Maurizio Gherardini: "Sezon başı plan yaparken her şey doğru geldi..." - Son Dakika
Spor

Maurizio Gherardini: "Sezon başı plan yaparken her şey doğru geldi..."

Maurizio Gherardini: "Sezon başı plan yaparken her şey doğru geldi..."

THY Avrupa Ligi'nde yakın zamanda genel menajerlerin Dörtlü Final adaylarını belirlediği ankette Fenerbahçe Beko'nun yer almamasını yorumlayan Gherardini, "Dörtlü Final'e kalmak hala rüyamız.

28.01.2020 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THY Avrupa Ligi'nde yakın zamanda genel menajerlerin Dörtlü Final adaylarını belirlediği ankette Fenerbahçe Beko'nun yer almamasını yorumlayan Gherardini, "Dörtlü Final'e kalmak hala rüyamız. Aynı zamanda da hedefimiz. 6 yıl önce hiç Dörtlü Final'e kalmamıştı Fenerbahçe. Son senelerde hep oradaydık. Diğer rakiplerde aynı hedef için savaşıyor. En büyük hedefimiz güzel bir şekilde yapılan yorumlar ve eleştirilere sahada cevap vermek ve bunları durdurabilmek. Onları (Genel menajerleri) şaşırtma şansımız da çok yüksek, biz radar altından yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin son 5 sezondur Dörtlü Final'e kaldığını hatırlatan İtalyan genel menajer, şöyle konuştu:

"Her sezon aslında birbirinden çok farklı. Bizden başka 17 takım daha var. Bu sene çok daha fazla yatırımlar yapıldı. En zor sezonlardan birisi. Sezona başlarken, kendi içimizdeki sorunlardan dolayı zaten zor olacağını biliyorduk. Diğer faktörler de oldu. Play-off hedefimiz var. Ben taraftar olsam, hala aynı heyecan ve hevesle devam ederdim. Daha önümüzde 3 ay var ve her şey olabilir. Avrupa Ligi bu yıl anormal güzel ve şaşırtıcı. Takım eski pozisyonuna gelmek üzere. Herkes sağlıklı şu an. Potansiyelimiz çok yüksek. Bu yüzden hala play-off'a kalıp daha ileriye gitme şansımız var. Bunu yapabilecek durumdayız. Taraftarımız da bunu görmeli. Biz her şeyimizi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz."

- "Obradovic kariyerinde böyle bir zorluk yaşamadı"

Fenerbahçe Beko'nun sezona çok kötü başlamasını da değerlendiren Gherardini, başantrenör Zeljko Obradovic'in de kariyerinin en zorlu dönemini geçirdiğini dile getirdi.

Obradovic'in Avrupa'nın gelmiş geçmiş en iyi başantrenörü olduğunu vurgulayan Gherardini, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Obradovic çok özel bir insan. Bu özel kariyerinde de sanırım hiç böyle bir mücadele ve zorluk yaşamadı. Tabii ki kafası karıştı, bir şeyler yaşadı. Bir yol bulması gerekiyordu bunun üstesinden gelmesi için. Ben hep ona, bu tip durumlarda bunun hayatın bir parçası olduğunu anlatmaya çalıştım. Bazı sezonlar her şey yerine oturabiliyor, gülümseyebiliyoruz. Bazen şansız oluyorsunuz, kötü sezonlar olabiliyor. Hakem hataları olup Avrupa Ligi özür dileyebiliyor. Her şey olabiliyor. Bunun hiçbiri pes etmeyi gerektirmiyor. Tutkumuzu yaşıyorsak her şeyimizi vermeliyiz, iyi günde de kötü günde de. Hep bunları konuştuk, o da ne demek istediğimi anladı. Ben genel menajer olarak kötü sezonlar yaşamıştım, o yüzden ona tecrübelerimi de aktardım."

Obradovic'in hırslı ve kazanmayı çok isteyen bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Gherardini, "Onun gibi özel birisi olduğu zaman hep mükemmeli ararsınız. Ne yaparsanız yapın kağıt oyunu bile olsa kazanmak istersiniz. Biz birçok şeyin bilincindeydik sezon başında. 5 oyuncumuz Dünya Kupası'ndaydı. Bunların içinde sakat olanlar vardı. İlk 9 maçın 7'si deplasmandaydı. Yine de bu kadar uzun süreceğini düşünememiştik. Obradovic'in en çok kafasını zorlayan, üzen şeylerden birisi hataların kalitesi. Bunları geliştiremezsen insan zorlanıyor. Hiçbir şüphem yok şu an, Obradovic durumu anladı ve yapması gerekenleri yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Sezon başı plan yaparken her şey doğru geldi"

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Gherardini, sezon başı kadro planlaması yaparken hata yapıp yapmadıklarıyla ilgili şunları kaydetti:

"Şu anda analiz ettiğimizde farklı bir düşünce yapımız olabilirdi. Zorlukları biliyorduk ama sakatlıkların daha erken bitmesini bekliyorduk, bu olmadı. Çok farklı şeyler tabii olabilirdi. Plan yaparken o an her şey doğru gibi geldi ama kontrol edemeyeceğiniz faktörler olabiliyor. Sakatlıkların bu kadar uzun süre sonra döneceğini bilseydik takıma takviyeleri daha erken yapabilirdik. Sezon ortasına bırakmazdık, kimya daha çabuk oluşabilirdi. Kulübümüze teşekkür ediyorum, gerekli takviyeleri yaptık."

Bu sezon THY Avrupa Ligi takımların bütçelerinin çok arttığını anlatan ve özellikle İspanyol ekibi Barcelona'ya vurgu yapan Gherardini, şöyle konuştu:

"Barcelona'nın Nikola Mirotic kontratı aslında olağanüstü bir durum. Çok sık gördüğümüz bir şey değil. Onun dışında bu seneki bütçelere bakınca geçmişe oranla çok ciddi yatırımların olduğunu görüyoruz. Özellikle Maccabi, AX Armani Exchange Milan, Khimki gibi. Avrupa Ligi'nin önemi açısında güzel bir şey. Sponsorluk açısından da büyümesi anlamına geliyor. Önemli olan ileride bunun kalıcı olabilmesi. Bunun için çalışmak gerekiyor. Takımların finans konusunda sorunları olmaması için bir şeyler yapılması lazım. Şu an bütçe kontrolü çok zor, farklı ülkelerin takımları, farklı vergi kanunlar var. NBA gibi değiliz. İlk yapılan adımlardan biri kulüp sahiplerinin bütçeye katkılarının azaltılması. Bir yüzde getirildi. Güçlü olan kulüpler için yatırım çok kolay. Sahipleri yatırım yapabilir ama güçsüz olan kulüpler için bu çok zor. Kalıcılık için ne yapılması gerekiyorsa onun üzerine çalışmak gerekiyor."

"Ben burada mutluyum"

Gherardini, 2014 yılında geldiği Fenerbahçe'de çok mutlu olduğunu aktardı.

Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan İtalyan genel menajer, bu konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Şu an çok şanslıyım burada olduğum için. İlk günkü hırsım devam ediyor. Gelecek çok kolay belirlenen bir şey değil ama ben burada evimdeymişim gibi hissediyorum. Dünyada böyle bir taraftar kitlesi yoktur. Nereye gidersek gidelim bize sevgi gösteriyorlar. Ailem, torunlarım ne kadar 'Dede artık evine dönme vakti geldi.' dese de sezon sonu belirlenir, sonuçta ben burada mutluyum."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Maurizio Gherardini: 'Sezon başı plan yaparken her şey doğru geldi...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı
    12:02 Türkiye Triatlon Elitler Türkiye Şampiyonası Sprint Mesafe Yarışı

    Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ile Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen organizasyon kapsamında gerçekleştirilen ilk yarışta 2'si kadın 10 sporcu mücadele etti. Sporcular ilk olarak Fenerbahçe Meydanı'ndan denize girip 750 metre yüzdü. Parkuru tamamlayan atletler, değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürdü. Etabı bitiren yarışmacılar, 5 kilometre koşarak yarışı tamamladı. Yarış sonunda erkeklerde Emir Arıcı birinci olurken, Burak Çağdaş ikinci, Burçak Özer ise üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda ise Özlenen İpek Günad ilk sırayı, İlkim Ardıç da ikinci sırayı aldı. Birinci olan Emir Arıcı, sezonu Mersin'de açmanın güzel bir duyduğu olduğunu dile getirerek, 'Parkur çok zevkliydi. Şampiyon olduğum için mutluyum' dedi. Özlenen İpek Günad ise parkurun zor olduğunu ifade ederek, 'Deniz de biraz dalgalıydı ama koşu gayet güzeldi' diye konuştu. Yarışmaya Sakarya'dan katılan ve triatlona 6 ay önce başlayan Emirhan Muhammed Kaymakçı, son sırada gelmesine rağmen bitiş çizgisine ulaştı. Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Kaymakçı, ilk triatlon yarışını tamamladığı için mutlu olduğunu söyledi. İlk yarışının keyifli geçtiğini belirten Kaymakçı, 'Bu spora 6 ay önce başladım ve bu benim ilk triatlon yarışım. İlk yarışımı da çok keyifli geçirdim. Bu sporu yaptığım için çok mutluyum' şeklinde konuştu. Sağlıklı bir yaşam için triatlonu seçtiğini dile getiren Emirhan Muhammed Kaymakçı, 'Bir gün evde yatıyordum. Artık bir şeyler yapmak istediğimi fark ettim ve boş zamanımı değerlendirmek istedim. Başladığımda hiçbir amacım yoktu. Sonrada inanılmaz keyif aldım ve şu an bu noktadayım' ifadelerini kullandı.

  • Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Sultanlar Ligi finalinde karşı karşıya
    11:50 Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Sultanlar Ligi finalinde karşı karşıya

    Sultanlar Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe ile Eczacıbaşı yarın şampiyonluk için sahaya çıkacak. İki takım arasında gerçekleşecek olan final maçı büyük bir heyecanla bekleniyor.

  • Muğla'dan genç sporcu Tuna Yaraş, Türkiye Halter Şampiyonası'nda şampiyon oldu
    11:44 Muğla'dan genç sporcu Tuna Yaraş, Türkiye Halter Şampiyonası'nda şampiyon oldu

    Okul Sporları Türkiye Halter Şampiyonası'na Muğla'dan katılan genç sporcu Tuna Yaraş, 177 kilogram kaldırarak Türkiye Şampiyonu oldu. Yaraş, kendi sıkletinde 67 kilogram, koparma dalında 77 kilogram, silkme dalında ise 100 kilogram olmak üzere toplamda 177 kilogram kaldırarak şampiyonluğa ulaştı.

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı
    11:39 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı

    Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk ettiği maçta son maçına göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekip, sakatlıklar ve diğer nedenlerle 9 eksikle mücadele etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, maçı çocuklarla birlikte izledi. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise sarı kart cezası nedeniyle yedek kulübesinde yer alamadı.

  • 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor
    11:38 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor

    Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor formasını, silinen logosunu kalemle çizip giymeye devam ediyor. Okulun tek Trabzonsporlu öğrencisi olan Balcı, Trabzonlu öğretmeni sayesinde bordo-mavili renklere gönül verdi. Giydiği bordo-mavili formasıyla ilçede zaman geçiren Balcı, aynı zamanda gönül verdiği takımının maçlarını merakla takip ediyor. Trabzonsporlu futbolcularla tanışmayı hayal eden Balcı, gelecek sezon şampiyon olacaklarına inanıyor.

  • Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor
    11:15 Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor

    Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Pendikspor'u konuk edecek. Ligde liderlik koltuğunda bulunan sarı-kırmızılılar, evindeki son maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Ayrıca, Galatasaray'ın kalecisi Muslera, gol yememe rekorunu kırma şansına sahip. Mauro Icardi ise son 4 maçta 5 gol atarak etkili performansını sürdürdü.

  • 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi
    10:58 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi

    2023-2024 futbol sezonu Fehmi Kuş U13 Ligi fikstürü çekildi. U13 Ligi 27-28 Nisan 2024 tarihinde başlayacak.

  • Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı
    10:56 Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı

    Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO personeli Hakan Dağ, Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmalarında büyük para atlet kategorisinde Gülle Atma branşında altın madalya kazandı. Hakan Dağ, daha önce de farklı şampiyonalarda farklı branşlarda madalyalar kazanmıştı ve sporla ilgilenmeye devam edeceğini belirtti.

  • Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi
    10:44 Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi

    Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi. Ankara'da yapılan genel kurula 442 delege katıldı. Aydın, Disiplin Kurulu Üyesi olarak seçildi.


Advertisement