Mersin'den İlk Galibiyet - Son Dakika
Spor

Mersin'den İlk Galibiyet

Mersin\'den İlk Galibiyet

Beko Basketbol Ligi'nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı, ilk galibiyetini aldı.

19.11.2012 11:13  Güncelleme: 11:31

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı, ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Ligde oynadığı 5 maçın tamamında mağlup olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kötü gidişe Ankara'da dur dedi. Geçen hafta sonu deplasmanda Hacettepe Üniversitesi'ni 76-72 mağlup eden Mersin ekibi, 6. hafta sonunda ilk galibiyetini almış oldu. Bu hafta sonu deplasmanda lider Galatasaray Medical Park ile oynayacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp çıkışını sürdürme hedefinde.

Son oynanan Hacettepe Üniversitesi ile bu hafta sonu oynayacakları Galatasaray Medical Park maçını İHA muhabirine değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Mete Babaoğlu, iyi bir oyun sergileyerek maçı kazandıklarını ifade ederek, "Ligdeki şansızlığımızı kırdık. Ankara'da iyi bir oyun sergileyerek Hacettepe Üniversitesi'ni yendik. Willie James Solomon'un takıma katkı sunmaya başlaması bizi olumlu derecede etkiledi. 7-8 aydır basketbol oynayamayan Solomon'un artık yavaş yavaş hazır hale gelmesi ve takıma adapte olması bu maçtaki galibiyetimizde önemli bir rol oynadı. Solomon'un dışında tüm oyuncaları da tebrik ediyorum. Sahada gerekli mücadeleyi verdiler ve maçı galip bitirdiler" dedi.

"'NDE BU SENE DEPLASMANDA MAÇ KAZANMAK ZOR"

Beko Basketbol Ligi'nin bu sene tarihinin en çekişmeli sezonlarından birini geçirdiğini ifade eden Babaoğlu, "Tüm takımlar çok iyi bir kadroya sahip. Şu anda bu ligde herkes herkesi yenebilir ancak bu sene deplasmanda maç kazanmak çok zor. Takımlar kendi evlerinde kolay kolay teslim olmuyorlar ve yenilgi almıyorlar. Zaten Beko Basketbol Ligi'nin kalitesi artık Avrupa tarafından da kabul ediliyor" diye konuştu.

Bu hafta sonu deplasmanda oynayacakları Galatasaray Medical Park maçını da değerlendiren Babaoğlu, "Ligde oynadığı 6 maçın tamamını kazanan Galatasaray'a karşı oynamak çok zor olacak. Bizi zorlu bir maç bekliyor. Ama biz sahaya galip gelmek için çıkacağız. İstanbul'dan galibiyetle dönmek istiyoruz. Son maçlarda yükselen bir grafiğimiz var. Oyuncularımızın bu maçta gerekli mücadeleyi sergileyeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mersin'den İlk Galibiyet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement