Mecburuz Sabredeceğiz - Son Dakika
Spor

Mecburuz Sabredeceğiz

Mecburuz Sabredeceğiz

Milliyet yazarları, UEFA Uluslar Ligi'ne Rusya mağlubiyeti ile başlayan A Milli Takımı masaya yatırdı.

09.09.2018 05:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*Genç bir takımla yola çıktığınızda böyle sonuçlara katlanmalısınız. Şimdi mazeretlerden ve polemiklerden uzak duracağız. Mecburuz, sabredeceğiz.
*Kimle oynarsak oynayalım hiç olmazsa o maçın bir 20 dakikasında, yarım saatinde, bir devresinde oyuna egemenliğimizi koyalım. Maalesef bu yok.
ŞANSAL BÜYÜKA: Tepeden tırnağa yanlış

Lucescu'nun milli takımlarını maalesef inandırıcı ve güvenilir bulmuyorum. Beni hayallere sürüklemiyor.
Bir hedef hesabı yaptırmıyor. Kimle oynarsak oynayalım hiç olmazsa o maçın 20 dakikasında, yarım saatinde, bir devresinde oyuna egemenliğimizi koyalım. Maalesef bu da yok...
Birşeyler yapmaya çalışıyoruz, ısıramıyoruz. Gücü ve kişiliği olan bir takım görüntüsünün çok gerisindeyiz. Milli takımdaki anlayışı sonuçta tepeden tırnağa yanlış buluyorum.
ATTİLA GÖKÇE:  Pandora'nın kutusu

UEFA'nın yeni sihirli kutusu Uluslar Ligi, Trabzon'da "pandoranın kutusu"na dönüştü. Açtık kutuyu, gördük kötüyü...
Hayır, 2-1'lik yenilgiden dolayı kimseyi suçlayacak değilim. Genç bir takımla yola çıktığınızda böyle sonuçlara katlanmalısınız. Kaldı ki ne kadar yenilense de Dünya Kupası'ndan henüz çıkmış, yarışmacı kimliğini soğutmadan koruyan bir Rusya vardı karşımızda...
Lucescu'nun seçtiği 11, ortadan katlanmış A4 kağıdı gibiydi. Altı savunmacı, dört forvet. Aralarındaki iletişim zayıftı. Öndekilerin hemen hepsi tutuk ya da formsuzdu. Savunmacılar olmadık yerleşim yanlışları yaptılar.
Organize olamadılar. 2-1 geriye düştükten sonra Oğuzhan'ın katkılarıyla maçın son bölümünü Rusya sahasında oynadık. Pozisyon zenginlikleri umut verici.
Ama Hakan, Cengiz ve Cenk çok formsuzlar. Şimdi mazeretlerden ve polemiklerden uzak duracağız. Mecburuz, sabredeceğiz.
BİLAL MEŞE:  Bekleyelim, görelim

Değişimler hep sancılı olur, kuraldır... Şunu da biliyoruz ki, yarışırken, öyle köklü revizyonlara gitmenin sakıncaları oldukça fazladır. Teknik Direktör Mircea Lucescu, A Milli Takım'da bunu başlattı. Rusya'ya yenildik diye karalar bağlayacak halimiz yok. UEFA Uluslar Ligi, Rumen teknik adam için bu anlamda müthiş bir fırsattır. Hedefimiz 2020 Avrupa Şampiyonası'dır. Bu kulvarda, Lucescu'nun kredi ve desteğe gereksinimi var, bu şansı da vermek gerekir.
Ay-Yıldızlı ekibimizin kadrosunda 10 lejyoner oyuncumuz var, bu da bizim en büyük avantajımız. Lucescu, eğer kadro belirleme de büyük hatalar yapmadığı taktirde, açıkcası bu jenerasyonda umut var.
Rumen hoca, ince eler, sık dokursa, şu anki kadrodan yarışmacı ve hedefe koşan bir ekip çıkar. Eleştireceğiz diye, öyle kalkıp ağacı da kökünden sökmeyelim, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde ak mı, kara mı, ortaya çıkacak, bekleyelim ve görelim.
EDİZ SIRAPINAR:  İstikrar sorunu

Milli Takım'ın içinde bulunduğu en önemli sıkıntı Lucescu'nun hala bir kadro istikrarı yakalayamaması... Bu da rakip kim olursa olsun oyun hakimiyetimizi engelliyor, uyumsuzluk bireysel hatalara davetiye çıkarıyor... Hemen hemen her maç oyuna canla-başla başlayan çocuklar, iyi niyetle güzel işler yapıyorlar ama, rakip hem fizik hem de taktikle ağır basıyor.
Bizim ne oynayacağımız belli değil, bilmiyoruz. Maçtan maça değişen on birlerle değişmeyen kaderimizi yaşamaya devam ediyoruz.
Rusya maçında kimse çok kötü oynadığımızı söyleyemez. Ancak bu futbol da büyük hedefler için bize yetmez...
Herkesin ezbere sayabileceği ulusal bir takımımız oluşmadığı sürece hem biz yoruluruz, hem de sahadakiler...
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Mecburuz Sabredeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement