Kayserispor ile Antalyaspor Süper Lig'de 16. Randevuda - Son Dakika
Spor

Kayserispor ile Antalyaspor Süper Lig'de 16. Randevuda

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Antalyaspor, ligin 28. haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

08.04.2016 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kalan Antalyaspor, ligin 28. haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-beyazlı takım ile Kayserispor toplamda 42, Spor Toto Süper Lig'de 16. kez karşılaşacak.

Antalyaspor ile Kayserispor ilk kez 1968-1969 yılında Spor Toto 2. Lig'de karşı karşıya geldi. İki takımın ilk kez karşılaştığı ve Kayseri'de oynanan mücadele 3-0 Antalyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi. Kırmızı-beyazlılar ile Kayserispor Spor Toto 2. Lig'de 18, PTT 1. Lig'de 4, Türkiye Kupası'nda 2, Spor Toto Kupası'nda 2 ve Spor Toto Süper Lig'de 15 kez olmak üzere toplamda 41 kez karşı karşıya geldi.

"SÜPER LİG'DE 16. KEZ"

Kırmızı-beyazlılar bugüne kadar Kayserispor ile toplamda 41 kez karşılaştı. İki takım Süper Lig'de ise toplamda 15 kez birbirlerine rakip oldu. Antalyaspor ile sarı-kırmızılı takım pazar günü Kayseri'de oynanacak maç ile birlikte Spor Toto Süper Lig'de 16. kez karşı karşıya gelecek. İki takım en son sezonun ilk yarısında Antalya'da karşılaşırken mücadelede 1-1 berabere sona ermişti.

"KAYSERİ SAHASINDA ÜSTÜN"

Sarı-kırmızılılar ile Antalyaspor toplamda 41 kez karşı karşıya gelirken, Antalyaspor bu maçlarda 16 galibiyet, 13 beraberlik ve 12 de yenilgi aldı. İki takım Süper Lig'de 15 kez karşılaşırken, Antalyaspor bu maçlarda 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 de yenilgi aldı. 42 maç sonunda Antalyaspor, sarı-kırmızılı takıma 47 gol atma başarısı yakalarken, Kayserispor takımı ise kırmızı-beyazlılara 46 gol ile karşılık verdi. Eskişehir'de oynanan 20 maçta ise sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğü göze çarpıyor. 20 maç sonunda Kayserispor, 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

"EN FARKLI GALİBİYET KAYSERİSPOR'DAN"

Antalyaspor ile sarı-kırmızılı ekip arasında oynanan 42 maçta 90 dakika sonunda en farklı skor 1975-1976 yılında Spor Toto 2. Lig'de Kayseri'de oynanan ve Kayserispor'un 6-0'lık üstünlüğü ile sona eren maç olarak kayıtlara geçti. İki takım arasında en çok golün atıldığı maç ise 2006-2007 yılında Kayseri'de 8 golün atıldığı ve 4-4 sona eren maç olarak tarihteki yerini aldı.

"EN ÇOK 1-0'LIK SKOR ALINDI"

Antalyaspor ile sarı-kırmızılı ekip arasında en çok alınan skor ise 1-0'lık sonuç oldu. İki takım arasında 8 maç 1-0'lık skorla sona erdi. 6'şar maç ise 1-1 ve 2-0'lık skorlarla sona erdi. 5'er maçta da 0-0, 2-1 ve 3-0'lık skorlar alınırken, 2 maç 3-1 ve birer maçlarda ise 2-2, 4-0, 4-4 ve 6-0'lık skor alındı.

"YEKTA KURTULUŞ CEZALI, LAZAREVİÇ VE CHİCO SAKAT"

Antalyaspor'da zorlu maç öncesi Akhisar Belediyespor maçında sarı kart gören Yekta Kurtuluş cezalı duruma düşerek mücadelede forma giyemeyecek. Kırmızı-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Brezilyalı Chico ve Sloven Lazareviç mücadelede forma giyemeyecek.

"4 OYUNCU CEZA SINIRINDA"

Antalyaspor'da 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 3'er sarı kartı bulunan Zeki Yıldırım, Oktay Delibalta, Diego Angelo ve Chico, Spor Toto Süper Lig'de oynanacak maçlarda görecekleri ilk sarı kartla cezalı duruma düşecekler.

"GOL YÜKÜ SAMUEL ETO'O'DA"

Spor Toto Süper Lig'de topladığı 32 puanla kümede kalma yolunda büyük avantajı bulunan Antalyaspor'da, Kayserispor maçında gol yükü yine dünyaca ünlü golcü oyuncusu Samuel Eto'o'da olacak. Kamerunlu golcü oyuncu Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 26 maçta 17 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. 34 yaşındaki yıldız oyuncu takımının attığı 40 golün 22'sinde pay sahibi oldu. Samuel Eto'o, gol krallığı yarışında ise, 19 golü bulunan Beşiktaşlı Mario Gomez'in ardından ikinci sırada yer alıyor. İki oyuncuyu 16 golü bulunan Akhisar Belediyespor'dan Hugo Rodallega takip ediyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kayserispor ile Antalyaspor Süper Lig'de 16. Randevuda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement