İtalya Açık Tenis Turnuvası - Son Dakika
Spor

İtalya Açık Tenis Turnuvası

İtalya Açık Tenis Turnuvası

Barış Seçkin - ATP ve WTA turnuvaları kapsamında yer alan İtalya Açık Tenis Turnuvası'nın (Internazionali BNL d'Italia) altıncı gününde, erkeklerde turnuvanın favori isimleri yarı finale yükselirken, kadınlarda 4 numaralı seribaşı Çek Petra...

19.05.2012 00:35

Barış Seçkin - ATP ve WTA turnuvaları kapsamında yer alan İtalya Açık Tenis Turnuvası'nın (Internazionali BNL d'Italia) altıncı gününde, erkeklerde turnuvanın favori isimleri yarı finale yükselirken, kadınlarda 4 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova turnuvaya veda etti.

İtalya'nın başkenti Roma'daki Foro Italico semtinde yer alan tenis kortlarında bu yıl 69'uncusu düzenlenen ve kadınlarda toplam 2 milyon 166 bin 400, erkeklerde ise toplam 2 milyon 950 bin 475 avro ödüllü turnuvanın altıncı gününde, çeyrek final maçları oynandı.

Dünya 1 numarası ve turnuvanın geçen yılki şampiyonu Sırp raket Novak Djokovic, 10 bin 500 kişilik Merkez Kort'ta çıktığı çeyrek final maçında, 5 numaralı seribaşı Fransız raket Jo-Wilfred Tsonga'yı 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup ederek, yarı finale yükseldi. Djokovic'in yarı finaldeki rakibi dünya 2 numarası İsviçreli raket Roger Federer oldu. Federer çeyrek finalde, ev sahibi ülkeden Andreas Seppi'yi 6-1 ve 6-2'lik 2 setle 55 dakika gibi bir sürede yenmeyi başardı.

3 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal da 7 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych'i 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yendi. Nadal, yarı finalde, turnuvanın 2010 yılındaki finalinde karşılaştığı vatandaşı David Ferrer ile finale çıkma mücadelesi verecek.

Nadal'ın rakibi 6 numaralı seribaşı Ferrer de bir önceki turda 4 numaralı seribaşı Andy Murray'i eleyerek sürpriz yapan 16 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet'i 7-6(4) ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup etmesini bildi.

-Kadınlar-

Kadınlarda turnuvanın geçen yılki şampiyonu 2 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, yoluna kayıpsız devam ediyor. Rus raket, turnuvaya 'wild card' ile katılan ABD'li başarılı oyuncu Venus Williams'ı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenmeyi başardı. Bu sonuçla Sharapova yarı finalde, turnuvanın sürpriz isimlerinden 12 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile eşleşti.

Sharapova'nın rakibi Kerber, çeyrek finalde 4 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova'yı 7-6(2), 1-6 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yendi.

8 numaralı seribaşı Çinli Li Na da 14 numaralı seribaşı Slovak Dominika Cibulkova'yı 6-1 ve 7-6(4)'lık setlerle 2-0 geçti. Li Na'nın yarı finaldeki rakibi 9 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams oldu.

ABD'li raket çeyrek final maçında, ev sahibi ülkeden Flavia Pennetta ile oynadığı maçta 4-0 öndeyken, rakibinin bileğindeki sakatlık problemi nedeniyle maçtan çekilmesi sonucu yarı finale adını yazdırdı.

İtalya Açık'ta yarın, yarı final müsabakaları oynanacak.

- ROMA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İtalya Açık Tenis Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement