Phelps'in Yerini Kim Alacak? - Son Dakika
Spor

Phelps'in Yerini Kim Alacak?

Phelps\'in Yerini Kim Alacak?

Dünya Yüzme Şampiyonası heyecanına sahne olacak Barcelona'da havuzların efsane ismi Michael Phelps yok. Peki onun yerine gözler kime çevrilecek?

26.02.2014 17:21

Barcelona'da düzenlenen 15. Dünya Yüzme Şampiyonası'nda yarışlar Pazar günü başlıyor. ve 2001'den bu yana ilk kez, havuzların en çok madalya kazanan ismi efsanevi yüzücü Michael Phelps olmayacak. Herkesin aklındaki soru ise, onun yerini kimin alacağı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan sonra 27 yaşında kariyerine nokta koyan Michael Phelps'in yerine tüm gözlerin üzerinde olacağı ilk isim, Şanghay'daki son dünya şampiyonasında beş altın kazanan Birleşik Amerikalı Ryan Lochte. Başarılı yüzücü, Londra sonrası her ne kadar antrenman temposunu düşürüp, kendi televizyon programına yoğunlaşsa da, ulusal elemelerde elde ettiği zamanlarla iddiasını ortaya koymayı ihmal etmedi. Yine, bir diğer ABD'li Nathan Adrian da ülkesi için madalya potansiyeli olan isimlerin başında geliyor.

Sadece ABD değil

Barcelona'ya iddialı bir şekilde madalya umuduyla gelen tek ülke Birleşik Devletler değil. Çin kafilesinde yer alan ve Grant Hackett'a ait 1500 metre serbest rekorunu kıran Sun Yang ile Londra 2012'de 200 metre kelebekte Michael Phelps'i  geride bırakarak adından fazlasıyla söz ettiren Güney Afrikalı Chad le Clos izlenmeye değer diğer yüzücüler. Olimpiyatlarda beklentilerin hayli altında kalan Avustralya'dan James Magnussen, Fransa'dan Yannick Agnel ve Florent Manaudou da listeye eklenmeyi hak ediyorlar.

En büyük umut Missy Franklin

Kadınlarda ise, ABD'nin Londra 2012'deki gözbebeği Missy Franklin, Çinli Ye Shiwen, Avustralyalı Alicia Coutts ve Cate Campbell, Litvanyalı Ruta Meilutyte ile Hollandalı Ranomi Kromowidjojo Barcelona'da yer alacak ve madalya vaad eden yüzücüler.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Phelps'in Yerini Kim Alacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement