Okçuluk Genç Yıldızlarla Yükseliyor - Son Dakika
Spor

Okçuluk Genç Yıldızlarla Yükseliyor

Okçulukta Çin'de yapılan Dünya Kupası'nın ilk ayağında klasik yay karışıkta gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, Antalya'da yapılacak 2. ayak yarışmasında altın madalyaya göz dikti.

06.05.2018 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN ÖZMÜŞ - Okçulukta Çin'de yapılan Dünya Kupası'nın ilk ayağında klasik yay karışıkta gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza atan milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, Antalya'da yapılacak 2. ayak yarışmasında altın madalyaya göz dikti.

Türkiye'yi Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda temsil eden milli sporculardan Mete Gazoz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanghay'da elde ettikleri başarının Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Mete Gazoz, "Yeni yeni başarılar elde ediyoruz. Bu da çok çalışmamızın karşılığını aldığımızı gösteriyor ve bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Geçen yıl Dünya Kupası'nın son ayağında üçüncülük maçına çıktıklarını, bu yıl ise ilk ayakta finale kaldıklarını vurgulayan Mete Gazoz, başarıların kademe kademe yükseldiğini dile getirdi.

"Antalya'da yapılacak Dünya Kupası 2. ayak yarışmasında birinci olacağız." diyen milli sporcu, elde ettikleri başarının, olimpiyatlarda madalya kazanma şanslarının olduğunu gösterdiğini kaydetti.

"Çok iyi bir şekilde geliyoruz"

Yasemin Ecem Anagöz, Dünya Kupası'nda gümüş madalya kazanmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Mete Gazoz ile iyi bir takım olduklarını belirten Yasemin Ecem Anagöz, şunları söyledi:

"2020 Tokyo Olimpiyatları'nda karışık takım yarışması da olacak. 2020'ye kadar çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Geçen yıl ki Dünya Kupası'nda bronz madalya maçına çıkmıştık. Doğru çalışma doğru antrenmanlardan sonra gelişmemizi somut olarak final maçına çıkarak gösterdik. Önümüzde gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimiz var. Bu sene Akdeniz Oyunları, Avrupa Şampiyonası ve birkaç Dünya Kupası ayağı var. Çok iyi bir şekilde geliyoruz."

Dünya Kupasında aldıkları gümüş madalyanın kendilerine olan güveni artırdığını ve dünyada da tanınan sporcular haline geldiklerini vurgulayan Yasemin Ecem Anagöz, "Dünya Kupası 2. ayak yarışması Antalya'da yapılacak. Bu da kendimizi daha da iyi hissettiriyor." ifadelerini kullandı.

"Çalışmalarımızın meyvelerini topluyoruz"

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin ise 2006 yılında Dünya Kupası statüsü kazanan bu yarışmada ilk defa ülke olarak karışık takımda gümüş madalya elde ettiklerini vurgulayarak, bunun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

"Çalışmalarımızın meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladık." diyen Ergin, alınan başarının, Dünya Kupası'nın sonraki ayakları için sporcuları motive ettiğini belirtti.

Ergin, Antalya'da 20 Mayıs'ta başlayacak Dünya Kupası 2. ayağında yine madalya kazanmak istediklerini anlatarak, "Mete ve Yasemin, 2013 yılında başlattığımız bir projenin meyveleri. Onları 13 yaşlarındayken milli takımlara dahil ettik. Şu anda 18-19 yaşlarında uluslararası arenada en üst düzeyde madalya kazanan sporcular haline geldiler. Mete ile Yasemin, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da en büyük madalya ümidimiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Okçuluk Genç Yıldızlarla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.


Advertisement