Guus Hiddink'in Son Maçı Olabilir - Son Dakika
Spor

Guus Hiddink'in Son Maçı Olabilir

Guus Hiddink\'in Son Maçı Olabilir

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink yol ayrımında

24.05.2011 14:00

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink yol ayrımında. 3 Haziran'da EURO 2012 Elemeleri kapsamında Belçika ile oynayacağımız kritik maç Hollandalı çalıştırıcının Türkiye teknik direktörlüğündeki son maçı olabilir.

İki yıldır Chelsea'ye danışmanlık yaptığı öne sürülen ve Ada medyasında son günlerde Maviler ile adı çok ciddi bir şekilde anılan Hiddink Türkiye'de aldığı ücret ve bazı eleştiriler sebebiyle çok da mutlu değil.

Chelsea'de görevini bırakan Carlo Ancelotti'nin yerine Hiddink'in Londra ekibinde tekrar takımın başına geçmesi bekleniyor. Takımın Rus dolar milyarderi patronu Roman Abramovich'in en büyük isteği olduğu biliniyor. Peki Hiddink ile ilk kriz ne zaman yaşandı?

SPONSOR BULUNAMADI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun imza attırma aşamasında pazarlık ve görüşmelerin 8 ay gibi uzun bir sürece yayılmasının sebebi ise Hiddink'in Rusya'dan aldığı 7 milyon avroluk ücret.

Federasyon Hiddink'e 4 milyon avroya imza attırken, kalan 3 milyon avronun sponsorla karşılanabileceğini söylerken, Hiddink'e sponsoru kendinin de bulabileceği ifade edilmişti. Aylar geçen süreçten sonra sponsor bulunamaması ise Hiddink konusunda ufak çaplı bir kriz yarattı. Hollandalı şu an yıllık 4 milyon avro kazanıyor.

TEKLİF BİR DEVDEN. .

HİDDİNK; "PARA KAZANMAK İSTER MİSİNİZ?"

Hiddink ile yapılan protokole karşın Rusya ile olan sözleşmesini feshetmediği için Milli Takım'ın geçtiğimiz yıl ABD kampında yedek kulübesi yerine tribünde oturmak zorunda kalan deneyimli çalıştırıcıya o dönem resmi teklif sunan Avrupa devi ise Internazionale oldu.

İtalyan devinin sunduğu teklifi yaptığı protokolden sonra TFF ile görüşerek "Para kazanmak ister misiniz" diye sunan Hollandalının bu teklifi o dönem Federasyon tarafından geri çevrilmişti.

Görevine son verilebilir

Yaşanan sponsor çıkmazı, Hiddink'e olan tekliflerin ciddileşmesiyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'nun A Milli Futbol Takımı teknik direktörünün hem kulüp hem milli takım çalıştırmasına izin vermemesi ise Hiddink konusundaki ısrarlı tavırların aylar öncesine göre büyük bir değişikliğe uğramasına sebep oldu.

Hiddink'in menajeri Cees van Nieuwenhuizen bunu doğrularken, Belçika karşısında olası bir yenilgiyle Federasyonu'nun tecrübeli ismin görevine son verebileceği de belirtiliyor.

Federasyon ile bir süre önce görüşen Guus Hiddink geleceği konusunda "Temmuz'u bekle" yanıtını aldı. Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurul'u Temmuz ayında gerçekleştirilecek ve seçim heyecanı yaşanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Belçika maçı sonrasını beklediği ve yapılacak genel kurulun ardından 1 yıl daha sözleşmesi olan Hiddink'e Chelsea'ye dönüşü konusunda izin verebileceği ifade ediliyor.

Ada medyasında manşetlerde

2008-2009 sezonunda Brezilyalı teknik adam Luis Felipe Scolari'nin görevine son verilmesiyle Chelsea'nin başına geçen Hollandalı teknik adam Mavileri Devler Ligi'nde yarı finale kadar taşımıştı.

Chelsea'de patron Abramovich'in Hiddink'in dışında takımın başına getirmek istediği diğer isim ise Porto ile bu yıl UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna uzanan ve "Yeni Mourinho" olarak adlandırılan Andre Villas-Boas...

Hiddink şu sıralarda ise İngiliz medyasında tartışılıyor ve Chelsea'ye dönüşü konusunda kararlı yorumlar yapılıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Guus Hiddink'in Son Maçı Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement