Kim Bu Çocuk? Yeni Kahraman... - Son Dakika
Spor

Kim Bu Çocuk? Yeni Kahraman...

Kim Bu Çocuk? Yeni Kahraman...

SPORCOPE ANALİZ HABER | İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'da yeni bir efsane doğuyor.

29.02.2016 16:20

SPORCOPE ANALİZ HABER | İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United'da yeni bir efsane doğuyor. Takımdaki sakatlıklar nedeniyle genç takımdan getirilen Marcus Rashford, attığı gollerle Manchester United'a hayat veriyor.

Wayne Rooney, Anthony Martial ve Will Keane'nin sakatlıkları, James Wilson'un ise Championship'te kiralık olması nedeniyle teknik direktör Louis van Gaal genç takımdaki Rashford'u A takıma çağırdı.

Manchester United'ın UEFA Avrupa Ligi'nde 5-1 kazanıp bir üst tura yükseldiği Midtjylland karşılaşmasına iki gol atarak yıldızlaşan 18 yaşındaki forvet, Arsenal ile oynanan maça da damga vurmayı başardı ve A takımdaki kariyerine yaptığı rüya gibi başlangıcı sürdürdü.

Sahasında Arsenal'i konuk eden Manchester United, şampiyonluk yarışındaki rakibini 3-2 mağlup ederken İngiliz genç yıldız attığı iki gol ve yaptığı bir asistle takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

RASHFORD KİMDİR?

31 Ekim 1997 Manchester doğumlu olan Rashford dünyaya gelmeden birkaç ay önce, Hollandalı teknik adam Louis van Gaal Ajax'taki görevinden ayrılıp Barcelona'nın başına geçmişti. Aynı gün Sheffield Wednesday ile karşılaşan Manchester United, Teddy Sheringham, Andy Cole, Ole Gunnar Solskjaer'in golleriyle 6-1 galip gelmişti.

NICKY BUTT KAPTAN YAPTI

Genç takımda Fletcher Moss forması giyen Rashford, Wes Brown, Danny Welbeck ve Ravel Morrison gibi isimlerle birlikte forma giydi. Geçen sezon United'ın U18 takımında mücadele eden genç golcü 25 maçta 13 gol attı.

Nicky Butt'un United akademisinin başına geçmesinin ardından U19 takımında kaptanlık pazubandını takan Rashford, UEFA Gençlik Ligi'nde PSV karşısında attığı iki golle adından söz ettirmeyi başardı.

Teknik Direktör Louis van Gaal'in daha önce Watford ve Leicester City karşılaşmalarında da genç yıldızı kadroya almış ancak forma giyme şansı vermemişti.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Kim Bu Çocuk? Yeni Kahraman... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement