Pessoa, Dünya Kupası Grand Prix'si Galibi - Son Dakika
Spor

Pessoa, Dünya Kupası Grand Prix'si Galibi

Pessoa, Dünya Kupası Grand Prix\'si Galibi

Florida’nın Wellington kentinde düzenlenen 2014 FTI Consulting Kış Binicilik Festivali'nde 280.000$ para ödüllü FEI Dünya Kupası Grand Prix'sini, Citizenguard Cadjanine Z isimli atı ile Rodrigo Pessoa kazandı.

02.06.2014 16:34

Dünyanın en iyi binicilerinden bazılarının bulunduğu bu yarışta Brezilyalı binici yine harika bir performans ortaya koydu. Efsane binici umut vaat eden yeni atı ile üç genç Amerikalı’nın önünde galibiyete ulaştı. Jessica Springsteen atı Vindicat W ile ikinci, Wilton Porter atı Paloubet ile üçüncü, Katie Dinan da Nougat du Vallet ile dördüncü oldu.

İrlandalı parkur şefi Alan Wade’in tasarladığı parkurda hatasız geçen 17 binici baraj hakkı elde etti. İkinci turda ise 7 binici, yine hatasız kalmayı başardı. Pessoa, Citizenguard Cadjanine Z ile 39.52 saniyelik zaman kaydederken, 21 yaşındaki Springsteen 41.97 saniyede geçti.

Barajda ilk start alan 21 yaşındaki Porter da 42.64 saniyede koştu. Bir diğer 21 yaşında ki Dinan da 43.11 saniye ile podyum dışı kalsa da, dokuz hafta boyunca elde etmiş olduğu başarılar sonucu kendisine verilen “En İyi Kadın Grand Prix Binicisi” ödülü ile teselli buldu.

Pessoa, “Herman Kaplan Perpetual Memorial” Kupasını daha önce 2010’da Night Train, 2011’de de Let’s Fly ile kazanmıştı.

Pessoa özel ve ilginç olarak tanımladığı 12 yaşında, Zangersheide çiftliğinden yetişmiş olan kısrağı ile 2013 yılı Temmuz ayından beri çalışıyor ve iyi bir ilişki geliştirme yolunda ilerliyordu. Çift Wellington’da bu kış Brezilyalı takım arkadaşı Alvaro de Miranda ile 125.000$ Yakut ve Violette WEF Challenge Kupası’nda galibiyeti paylaşmıştı.

Belçikalı binici Gregory Wathelet ile 2012 Londra Olimpiyatları’na katılan bu kısrak için Rodrigo büyük umutlar besliyor.

Pessoa: “Geçen sene bir iki iyi yarış koştu. Barselona’da Milletler Kupası Finali’nde ikinci geldik ve sonra Arezzo Grand Prix’sini kazandı. Yavaş yavaş ilerledik. Kolay bir kısrak değil, ama çok potansiyeli var ve gerçek bir savaşçı. Kendi yolunda gidiyor, onu anlamaya çalışıyoruz. Florida başarısı onun için bir dönüm noktası oldu.”

"Her yüksekliği atlama potansiyeli var ve son derece cesur, ancak bazı günler biraz tuhaf olabiliyor. Çok özel bir at. Bazı günler zorluk çıkarabiliyor, bazen de diğer iyi atlar gibi normal koşuyor. O günkü havasına bağlı olarak değişiyor. Bugün performansından çok memnunum tam havasındaydı diyebilirim.”

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Pessoa, Dünya Kupası Grand Prix'si Galibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement