Pardew'ın Yol Göstericisi Robson - Son Dakika
Spor

Pardew'ın Yol Göstericisi Robson

Pardew\'ın Yol Göstericisi Robson

Newcastle United menajeri Alan Pardew, kötü günlerde Bobby Robson’ı anımsayarak ondan ilham aldığını söyledi.

04.12.2013 17:46

Hafta içi fikstüründe Swansea deplasmanına çıkacak olan Newcastle United, bu maç öncesinde üst üste 5. galibiyeti almaya niyetli. Art arda Chelsea, Tottenham, Norwich ve West Brom'u mağlup eden Siyah-Beyazlılar, son dönemin Arsenal ile birlikte en formda takımı olarak kısa sürede üst sıralara sıçradı. Sezona 4-0'lık Manchester City yenilgisiyle başlayan kuzeydoğu temsilcisi, bu sırada başta Yohan Cabaye olmak üzere önemli oyuncularının başka kulüplere transferiyle uğraşıyordu.

Ayrıca Papiss Cisse'nin forma reklamı krizi ve Loic Remy hariç kadroya takviye yapamamış olmanın negatif havası kulüp üzerinde dolaşmaktaydı. Küme düşmemek için mücadele verdikleri sezonun ertesinde bunlar yaşanırken, herkes kara günlerin yeniden Newcastle'a geri döndüğüne inanmıştı. Ancak bir önceki sezonu 5. sırada bitirerek geçmiş güzel günleri tekrarlayabileceklerini de göstermişlerdi. Yeni futbol direktörü Joe Kinnear ile menajer Alan Pardew'ın uyumsuzluğu umutları azaltırken, şimdilerde her şey ters yüz olmuş durumda.

Bobby Robson'dan arta kalan

Güçlü orta saha, eksiklere rağmen sağlam duran bir savunma hattı ve mucize kaleci Krul ile formda hücumcular, takımı hızlıca yukarı çektiler. Fransa Milli Takımı'na giden ve gitmek isteyen oyuncuların ceplerinde Dünya Kupası'na gitme arzusu itici güç oldu, başta Loic Remy, Yoann Gouffran, Moussa Sissoko ve Yohan Cabaye olmak üzere tüm takım adeta ışıldadı. Menajer Alan Pardew'ın payına ise kendini bir kez daha ispatlamak düştü:

"Her kulüpte kendinizi yeniden ispatlamak zorundasınız, ama özellikle büyük bir kulüpte iseniz ayrıca zor zamanların da üstesinden gelmeniz gerekir. Bunu West Ham'dayken yapmıştım ve taraftarlar bunun karşılığında bana hürmet göstermişlerdi. Belki aynısı burada da olacak. Belki ileride insanlar bu yılı hatırlayacaklar ve 'bu işi haysiyet ve saygıyla yapmıştı' diyecekler ki bu, tam da yol göstericim olan Bobby Robson'ın elde ettiği ve benim uğraştığım şey."

Zor günlerde anısı Alan Pardew'a yardımcı olan Bobby Robson, 1999-2004 yılları arasında menajerliğini yürüttüğü Newcastle United'ı son sezonunda beşinci, öncesinde dördüncü ve üçüncü yapmayı başarmıştı. Avrupa'da Sporting Lisbon, Porto, Barcelona ve PSV'yi de çalıştırmış olan İngiliz futbol adamı, 2009 yılında akciğer kanserinden vefat etmişti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Pardew'ın Yol Göstericisi Robson - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement