Hasan Şaş: Sercan Takım Oyununu Öğrendiği Zaman Formayı Alır - Son Dakika
Spor

Hasan Şaş: Sercan Takım Oyununu Öğrendiği Zaman Formayı Alır

Hasan Şaş: Sercan Takım Oyununu Öğrendiği Zaman Formayı Alır

Sercan, Türk Futbolu'nun son dönemde yetiştirdiği en önemli isimlerden biriydi.

31.10.2011 12:54

Sercan, Türk Futbolu'nun son dönemde yetiştirdiği en önemli isimlerden biriydi. Çok genç yaşlarda parladı ve Milli Takım'da forma şansı buldu. Bursaspor'un lig tarihindeki ilk ve tek şampiyonluğunda da büyük pay sahibi olan genç yıldız, sonrasında yeşil beyazlı kulüpte yaşadığı bazı sorunlar ve özel hayatı nedeni ile gerilemeye başladı.

Bursaspor tarafından gözden çıkarılan Sercan, Galatasaray'a üstün yetenekleri nedeniyle transfer edildi. Ancak Sercan, sarı kırmızılı forma altında da "duraklama dönemini" sürdürüyor.

Sezonun başlamasına sayılı gün kala sarı kırmızılı kulübe transfer olan Sercan, ilk haftalarda kısa süreli şans bularak yeni formasına ve takımına uyum sürecini aşmaya çalıştı. Sadece Karabük deplasmanında ilk onbir şansı bulan Sercan, Muslera'nın atılması sonrasında ise Fatih Terim tarafından devre sonunda kenara alındı. Sonrasında ise 3 maçta maç sonlarına doğru forma şansı bulabildi. Ancak Galatasaray'ın Gaziantep ve Kayseri ile oynadığı 2 maçta ise Sercan, kulübeden oyuna dahi giremedi. Özellikle Milan Baros, Engin ve Kazım gibi isimlerin sakat olduğu dönemde forma şansı bulamaması Sercan açısından hayal kırıklığı oldu.

Yeteneği asla tartışılmaz olan Sercan neden sarı kırmızılı takımda sakatların böylesi çok olduğu dönemde bile forma şansı bulamıyordu. Bunu Kayseri dönüşünde teknik direktör Fatih Terim'e sorduk. Terim ise Sercan'ı Hasan Şaş'a havale ettiğini söyledi ve Hasan Şaş ise Sercan için şu açıklamayı yaptı: "Sercan çok yetenekli ve beklentimizin en fazla olduğu isimlerden biri. Ancak bu dönemde bizim için takım savunması herşeyden önemli. Sercan'a top rakipteyken ne yapması gerektiği hakkında hiç birşey söylenmemiş. Sercan topla oynarken çok iyi ama rakipteyken ne yapacağını tam bilmiyor. Bakın Riera da uyum döneminde. Belki çok iyi oynamadığı maçlar oldu. Ama nerede duracağını, rakibe göre nasıl pozisyon alacağını çok iyi biliyor. Sercan'ın zamanı var. Biraz da takım savunmasında neler yapacağını kavradığı zaman Galatasaray için vazgeçilmez isimlerden birisi olacak. Ancak çok daha fazla çalışması gerek. Galatasaray'da forma giymek kolay bir iş değildir. Bunu herkes bilmeli" - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Hasan Şaş: Sercan Takım Oyununu Öğrendiği Zaman Formayı Alır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement