Genç Kızların Boks Merakı - Son Dakika
Spor

Genç Kızların Boks Merakı

Genç Kızların Boks Merakı

Lapseki'de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen kursa katılan kız öğrenciler, genelde "erkek sporu" olarak tanımlanan boksta hünerlerini sergilemek için çaba gösteriyor Beden Eğitimi ...

11.12.2013 11:35

ERCAN ÖZÇETİN - Lapseki ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta boks sporunu öğrenmeye çalışan kız öğrenciler, genellikle "erkek sporu" olarak bilinen bu branşta hünerlerini sergiliyor.

Plevne Ortaokulu Spor Salonu'nda, eğiticiliğini Beden Eğitimi Öğretmeni Vahyettin Alanda'nın yaptığı kursa katılan 30 kişiden yarısının fazlası, kızlardan oluşuyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede daha önce boksla ilgili kurs açılmadığını söyledi.

Alanda'nın, talep edilmesi halinde boks kursu verebileceğini söylediğini aktaran Akman, şöyle konuştu:

"Okullarımızda bunu ilan ettik. Bizi şaşırtan ise kız öğrencilerin daha fazla ilgi göstermesi oldu. 226 saatlik bir kurs. İlgi ve talep olduğunda yeniden açmak istiyoruz. İnşallah buradan yetişen sporcular, Türkiye ve dünya genelinde başarı elde edecek."

Kursa 11-17 yaş grubundaki öğrencilerin katıldığını belirten Alanda ise onlara öncelikle boksun bir spor dalı olduğunu anlatıp öğrettiğini dile getirdi.

Özellikle kız öğrencilerden gelen taleplerin çok sevindirici olduğunu vurgulayan Alanda, "Haftanın 5 günü 1,5 saat çalışıyoruz. Yarısı kız olmak üzere 30 kadar sporcumuz var. Hepsi de boksa oldukça meraklı. Bu çalışmalarla ilerleyen yıllarda ilçemizden milli sporcular çıkacağına inanıyorum" dedi.

"Kendimi erkeklere karşı daha rahat savunabilirim"

Kursiyerlerden Gülcan Kurt da çevresindeki birçok kişinin, "Neden boks öğrenmek istiyorsun?" diye sorduğunu anlattı.

Spor yapmayı çok sevdiğini kaydeden Kurt, "Boks değişik, ilgi çekici bir spor dalı. Bu sporu çok sevdiğim için kursa katıldım" diye konuştu.

Elif Gümüş, boksu eğlenceli bulduğunu belirtti. Daha önce voleybol oynadığı bilgisini veren Gümüş, "Boks bana çok basit geldi. Farklı bir spor dalı. Ayrıca kendimi erkeklere karşı daha rahat savunabilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Betül Yonar, sporun her dalını sevdiğine işaret etti. "Boks kursuna gidiyorum" dediğinde herkesin şaşırdığını dile getiren Yonar, "Buraya erkeklerin ve kadınların eşit olduğunu düşündüğüm için geldim" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Genç Kızların Boks Merakı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement