Nevin ile Aslı'ya Kötü Haber - Son Dakika
Spor

Nevin ile Aslı'ya Kötü Haber

Nevin ile Aslı\'ya Kötü Haber

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği milli atletler Aslı Çakır Alptekin ile Nevin Yanıt'ı test havuzundan çıkardı.

15.05.2013 15:28  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) milli atletler Aslı Çakır Alptekin ile Nevin Yanıt'ı test havuzundan çıkardı.

IAAF, "whereabout programe" adı verilen "sporcu nerede formu" ile takibe aldığı atletlerin isimlerinin yer aldığı test havuzunu güncelledi. Güncellemenin ardından dünyanın birçok ülkesinden atletlerin yer aldığı listedeki Türk atlet sayısı 18'e düştü.

Biyolojik pasaportundaki anormal değerlerle ilgili soruşturma altında olan Alptekin ile numunesinde "anabolik stereoid"lerden olan stanozolol maddesine rastlandığı gerekçesiyle soruşturma sürecine giren Nevin Yanıt, bugün itibarıyla test havuzundan çıkarıldı.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan milli takım antrenörlerinden Ertan Hatipoğlu, IAAF'ın takibe gerek görülmeyen atletleri havuzdan çıkardığını belirterek, "Soruşturma altında bulunan iki atlet söz konusuysa atletlerin test havuzundan çıkarılmaları, ceza alacak olmaları şeklinde yorumlanabilir. Demek ki IAAF kendi içinde kesin bir sonuca vardı ve gerekli işlemlerin yapılması konusunda topu, ülke federasyonuna attı. Süreç her iki atletimiz için de olumsuz sonuçlanırsa birisi ömür boyu diğeri ise 2 yıldan 4 yıla kadar ceza alacak. Bu durumda IAAF takibe gerek olmadığı için atletlerin isimlerini listeden çıkarmış olabilir" şeklinde konuştu.

Hatipoğlu, milli atlet Meryem Erdoğan'ın da aynı süreçten geçtiğini, cezası kesinleştiğinde listeden çıkarıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Meryem'in cezasının bitmesine yaklaşık bir yıl kaldı. IAAF süreli ceza alan atletleri, cezalarının bitimine bir yıl kala yeniden listeye alır. Bunun nedeni atleti tetikte tutmak ve tekrar yanlış yola sapmasını engellemektir. Ömür boyu men cezası alanlar ise doğal olarak listeye tekrar girmez, tıptı Süreyya Ayhan örneğinde olduğu gibi."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Nevin ile Aslı'ya Kötü Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement