Hiddink UEFA'ya Yüklendi - Son Dakika
Spor

Hiddink UEFA'ya Yüklendi

Hiddink UEFA\'ya Yüklendi

"Bu Karardan Sonra Bir Kez Daha Görüldü Ki Futbolda Alınan Önemli Kararlarda Siyaset Büyük Bir Rol Oynuyor"

29.05.2010 19:17

"Uefa hem futbolu geliştirmek isteyen ülkelere avrupa şampiyonası'nı götürmek istediğini söylüyor. fakat diğer taraftan da 2 defa avrupa futbol şampiyonası'na ve 1 defa da dünya futbol şampiyonası'na ev sahipliği yapmış olan fransa'ya euro 2016'yı veriyor"

"stratejiler ve felsefeler siyasete yenik düştü"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Euro 2016 ev sahipliğinin Fransa'ya verilmesi konusunda "Stratejiler ve felsefeler siyasete yenik düştü" yorumunda bulunarak UEFA'ya yüklendi.

ABD'de kamp çalışmalarını tamamlamak üzere olan A Milli Takımın Hollandalı çalıştırıcısı Hiddink, 2016 Avrupa Şampiyonası'nı Fransa'ya veren UEFA'yı, bu haftaki köşe yazısında ağır dille eleştirdi. Hiddink, Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden'de Telegraaf'da bugün yayınlanan köşe yazısında Türkiye'nin Euro 2016'yı bir oyla kayıp etmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve "UEFA hem futbolu geliştirmek isteyen ülkelere, Avrupa Şampiyonası'nı götürmek istediğini söylüyor. Fakat diğer taraftan da 2 defa Avrupa Futbol Şampiyonası'na ve 1 defa da Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmış olan Fransa'ya Euro 2016'yı veriyor. Eylemlerle söylemler çok farklı! Bu karardan sonra bir kez daha görüldü ki futbolda alınan önemli kararlarda siyaset büyük bir rol oynuyor. Bence bu büyük bir hata. Futbola siyaset karıştırılmamalı. Kısacası UEFA'nın stratejisi ve felsefesi siyasete yenik düştü" diyerek UEFA'yı eleştirdi.

Köşe yazısında Türk A Milli Takımı'na da değinen Hiddink, "Bu hazırlık kampı döneminde beni en çok mutlu eden A Milli takımında görmek istediğim futbolcuların hepsinin kampa katılmasıydı. çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ara sıra saatimi otel odasında unuttuğumda, çalışmalar uzun sürdü. Gelecekte, birlikte çalışabileceğim bazı futbolcularla birebir ilk görüşmeleri yaptım. Doğruya doğru; ilk izlenimlerim çok iyi! Birlikte olduğumuz futbolcular istekli ve kararlı, bu da beni mutlu ediyor. Fakat bazı futbolculardan beklentilerim, diğer futbolculardan biraz daha fazla. Buda gerçekleşirse, çok ilginç olabilir!" yorumunda bulundu.

Türkiye'de ki Hollandalılar konusuna da değinen Hiddink, "Bugüne kadar, sadece Galatasaray'ın teknik direktörü olan Frank Rijkaard'ın yardımcısı Johan Neeskens'le konuştum. Türk futbolunu daha yakından tanımak için, kısa süre içerisinde Frank'la da masaya oturacağım" diyerek, Türk futbolu ve futbolcusu hakkında bugüne kadar Frank Rijkaard'la bilgi alışverişinde bulunmadığını köşe yazısında açıkladı.

FATİH ÖZYAR - AMSTERDAM/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Hiddink UEFA'ya Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement