Lokavt Bitti Türkiye'de En Büyük Zararı Beşiktaş Görecek - Son Dakika
Spor

Lokavt Bitti Türkiye'de En Büyük Zararı Beşiktaş Görecek

Lokavt Bitti Türkiye\'de En Büyük Zararı Beşiktaş Görecek

Nba'de lokavt sona erdi.

26.11.2011 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nba'de lokavt sona erdi. Uzun süren görüşmeler sonunda takım sahipleri ile oyuncular sözlü olarak anlaşmaya vardı. 25 Aralık'ta başlaması beklenen normal sezonun 66 müsabaka üzerinden oynanması planlanıyor. NBA'den lokavt süresince oyuncu takviyesi yapan Beko Basketbol Ligi ekiplerinin temsilcileri, bu konudaki görüşlerini DHA'ya anlattı.

Henüz resmi imzalar atılmasa da lokavtın tamamlanması birçok Avrupa takımını etkileyeceği gibi Beko Basketbol Ligi takımlarına da zarar verecek. Deron Williams, Semih Erden transfer eden, Türkiye'ye gelemese de Lamar Odom'la anlaşan Beşiktaş Milangaz, bu süreçte en çok zarar görecek takım olarak gösterilirken, süreçten etkilenecek diğer ekipler ise Ersan İlyasova'yı kadrosunda bulunduran Anadolu Efes, Zaza Pachulia ile anlaşan Galatasaray Medical Park, Thabo Sefolosha'yı takıma katan Fenerbahçe Ülker ve Mehmet Okur'u transfer eden Türk Telekom.

ÖZERHUN: "VUJACIC KALACAK, ERSAN'IN DURUMU BUCKS'LA YAPACAĞI GÖRÜŞMEYE BAĞLI"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Vujacic'in kalacağını, Ersan'ın durumunun ise Bucks ile görüşmesine bağlı olduğunu belirterek, "Vujacic takımda kalacak. Ersan'ın ise yaptığımız anlaşmaya göre dönmesi gerekiyor. Fakat Ersan, Milwaukee Bucks ile olan sözleşmesini iptal etmek için görüşeceğini belirtmişti. Bu görüşmeye göre duruma bakacağız. Tabii ki takımda kalmasını isteriz. Ayrılırsa da yokluğunu hissedeceğiz. Biz aslında sezon başında NBA'den lokavt sürecinde oyuncu almaya sıcak bakmamıştık. Ancak Kerem Gönlüm'ün uzun süreli sakatlığı sebebiyle Ersan'la anlaşmıştık. Ersan ayrılması büyük bir kayıp olur. Türk oyuncu olması açısından da önemli. Şu anda o boşluğu dolduracak transfer yapamayız. Çünkü yabancı kontenjanımız dolu ve o seviyede Türk oyuncu yok. Lokavtın sona ermesi tabii ki Avrupa'da NBA'den transfer yapan her kulübü etkileyecek. Geçtiğimiz haftalarda yoğun bir şekilde lokavtın tüm sezon süreceği dedikoduları vardı. Eğer bu gerçekleşseydi Aralık ayında tüm takımların kadrolarında değişim yaşanacaktı. Farklı kadro kurgularıyla sezonu tamamlayacaklardı. Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde (Turkish Airlines Euroleague) mücadele ettiğimiz C Grubu'nda Spirou dışında her takım bu açıdan güç kaybedecek" diye konuştu.

MAHMUTİ: ZAZA'NIN BOŞLUĞUNU SERTAÇ'LA DOLDURACAĞIZ

Galatasaray Medical Park Antrenörü Oktay Mahmuti, Zaza'nın yerine Sertaç'la dolduracaklarını vurgulayarak, "Sezon başında zaten Zaza aramızda değildi. Bize daha sonradan katıldı. Biz şimdi eski kurgumuza geri döneceğiz. Sertaç Şanlı'yı Tofaş'a kiralık olarak vermiştik. Zaza'nın boşluğunu Sertaç'la dolduracağız. Şu anda gündemimizde transfer yok. Tabii ki lokavtın bitmesinin Avrupa basketboluna etkilerine iki yönden bakmak lazım. Bir PR açısından, bir de istikrar açısından. PR açısından bakarsak NBA'den yıldız oyuncuların Avrupa'ya gelip oynaması önemliydi. İzlenilirliği arttırıyordu. İstikrar açısından bakarsak takımlarda sürekli bir belirsizlik vardı. Böyle bir şey eninde sonunda bekleniyordu" ifadelerini kullandı.

KARAKAŞ: THABO TAKIMA OLUMLU KATKI YAPTI

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Thabo Sefolosha'nın takımda saygı duyulan bir oyuncu haline geldiğini dile getirerek, "Thabo takımımızda forma giydiği süre boyunca olumlu katkı yaptı. Takımda beğenilen ve saygı bir oyuncu haline geldi. Henüz ne zaman ayrılacağı belli değil. Ancak kendisinin yokluğunu hissedeceğimiz kesin. Sezon başında Sefolosha dışında NBA'den oyuncu almamayı tercih etmiştik. Thabo'yu Marko Tomas ve Mirsad Türkcan'ın uzun süreli sakatlığı sebebiyle kadromuza dahil etmiştik. Lokavtın sona ermesi Fenerbahçe Ülker'in menfaatine olacağını düşünüyorum. NBA'den fazla oyuncu kadrosuna katanlar sıkıntı yaşayacaktır" dedi.

ATAMAN: TAKIMIMIZ TEKNİK OLARAK GÜÇ KAYBEDECEK

Beşiktaş Milangaz Antrenörü Ergin Ataman, Deron Williams'ın takıma çok şey kattığını ifade ederek, "Tabii ki takımımız teknik olarak güç kaybedecek. Biz aslında böyle bir durumun en geç Ocak ayında olmasını bekliyorduk. Şimdi eksilecek bölgelerimize takviye yapacağız. Deron gibi bir oyuncuyu Avrupa'da bulmak imkansız. Fakat bu mevkilere Avrupa'dan transfer yapacağız. Lamar Odom bu durumda doğal olarak gelmeyecek. Semih de sakatlığı nedeniyle zaten oynamayacaktı. Deron ise 10-15 gün daha bizimle olacak. O süre içerisinde maçlarda takımdaki yerini alacak. Lokavt süresince Avrupa basketbolu büyük bir heyecan yaşadı. Deron gibi bir yıldıza Beşiktaş formasını giydirdik. Çocuklara gençlere basketbolu sevdirdik. Şimdi tüm takımlar eski konumuna dönecek" dedi.

MERİÇ: MEHMET OKUR TAKIMA İNANILMAZ KATKI SAĞLADI

Türk Telekom Antrenörü Timuçin Meriç, Mehmet Okur'un takıma çok iyi katkı sağladığına dikkat çekerek, "Mehmet burada olduğu süre boyunca takıma inanılmaz bir katkı sağladı. Biz bu durumu bilerek transferi gerçekleştirmiştik. Mehmet bu takıma güzel bir hava kattı. Ailesiyle birlikte burada güzel günler yaşadılar, Ankara'yı sevdiler. Kendisi iyi bir insan ve takımımıza motivasyon açısından çok şey kattı. Takımımızda Mehmet'in bölgesinde oynayabilecek fazla kullanamadığımız Nedim Yücel ve genç oyuncumuz Gökhan Karabıyık var. Mehmet'in boşluğunu onlarla doldurmaya çalışacağız. Ayrıca transfer gibi bir avantajımız var. O bölgeye bir oyuncu bakacağız. Tabii ki kadromuzda Kambala ve Wright da mevcut. Nedim değerli bir oyuncu. Gökhan ise geçen sezon 2. ligde iyi bir performans sergiledi. Zaten Mehmet yaklaşık 2 hafta daha bizimle olacak. Buraya gelmesi kendisi açısından da faydalı oldu. Çünkü Mehmet son iki sezonda sakatlıklar nedeniyle fazla maçta oynayamamış, çok idman yapamamıştı. Şimdi form durumu iyi. NBA'e daha hazır dönecek. Mehmet de bu durumdan dolayı bir burukluk yaşıyor ama hepimiz sonuçta bunun olacağını biliyorduk. Lokavt sürecinde Avrupa'ya gelen oyuncular Avrupa basketboluna değer kattı ve basketbolseverler seyir açısından ilgi gösterdi" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Lokavt Bitti Türkiye'de En Büyük Zararı Beşiktaş Görecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement