Mehmet Şimşek Açıkladı: Galatasaray'a Vergi Affı Yok - Son Dakika
Spor

Mehmet Şimşek Açıkladı: Galatasaray'a Vergi Affı Yok

Mehmet Şimşek Açıkladı: Galatasaray\'a Vergi Affı Yok

İngiltere'nin dünyaca ünlü medya organı Financal times, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile internet üzerinden bir röportaj gerçekleştirdi.

07.05.2014 15:56

Son günlerde futbola da sıçrayan vergi yolsuzluğunda İngiliz medyası da konuya dahil oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şİmşek ile sosyal medya üzerinden röportaj gerçekleştiren Financal Times, Türkiye'nin bulunduğu son durumun fotoğrafını çekti. Financal Times'a göre Türkiye'nin en önemli sorunu ödenmeyen vergiler ve ülkemizdeki memuriyet sınavları.

Vergi affı yok

Konunun spor tarafını ele alacak olursak, Mehmet Şimşek'e yöneltilen sorular arasında en dikkat çeke konu, sarı kırmızılı takımın 128 milyon TL'yi bulan vergi borçları. UEFA'ya verilen taahhütler gereği borçlar yeniden yapılandırılma yoluna gitti ve uzun vadeli ödeme planları yapıldı. Vergi borcunu da kapsayan bu konu için Financal Times'ın sorusu ise çok açıktı.

Galatasaray'ın vergi borcundaki son durumun ve muafiyetten yararlanıp yararlanmayacağı Bakan Mehmet Şimşek'e soruldu. Mehmet Şimşek'in cevabı ise net oldu. Galatasaray veya bir başka spor kulübüne vergi affı gelmeyeceğini söyleyen Bakan Mehmet Şimşek, kulüplerin transfere çok para yatırdığını belirtti. Bununla birlikte vergilerini de kendileri ödedikleri için kulüplerin vergi dairelerine çok fazla borcu olduğunu da sözlerine ekledi.

Alper Aslan

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mehmet Şimşek Açıkladı: Galatasaray'a Vergi Affı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement