bütün kulüplerin dillendirdiği, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray taraftarlarının yarattığı atmosfer, evimizdeki maçların kazanılmasında büyük rol oynayacaktır" diye konuştu.

Maccabi Electra maçının kendileri için önemine de değinen Özyer, "Bizim için grubun en önemli maçı. THY Avrupa Ligi tecrübesiyle öne çıkan rakiplerimizden biri. Onların da hedefleri son 8 takım arasına kalmak. Grupta ilk 4'e girmek adına atacağımız her sayı, yapacağımız her savunma altın değerinde olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Koçlar ne dedi?

Ergin Ataman (Galatasaray Liv Hospital)

"Güçlü bir takıma karşı mücadele edeceğimizin bilincindeyiz, fakat kendi oyun planımıza sadık kalacağız. Top 16 aşamasında taraftarların desteği normal sezona göre bir kat daha önem kazanıyor. Top 16'ya galibiyetle başlamak için elimizden geleni yapacağız."

David Blatt (Maccabi Electra)

"Grubumuzda ilk sırayı alarak Top 16'ya yükseldik, bu Avrupa'da bu sezon elde ettiğimiz başarının bir göstergesi. Ancak işler bundan sonra sürekli zorlaşacak ve mücadele dozajı artacak. Buraya üst üste sekiz galibiyetle geliyoruz ve Shawn James'in bizimle olmayışını saymazsak tamamen hazır durumdayız. Galatasaray güçlü bir takım, özellikle ribauntlarda etkililer. Top 16'ya başlamak için pek de ideal bir rakip değil."

Oyuncular ne dedi?

Carlos Arroyo (Galatasaray Liv Hospital)

"Zor bir maç olacak. Maccabi müthiş oyunculara sahip ve çok tecrübeli bir takım. Taraftarlarımızın destekleriyle bizi yalnız bırakmamalarını umuyoruz. Dileğim bu maçtan galibiyetle ayrılmamız."

Devin Smith (Maccabi Electra)

"Sağlam bir ekibiz ve tek yapmamız gereken her gün çalışmayı sürdürmek. Koç gerekli incelemeleri yaptı ve bize neler yapmamız gerektiğini aktardı. Bize düşen söylenenleri parke üzerinde uygulamak. Alex Tyus son dönemde çok iyi oynuyor, kısa süre içinde Shawn James de aramıza dönecek. Çalışma tempomuzu korursak iyi işler başarabileceğimizi düşünüyorum. Koç müthiş bir iş çıkarıyor. Galatasaray zorlu bir rakip, bu nedenle maça olan konsantrasyonumuzu kaybetmemeliyiz."

Bunları biliyor muydunuz?

- Ergin Ataman bu sezon sakatlıklar nedeniyle 17 farklı oyuncu ve 14 farklı ilk beş kullanmak zorunda kaldı.

- Carlos Arroyo 08-09 sezonunda Maccabi Electra forması giymişti.

- Ender Arslan 20 sayı daha atarsa Euroleague kariyerindeki 1,000. sayıya ulaşacak.

- Zoran Erceg son 10 serbest atışında isabet buldu.

- 2010-11 sezonunda Maccabi Electra forması giyen Milan Macvan, Euroleague kariyerinin sayı rekorunu Partizan formasıyla Maccabi Electra'ya 22 sayı atarak elde etmişti.

- David Blatt 07-08 sezonunda Anadolu Efes'i çalıştırırken Ender Arslan o kadrodaki oyunculardan biriydi.

- David Blu son 9 Euroelague maçının 8'inde en az bir üçlük isabeti buldu.

Galatasaray'da basketbol şubesi, yeni yıl yemeğinde buluştu

Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi'nin yeni yıl yemeği gerçekleştirildi.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Galatasaray Adası'nda düzenlenen yemek organizasyonunda, Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı ile Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik heyetlerinin hazır bulunduğu belirtildi.

Yemeğe, Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Cibara ile Necati Demirkol, kulüp icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan ve basketbol şube koordinatörü Murat Özyer'in de katıldıkları kaydedildi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray Liv Hospital - Maccabimaçı Saat Kaçta Başlayacak Hangi Kanalda Yayınlanacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement