Hilal Dünya Fair Play Ödülü'nü Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Spor

Hilal Dünya Fair Play Ödülü'nü Aldı

Hilal Dünya Fair Play Ödülü\'nü Aldı
08.12.2007 12:05

Trabzonlu 12 Yaşındaki Genç Atlet Hilal Çoşkuner, Paris'te Düzenlenen Törenle, 2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülünü Aldı.

Trabzonlu 12 yaşındaki genç atlet Hilal Çoşkuner, Paris'te düzenlenen törenle, 2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülünü aldı.

2006 yılında katıldığı bir atletizm yarışmasında, yere düşen rakibi için yarışı bırakarak kendisine yardım eden ve bu nedenle de Pierre de Coubertin Fair Play Ödülü'ne layık görülen Hilal Coşkuner, bugün ödülünü Paris'te aldı. Her yıl davranış, kariyer ve iletişim olmak üzere üç kategoride verilen ödüller arasından en önemlisi sayılan davranış ödülünü kazanan Coşkuner, ödül töreni sırasındaki özgüven dolu tavırlarıyla izleyicileri kendine hayran bıraktı.

Küçük Hilal'e ödülünü UNESCO Genel Direktörü Koichiro Matsuura takdim etti. Ödülünü alırken Hilal Coşkuner'e Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar eşlik etti. Arıpınar, DHA'ya yaptığı açıklamada, Komite Başkanı Togay Bayatlı'nın rahatsızlığı nedeniyle son anda toplantıya katılamadığını belirtti.

Pierre de Coubertin Fair Play Ödülü Türkiye'ye ilk kez gitmiyor. Aynı ödülü bundan 24 yıl öce İsmet Karababa adlı Konyalı bir futbol kalecisi almıştı. Karababa, yediği golde topun çizgiyi geçip geçmediği konusunda kararsız kalan hakeme giderek, "Çizgiyi geçtikten sonra tuttum, gol sayılmalı" demiş ve takımı bu golle küme düşmesine karşın davranışı nedeniyle ödüllendirilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Hilal Dünya Fair Play Ödülü'nü Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement