Kış Uykusundan Uyanma Vakti! - Son Dakika
Spor

Kış Uykusundan Uyanma Vakti!

Kış Uykusundan Uyanma Vakti!

İnceleme: Mete AYDIN metea@sporx.

29.12.2010 10:01

İnceleme: Mete AYDIN

metea@sporx.com

2010-2011 sezonunun ilk yarısını 23 puanla 9. sırada bitiren Galatasaray için hayal kırıklıkları ile dolu yarım bir sezon geride kaldı. Yaptığı 17 maçta 7 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Galatasaray eksi averajda bulunuyor. Bir Anadolu takımından değil Galatasaray'dan bahsediyoruz.

Sezona Frank Rijkaard ile başlayan Galatasaray, Avrupa Kupaları'nda büyük hayal kırıklığı yarattı. Yıllardır 'Avrupa Fatihi' olarak bilinen Galatasaray play-off maçında Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımına 2-2 ve 1-1'lik skorlarla elenerek, UEFA Avrupa Ligi'ne kalamadı.

KARABÜKSPOR YENİLGİSİ HER ŞEYİ TERSİNE ÇEVİRDİ!

Lige de kötü başlayan Galatasaray; Sivasspor'a deplasmanda 2-1 yenilerek, aslında bugünün sinyallerini vermişti. 2. haftada Ali Sami Yen'de geçen senenin şampiyonu Bursaspor'a yenilen Galatasaray için tehlike çanları çok güçlü bir şekilde çalıyordu. 3, 4, 5 ve 6. haftalarda alınan üst üste galibiyetler Galatasaray'ı biraz olsa da rahatlatmıştı ama 7. haftada Karabükspor karşısında alınan yenilgi sarı-kırmızılı takımda her şeyi tersine çevirmeye yetmişti.

ANKARAGÜCÜ YENİLGİSİ RIJKAARD'IN SONU OLDU

Ligin 8. haftasında Ali Sami Yen'de alınan Ankaragücü yenilgisi Galatasaray tribünlerinden protestoların yükselmesine neden olmuştu. Tribünlerden istifa sesleri yükseliyordu. Acilen toplanan Galatasaray Yönetimi ne yapacağını düşünürken, camia üstünde bir belirsizlik hakimdi. Basında Rijkaard'ın gönderileceği iddia edilirken, Fatih Terim'in yeniden Galatasaray'ın başına geçeceği de söyleniyordu. Beklenen tam olmasa da gerçekleşti. Frank Rijkaard ile Galatasaray'ın yolları ayrılırken, takımın başına Fatih Terim değil efsane isim Gheorghe Hagi geçiyordu. Hagi'nin yardımcısı ise Tugay Kerimoğlu oldu.

FENERBAHÇE BERABERLİĞİ AYDINLIĞA ÇIKMAYA YETMEDİ

Hagi ve Tugay yönetimindeki Galatasaray 1999-2000 sezonundan beri kazanamadığı Fenerbahçe deplasmanına çıkıyordu. O kadar yılın ardından Kadıköy'de alınan 0-0'lık beraberlik bile Galatasaray'ın aydınlığa çıkmasına yetmiyordu. 10. haftada Ali Sami Yen'de Antalyaspor'u mağlup eden Galatasaray sırasıyla Trabzonspor ve Manisaspor'a yeniliyor ve tribünlerden yükselen istifa sesleri de giderek güçleniyordu. Taraftar artık sorunun teknik direktörde değil de yönetimde olduğunu bariz bir biçimde gördü.

ALİ SAMİ YEN BUNU HAK ETMEDİ!

Ligin 13. haftasında Kayseri deplasmanından alınan 1 puan, 14. haftada alınan Beşiktaş yenilgisi ile hiçbir işe yaramamıştı. Üstelik Ali Sami Yen'de yapılan son derbide Galatasaray kaybetmişti. Taraftarın üzerinde bunun hırçınlığı da vardı. 15. haftada Kasımpaşa önünde alınan farklı galibiyet artık kimseyi tatmin etmiyordu. 16. haftada bu sefer Ali Sami Yen'deki son lig maçında Galatasaray Gençlerbirliği'ne kaybediyordu. Taraftar iyice çıldırmış ve stadyumdaki koltukları sökmüştü. Ligin ilk yarısının son maçında ise Galatasaray sakatlar ve cezalıların çokluğundan dolayı sahaya yedek ağırlıklı ve genç oyunculardan kurulu bir kadro ile çıktı ve bu maçı A2 takımının yıldız oyuncusu Anıl Dilaver'in golü ile kazanmasını bildi.

İKİNCİ KURBAN MISIMOVIC VE KAYBEDİLEN ELANO!

İşte Galatasaray böyle bir ilk yarı geçirdi. Bu başarısızlığın faturası ilk olarak Frank Rijkaard'a çıkarıldı. Hagi'nin gelmesinin ardından ise başarısızlığın faturası yeni transfer Misimovic'e kesildi. Hagi tarafından kadro dışı bırakılan Misimovic büyük umutlarla geldiği Galatasaray'da hiçbir şey yapamadan gidecek. Adnan Polat ve Adnan Sezgin ağır eleştiriler almalarına rağmen, halen takımın başındalar. Galatasaray yine büyük umutlarla transfer ettiği Brezilyalı oyuncu Elano'yu daha ilk yarı bitmeden Santos'a sattı. Elano geçtiğimiz sezon beklentilerin çok altında kalmıştı. Bu sezon herkes çok daha iyi olacak derken, ne yazık ki bu da gerçekleşmedi ve Galatasaray'ın Elano macerası hüsranla bitti.

İLK HEDEF TÜRKİYE KUPASI OLMALI!

Şimdi Galatasaray ikinci yarı yeni stadı Türk Telekom Arena'ya çıkacak ve artık bundan sonra maçlarını orada yapacak. Galatasaray Başkanı Adnan Polat 'devre arasında 3-4 transfer yapacağız' demişti. Bakalım bu sözünü ne kadar tutacak ve kimleri getirecek? Galatasaray'ın bu kadar kötü durumda artık bir hata daha yapmaya tahammülü yok. Sarı-kırmızılı takımın ikinci yarı için hedefi ligi bitirebildiği kadar üstte bitirmek ama asıl hedefi Türkiye Kupası'nı kazanarak, Avrupa vizesini almak olmalı.

GALATASARAY'IN YENİ EVİ TÜRK TELEKOM ARENA

Bu sezonun ilk yarısı Galatasaray'a hiç yakışmadı. Hele Ali Sami Yen son maçlarında böyle yenilgileri hak etmiyordu ama artık olan oldu. Bu sonuçları da tarih yazacak. Galatasaray Ali Sami Yen'e, nice zaferler kazanılmış bu stada çok kötü veda ediyor ama bu büyük camianın bunları unutup, tekrar ayağa kalkması gerekiyor. Galatasaray bunu başarabilecek güce sahip, o yüzden de büyük bir kulüp. Bu saatten sonra Adnan Polat, Adnan Sezgin ve Hagi'nin kafa kafaya verip, Galatasaray'ı nasıl aydınlığa çıkarırlar, bunu düşünmeleri gerekiyor. Devre arasında sarı-kırmızılı takımda bir operasyon olacağı gerçek. Gidecekler de, gelecekler de olacak. Önemli olan bunların en doğru şekilde seçilmesi, eğer Galatasaray bunu başarabilirse, yeni evi Türk Telekom Arena'da özlemini çektiği güzel günlere ulaşacaktır.

TRABZONSPOR ANALİZİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

BURSASPOR ANALİZİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

FENERBAHÇE ANALİZİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

BEŞİKTAŞ ANALİZİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Kış Uykusundan Uyanma Vakti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement