O Yazdı, Mhk Çark Etti - Son Dakika
Spor

O Yazdı, Mhk Çark Etti

O Yazdı, Mhk Çark Etti

Spor basınının duayen isimlerinden Türkiye Gazetesi Yazarı Ömer Faruk Ünal’ın, UEFA kriterlerine uymayan hakem atamalarıyla ilgili yazısı, Merkez Hakem Kurulunu tarihi bir hatadan geri döndürdü.

12.09.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor basınının duayen isimlerinden Türkiye Gazetesi Yazarı Ömer Faruk Ünal'ın, UEFA kriterlerine uymayan hakem atamalarıyla ilgili yazısı, Merkez Hakem Kurulunu tarihi bir hatadan geri döndürdü.

Orta hakemin her hangi bir şekilde sakatlanması ya da rahatsızlanması durumunda karşılaşmayı hangi hakemin yöneteceği konusunda MHK, geçen hafta UEFA'nın talimatlarına aykırı olarak 5. hakemi atamıştı. Oysa UEFA, olası bir terslikte maçı kesinlikle 4. hakemin yönetmesini istiyordu. Bu yanlışlığa dikkat çeken Türkiye Gazetesi Yazarı Ömer Faruk Ünal'ın 5 Eylül tarihinde kaleme aldığı köşe yazısı, MHK'ya geri adım attırdı. Ünal, "TFF'ye göre Süleyman Abay, UEFA'ya göre Hakan Ceylan" başlıklı köşe yazısında konuyu böyle işlemişti:

"Birinci hafta hakem tayinlerinde eşleşmelerde tuhaflıklar vardı. Geçen hafta yazmadım. Oynanmamış bir maçtan önce spekülasyona sebep olmaktan kaçındım. Ama bu hafta dilerseniz bu konuyu analiz edelim. MHK bazı maçlara 4. hakemi "düdük hakemi" atadı, bazılarına ise 4. hakemi "yardımcı hakem" kadrosundan atadı. Mantık şu; maçın zorluk derecesine göre. İyi güzel!

Fenerbahçe-K. Karabük maçı oynandı. Maçın 4. hakemi Süleyman Abay. 5. hakem Hakan Ceylan. Diyelim ki, müsabakanın hakemi M. İlker Coşkun maçın belli bir dakikasında sakatlandı. Maçı kalan dakikalarda kim yönetecek?

UEFA normlarına göre 5. hakem Hakan Ceylan yönetir. TFF veya bizim MHK'nın normlarına göre 4. hakem Süleyman Abay yönetir. MHK aklına gelen bir uygulamayı yeterince tartışmadan hayata geçiriyor. Akşamdan aklınıza geleni, sabah uygulamaya kalkmayın. İşin içinden çıkamazsınız. Diyelim ki, böyle bir hakem sakatlığı söz konusu oldu. Kulüplerden biri Tahkim'e gitti ne olacak? Donk'tan fazla başınız ağrır, benden söylemesi…"

"YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN DÖNDÜ"

MHK'nın hatasını düzeltmesini de bugünkü yazısında "Yanlış Hesap Bağdat'tan Döndü" başlığı altında değerlendiren Ömer Faruk Ünal, "MHK bir yanlıştan döndü. Geçen hafta yazdığımız yazı sayesinde. 1.haftada bazı maçlara yardımcı hakem kadrosundan 4.hakem atanmıştı. Bazı maçlara da orta hakemlerden 4.hakem atanmıştı. Diyelim hakem sakatlandı. Maçı 5. hakem mi yönetecek yoksa 4.hakem mi? UEFA'ya göre 5 hakem, MHK'ya göre 4.hakem. Biz geçen hafta bu konuyu sorgulamıştık. MHK bu hafta 4.hakemlerin tamamını yardımcı hakem kadrosundan atamış. Yani doğru olanı UEFA'nın uygulaması benimsenmiş" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor O Yazdı, Mhk Çark Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement