" Merdivenleri Tek Tek Tırmanıyorum" - Son Dakika
Spor

" Merdivenleri Tek Tek Tırmanıyorum"

" Merdivenleri Tek Tek Tırmanıyorum"

Bursaspor'un Finlandiya'nın KuPS Kuopio maçında gol atarak tarihe geçen Ozan Tufan Doğan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

13.09.2012 09:45  Güncelleme: 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BURSASPOR'un UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu rövanşında Finlandiya'nın KuPS Kuopio maçında gol atarak tarihe geçen Ozan Tufan Doğan Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Bursaspor'un alt yapısından yetişen ve gösterdiği performansla kısa sürede teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın dikkatini çekmeyi başararak A takıma yükselen Ozan Tufan, en son UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu rövanşında Finlandiya'nın KuPS Kuopio maçında gol atarak tarihe geçti. 1995 doğumlu yetenekli futbolcu bu başarısıyla 1980 doğumlu Ganalı Peter Ofori Quaye'nin 'Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu' unvanını da elinden almış oldu.

"O AN HERKESE NASİP OLMAZ"

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a kendisine şans verdiği için teşekkür eden genç yetenek, KuPS maçında attığı golün sonrasında yaşadıklarını anlattı. Ozan, "KuPS maçı benim için gerçekten çok önemliydi. Ozan ağabeyim (Ozan İpek) bana gol atabileceğimi, sakin olmam gerektiğini söylemişti. Bana inanılmaz destek oldu. Alt yapıdan çıkıp, o anı yaşamak herkese nasip olmaz. Golü atınca da göz yaşlarıma hakim olamadım. Hemen Ozan ağabeyime sarıldım. Soyunma odasına girdiğimizde de beni ıslattılar. Dans ederek kutladık" diye konuştu.

"HUZURUN ADI BURSASPOR"

2004'ten bu yana Bursaspor kulübünde olduğunu ve çeşitli yaş gruplarında forma giydiğini hatırlatan Ozan Tufan, "Bu kulüpte çok mutluyum. Sabırla bekledim, pes etmedim ve emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum. Merdivenleri tek tek tırmanıyorum. Bursaspor ayrıcalıktır. Huzurun adı Bursaspor diyebilirim" şeklinde konuştu.

"BASSER'İN ATTIĞI HER ADIMI TAKİP EDİYORUM"

Savunmanın sağında oynayan Ozan Tufan takımın tecrübeli sağbeki Basser'i örnek aldığını söyledi. Yetenekli futbolcu, "Önümde Basser var. Ondan çok şey öğreniyorum. Hedefim Basser'den daha iyi bir futbolcu olmak. Attığı her adımı, yaptığı her hareketi takip ediyorum" dedi.

"YILLARCA HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

Bursaspor'da yıllarca forma giymek istediğini kaydeden Ozan Tufan, "Bursaspor'da yıllarca oynamak istiyorum. İleriki hedefim ise yurtdışında büyük bir kulüpte forma giyebilmek. Ama öncelikle burada uzun yıllar hizmet etmek bu formayı terletmek istiyorum. Taraftarın gözdesi olmak istiyorum" diye konuştu.

"BU KULÜBÜN KIYMETİNİ BİLMEK LAZIM"

Şöhretin bazı genç futbolcuları değiştirdiğini söyleyen Ozan Tufan, "Ben değişeceğimi düşünmüyorum. Bu konuyla ilgili önümüzde birçok örnek var. Durumları da ortada. Onlar bize en iyi örnek. Aklımız başında olan insanlarız. Çok çalışmak ve bu kulübün kıymetini bilmek lazım. Burası çok büyük bir kulüp" şeklinde konuştu.

"OLUMSUZLUKLARI UNUTMAK İSTİYORUZ"

Son olarak, hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları Karabükspor maçıyla ilgili de değerlendirmede bulunan genç futbolcu şunları söyledi:

"Karabükspor maçından 3 puan almak ve olumsuzlukları unutmak istiyoruz. UEFA'dan kötü bir skorla elendik. Galatasaray maçına telafi için çıkmıştık. İyi bir oyuna rağmen iyi bir skor elde edemedik. Karabükspor karşılaşmasıyla yeniden çıkış yakalamak istiyoruz." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor ' Merdivenleri Tek Tek Tırmanıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement