Ligue 1'de Şampiyonluk Düğümü - Son Dakika
Spor

Ligue 1'de Şampiyonluk Düğümü

Ligue 1\'de Şampiyonluk Düğümü

24. haftanın maçında Monaco, PSG'yi ağırlıyor.

07.02.2014 01:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ligue 1'de şampiyonluk düğümü bu hafta Paris Saint Germain'in kazanması halinde büyük ölçüde çözülecek. Pazar akşamı saat 22: 00'de Stade Louis II'de oynanacak AS Monaco-Paris Saint Germain mücadelesinin tüm ayrıntıları maç biter bitmez Totemspor'da olacak.

Galtier hayli sinirli

Cuma

Toulouse FC- Saint Etienne (21.30 - Tivibu Spor 1)

Geçtiğimiz hafta iki duran top ve kaleci Mandanda'nın büyük katkılarıyla Vélodrome deplasmanından bir puan çıkaran Toulouse, ligde dördüncü sıraya kadar tırmanan ve son olarak evinde Valenciennes'i 3-0 net bir skorla geçen Saint Etienne'i ağırlıyor. Saint Etienne cephesinde teknik direktör Christophe Galtier hafta içi idmanda ciddi bir kaza geçirdi. Bu karşılaşmada mutlaka takımının başında olmak isteyen tecrübeli teknik adam Perşembe günü idmana çıktı. Toulouse cephesinde ise cezası biten Spajic kadroda yer aldı. Roman, Regattin, Ninkov ve Moubandje'nin sakatlıkları sürüyor. Konuk takımda Jérémy Clement ve yeni transfer sol bek Benoit Trémoulinas Toulouse kafilesinde yer alırken Josuha Guilavogui Marsilya maçına hazırlanıyor.

Cumartesi

Olympique de Marseille-SC Bastia (18.00 - Tivibu Spor 1)

Sıkıntılı günlerini aşamayan Masilya bu kez Bastia'yı konuk ediyor. Ev sahibi Vélodrome stadının yenilenen zemininde ilk kez mücadele edecek. Hafta arası taraftarların yaptıkları bir toplantıya katılan başkan Vincent Labrune ve Sportif direktör José Anigo takımdan mutlak galibiyet bekliyor. Konuk Bastia'da ise moraller yerinde. Guingamp'ı bitime iki dakika kala Boudebouz'un penaltı golüyle yenen takım bu deplasmandan da puan alarak iyi gidişini sürdürme peşinde. Ofansif futbol oynayan iki takımın mücadelesi keyif verebilir, fakat ben bir Marsilya'lı olarak totem yapıp sadece skora bakmayı tercih edeceğim.

Corchia'nın sözleşmesi onaylanmadı

Lille OSC- Sochaux (21.00)

Bu maç daha manidar bir döneme denk gelemezdi sanırım. Sochaux'dan Lille'e transferi DNCG kurulu tarafından onaylanmayan Sebastian Corchia maçı tribünde seyredecek ve ne eski ne de yeni takımının formasını giyemeyecek. Lille'de işler yolunda gitmiyor. Takımın savunmasındaki sıkıntılar yetmezmiş gibi, bir de Corchia'nın transferiyle uğraşmak zorunda kaldılar. Ilk yarıda topladıkları puanları yiyorlar ama hazıra dağ dayanmaz. Saint Etienne'in nefesi sürekli enselerinde. Konuk Sochaux geçtiğimiz hafta Nantes'ı zor da olsa yenmeyi başardı. Bu galibiyetle düşme potasındaki son takım Valenciennes'e yaklaşsalar da, bu deplasmanda varlık gösterebileceklerini sanmıyorum. Maçta gözler Corchia'dan ziyade hiç şüphe yok ki menüsküs ameliyatı olan Marvin Martin'i arayacak. Eski Sochaux'lu oyuncu Lille formasına mart sonu kavuşacak.

EA Guingamp-Stade de Reims (21.00)

Haftanın en enteresan maçlarından biri. Puanları evinde toplayan Guingamp, deplasman fatihi Reims'i konuk ediyor. Ben bu maçta her iki takımın da goller bulacağını düşünüyorum. Keyifli bir maç olacaktır. Imkanı olanların izlemesini tavsiye ederim ama düşme potasındaki Montpellier ile Evian arasında maç daha çok tercih edilecek gibi. Guingamp'ın en büyük kozu Yatabaré olacak yine. Bakalım golcü oyuncu Reims'i devirip Guingamp'ın lokomotifi olmaya devam edecek mi?

Valenciennes FC-OGC Nice (21.00)

Valenciennes Ariel Jacobs'u getirmekte geç kaldı. Belçikalı teknik adam geldiğinden beri takımda gözle görülür bir düzelme var. Her ne kadar kadroları kısıtlı olsa da, eldeki imkana kıyaslan çok iyi futbol oynuyorlar. Konuk Nice ise teknik direktörünün tecrübesinden faydalanıyor. Claude Puel'in öğrencileri, geçtiğimiz hafta Lille'i devirerek büyük iş başardı. Takımın en önemli oyuncularından genç forvet Alexy Bosetti, kupada Marsilya'yı deplasmanda 5-4 yendikleri prolifik maçın ardından attığı golde tribünlere hareket çekince ceza aldı. Maçta oynayıp oynayamayacağı Cuma günü belli olacak. Valenciennes'den çekindiklerini açıklayan Puel'in defansif bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor.

Niang mahkemeye çıkacak

Montpellier-Evian Thonon Gaillard (21.00)

Evian'a herşey müstahak. Geçen hafta evinde AC Ajaccio'yu öne geçmesine rağmen yenemeyen takım, elindeki altın fırsatı değerlendirememiş oldu. Son haftalarda yeni teknik direktörleri Rolland Courbis'le çıkışa geçen Montpellier rüzgarı arkasına almış durumda fakat bu kez de Milan'dan kiralanan genç yıldız M'Baye Niang huzuru kaçırdı. Geçtiğimiz hafta Ferrari'siyle kaza geçiren Niang polise verdiği ifadede direksiyon başında olmadığını söylemiş fakat daha sonra aracı kendisinin kullandığı ortaya çıkmıştı. Bu maçta Courbis kendisine görev verir mi vermez mi bilemiyorum. Ancak geldiği günden beri takımın ofansif gücünü bariz etkilediğini söyleyebilirim.

AC Ajaccio-Rennes (21.00)

Yaptığı iki transfer (Toivonen, Grosicki) ile kadrosuna güç katan Rennes, bu iki oyuncunun da katkısıyla geçtiğimiz hafta kötü oynamasına rağmen Lyon'u devirdi. Bu moralle Ajaccio deplasmanına gelen takım zaten zihinsel olarak düşmüş olan rakibini bence yenecektir. Özellikle Ola Toivonen'den büyük bir performans bekliyorum. Ilk 11'de başlaması halinde Kamil Grosicki de ağır Ajaccio defansı karşısında etkili olabilir.

Pazar

Nantes-Olympique Lyon (15.00 - Tivibu Spor 3)

Geçtiğimiz haftayı yenilgiyle kapatan iki takımın mücadelesi. Sochaux karşısında beklenmedik bir yenilgi alan Nantes, Rennes deplasmanında iyi oynamasına karşın gol atamayan Olympique Lyon'u konuk ediyor. Her ne kadar Nantes deplasmanı zor olsa da ben Lyon'lu oyunculara güveniyorum. Büyük takımlar böyle kazaların ardından çabuk toparlanır. Lyon da bunlardan biri. Troyes karşısında kupa maçında kas ağrısı hisseden Gonalons tedbir amaçlı oyundan alınmıştı. Bu maça saklanan oyuncu takımın en önemli silahlarından biri.

Girondins de Bordeaux-Lorient FC (18.00)

Bordeaux ve Lorient Pazar gününün gölgede kalan maçına çıkacaklar. Monaco- PSG maçına odaklanan herkes bu maçı da mutlaka izlemeli bence. Açık futbol oynayan iki takım karşılaşıyor yine. Ben bol gol bekliyorum ve Lorient'ın en az bir gol bulacağını düşünüyorum. Geçen hafta Paris Saint Germain deplasmanından eli boş dönen Girondins de Bordeaux Lorient'ı yenerek moral bulmak istiyor. Deplasmanlarda istediği sonuçları alamayan Lorient ise burada sürpriz yapmak isteyecektir. Ev sahibinde önemli golcü Diabaté haftayı tek başına çalışarak geçirdi, Francis Gillot'nun onu direk 11'e koyacağını zannetmiyorum hatta bence kadroya girmesi dahi zor. Bu önemli eksikle Bordeaux bakalım Lorient defansını nasıl aşacak. Lorient geçtiğimiz hafta Monaco'ya çelme taktı ve şampiyonluğun seyrini değiştirdi. Bu gibi takımlarda böyle önemli maçlardan sonra genelde düşüş olur. Sakatlığı tam geçmeyen Batheleme bu maçta oynasa bile performansı skora tesir etmez. Keyifli fakat bir o kadar zor bir karşılaşma.

Haftanın maçı

AS Monaco-Paris Saint Germain (22.00 - Tivibu Spor 1)

Her ne kadar teknik direktörleri Claudio Ranieri rakiplerini şampiyon olarak gördüğünü dile getirse de, Monaco'lu oyuncuların bunu düşünmediğine eminim. Aksi takdirde hedefsiz, boşu boşuna top oynayan bir takım haline bürünürler. Geçen hafta Lorient deplasmanında puan kaybettiler. Falcao'nun yokluğu her ne kadar yerine oynayan Germain iki haftadır gol atsa da pozisyon üretme bakımından onları etkilemiş görünüyor. Paris Saint Germain karşısında sahada tabir-i caizse kanlarının son damlasına kadar mücadele edecekler. Konuk takımda keyifler yerinde. Lig kupasında finale çıkan takımda tek eksik Edinson Cavani. Uruguay'lı yıldızın şampiyonlar liginde oynanacak ilk Leverkusen maçında bile oynamasının zor olduğu söyleniyor. Bu maçta Paris kazanıp düğümü koparmak isteyecektir. Devlerin mücadelesinin tüm ayrıntıları maç biter bitmez Totemspor'da olacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ligue 1'de Şampiyonluk Düğümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement