Gourcuff: Yeni Sözleşme Yok - Son Dakika
Spor

Gourcuff: Yeni Sözleşme Yok

Gourcuff: Yeni Sözleşme Yok

Bir dönem Avrupa devlerinin parmak ısırarak takip ettiği ancak sonradan performansında düşüş yaşayan Fransız Milli futbolcudan şok bir açıklama geldi.

20.12.2013 17:00

ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye

Lyon forması giyen Yoann Gourcuff, L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, "Avukatımı görevlendirdim. Yeni kontrat yapmak için iki tarafın da birbirine güvenmesi gerekir. Bu yüzden imza atmayacağım. Çok sık sakatlık yaşadım ve genelde yedekteyim. Ancak ben bununla alakalı olduğunu sanmıyorum. Kulübümün bana güveni yok" dedi.

Lyon kulübüyle 2015 yazına kadar mevcut sözleşmesi bulunan 27 yaşındaki futbolcu şöyle devam etti:

"Bazen kendimi bir anda yedekte buluyorum. Bunlar çok önemli değil belki ama yine de aklımın bir köşesine yazıyorum. Şimdilik Dünya Kupası'nı düşünmüyorum çünkü bana çok uzak. Önceliğim saha içinde olabilmek."

Bu sezon ligde sadece 7 maçta ilk 11'de sahaya çıkabilen Gourcuff, toplam 3 gol atıp 6 da asist yaptı.

Alt yapısından yetiştiği Rennes'de 2003'ten itibaren A takımda forma giymeye başlayan Gourcuff, 71 resmi maçta görev alıp 6 gol attıktan sonra 2006'da AC Milan'ın yolunu tutmuştu.

Milano temsilcisinde ise 2 sezonda 47 maça çıkan ve 3 gol atan Gourcuff, 2008'de ülkesine dönerek Bordeaux renklerine bağlanmıştı.

2008-2009 sezonunda Fransa Ligue 1'de şampiyonluğa ulaşan Bordeaux'da müthiş bir performans sergileyen Gourcuff, yılın en iyi futbolcusu seçilmişti.

2009-2010 sezonunda da Fransa Ligue 1'de yılın en iyi ilk 11'inde yer alan ortasaha futbolcusu, Bordeaux'daki 2 sezonunda toplam 96 resmi maça çıkarken 24 kez fileleri havalandırıp 22 de asist yapmıştı.

2010 yazında ise 22 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Lyon'a transfer olan Fransız yıldız, Lyon'da toplam 77 resmi maçta görev alıp 12 kez fileleri havalandırdı ve 14 de asist yaptı.

Stiliyle bir dönem efsane futbolcu Zinedine Zidane'a benzetilen Gourcuff, 2005 Avrupa U-19 Şampiyonu olan Fransa Milli takımının yıldızlarından olurken, A Milli takım formasını ise 31 defa terletmişti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Gourcuff: Yeni Sözleşme Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement