Hollanda'da Hakem Serdar Gözübüyük, Büyük Tepki Çekti - Son Dakika
Spor

Hollanda'da Hakem Serdar Gözübüyük, Büyük Tepki Çekti

Hollanda\'da Hakem Serdar Gözübüyük, Büyük Tepki Çekti

Eredivisie'de düdük çalan Türk hakem Serdar Gözübüyük, Twente-Feyenoord maçındaki yönetimiyle topa tutuldu.

24.02.2014 16:26  Güncelleme: 16:52

Hollanda Ligi'nde görev yapmaya başladığından beri kendisinden çok şey beklenen ve iki sezon önce de ligde görev yapan hakemler arasında en yüksek ortalamaya sahip isim olan 28 yaşındaki Serdar Gözübüyük, geçtiğimiz sezonki vasat performansının ardından bu sezon da tepki çekmeye devam ediyor.

BİRBİRİNDEN YANLIŞ KARARLARA İMZA ATTI

Genç hakem son olarak dün Eredivisie'de zirveyi ilgilendiren Twente- Feyenoord maçı sonrası konuk ekibin eleştiri oklarından nasibini aldı. Maçın ilk yarısında Twente kalecisi Nick Marsman'ın Feyenoordlu Lex Immers'e yaptığı müdahaleye devam kararı veren Gözübüyük, maçın 90. dakikasında da Twente'den Cuco Martina'nın attığı ve maçı 2-2'ye getiren golden sonra yapılan ofsayt itirazlarını es geçti. Marsman, Immers'i düşürdüğü anda rakibinin bariz gol şansı bulunuyordu ve penaltı kararı ile beraber kırmızı kart görmesi gerekiyordu. Martina'nın beraberlik golünde ise ofsaytta bulunan takım arkadaşı Luc Castaignos, Feyenoord kalecisi Erwin Mulder'in görüşünü engelliyordu.

"SAHADA 2 TAKIM VAR, FARKINDASIN DEĞİL Mİ?"

Maç sonunda pozisyonlarla ilgili konuşan Gözübüyük, penaltı ve kırmızı kart pozisyonunda hata yaptığını ancak ofsayt yorumu yapılan golün geçerli olduğunu ve kararının arkasında olduğunu belirtti. Maçtan sonra teknik direktörü Ronald Koeman ve takım arkadaşı Mathijsen'la beraber Gözübüyük'e tepki gösteren kaleci Erwin Mulder ise son dakikadaki golden sonra yardımcı hakeme "sahada 2 takım var farkındasın değil mi?" dediğini, ancak hiç cevap alamadığını öne sürdü.

Gözübüyük, ilk kez 2010 yılında Eredivisie'de düdük çalmış ve 24 yaşında çıktığı bu maçla Hollanda 1. Ligi tarihinin en genç hakemi unvanını almıştı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hollanda'da Hakem Serdar Gözübüyük, Büyük Tepki Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement