Galatasaray Kulübü, THY Avrupa Ligi'nde 16 Ocak Cuma günü oynanacak Kızılyıldız Telekom- Galatasaray Liv Hospital maçı öncesi Avrupa Ligi yönetiminden gelen yazıyı yayımladı.
Galatasaray'ın internet sitesinden Avrupa Ligi yönetiminden kulübe gelen yazı Türkçe paylaşıldı. Yazıda, benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması adına her türlü bireysel davranıştan kaçınıldığına herkesin emin olmasının gerektiği vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:
"Herkes İstanbul'da yaşanan bu trajik olayı hatırlamalı ve benzer hadiselerin tekrar yaşanmaması adına her türlü bireysel davranıştan kaçınıldığına emin olmalıdır. Genel olarak spor ve özellikle basketbol, herkesin takımına tutkusunu gösterdiği bir keyif alma yeridir. Bu tutku her zaman, rakip takım ve taraftarlara tam bir saygı çerçevesinde gösterilmelidir. Tüm taraftarlar, rakip oyuncular, kulüp ve taraftarlara saygısızlık yapmadan, kulüplerini ve oyuncularını desteklemeye ihtiyaç duyarken rekabet sadece sahalarda kalmalıdır."
Şiddetin sporda yerinin olmadığına vurgu yapılan yazıda, "Kulüpler fiziksel veya sözlü her çeşit şiddeti ayıplar, yerel yetkililerle birlikte şiddeti kökünden söküp atmak için savaşır ve tüm taraftarları herhangi bir şiddet eylemine tanıklık etmeleri halinde kulüp ve yerel yetkilileri bilgilendirmeye davet eder. Tüm taraftarlar dünyanın gerçekten en iyi taraftarı olduklarını, desteklerini tamamen kulüplerine ve oyuncularına verdiklerini ve rakip taraftarlar, kulüpler ve oyunculara gerçek bir centilmenlik gösterdiklerini, dünyaya gösterme şansına ve sorumluluğuna sahiptir" denildi. - İstanbul
Son Dakika › Spor › Kızılyıldız Telekom-Galatasaray Liv Hospital Maçına Doğru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?