Pınar Karşıyaka, sezon başından beri sakatlıklarla uğraşıyor - Son Dakika
Spor

Pınar Karşıyaka, sezon başından beri sakatlıklarla uğraşıyor

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, yaşadıkları sakatlıkların takımı etkilediğini söyledi.

27.01.2022 11:04  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, yaşadıkları sakatlıkların takımı etkilediğini söyledi.

Sezon içinde Semih Erden ve Michael Roll'un operasyon geçirdiği Pınar Karşıyaka'da, son olarak James Blackmon'un da Anadolu Efes maçında yaşadığı sakatlığın ardından ameliyat edilmesine karar verildi.

Bu isimler dışında Alex Tyus, Amath M'Baye ve Tony Taylor da bazı maçlarda sakatlıklarına rağmen forma giymek durumunda kaldı.

Başantrenör Sarıca, AA muhabirine, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yollarına devam etmek için ellerinden geleni yapmalarına karşın, play-in turunda Lenovo Tenerife'ye elendiklerini dile getirdi.

Kurdukları kadroyla sezon başı beklentileri yükselttiklerini aktaran Sarıca, şöyle konuştu:

"Sezon başında kurduğumuz kadroyla sahada olamadığımız bir gerçek. Bizim 18-19 kişilik bir kadromuz bulunmadığı için bunu yolda telafi etmek de çok kolay olmuyor. Eksik kadrolarla Tenerife serisini son maça kadar getirdik. Belki orada alacağımız son bir ribauntla, 64-61 öne geçtiğimiz bölümde çok kolay üçlük yedik, bugün yine devam edecektik. Ortada bir bahane değil, gerçek var. Şu an 6 yabancı oyuncumuzun olduğu 14 kişilik kadromuzla bu sene Hapoel Kudüs maçı hariç hiçbir müsabakada eksiğimiz olmada mücadele edemedik."

Sarıca, her şeye rağmen ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, "Tarif edilemeyecek şekilde şanssız bir sezon yaşıyoruz. Bunun saha içi yansımaları da var. Maçlar uzak ara kaybedilse tamam ama 1-2 topa kaybettiğimiz müsabakalar mevcut. Tenerife'deki ilk maçı da kazanabilirdik ama olmadı. Sporun içinde böyle şeyler var." ifadelerini kullandı.

"Kupalar ve maçlar hiçbir zaman kağıt üzerinde kazanılmaz"

Sezon başı favori gösterilmenin yanlış olduğunu, bunu kendisinin de dile getirdiğini aktaran Sarıca, "Kupalar ve maçlar hiçbir zaman kağıt üzerinde kazanılmaz. Bugünden sonra ne yapılabilir? Kalanlarla devam edeceğiz." diye konuştu.

Sarıca, ING Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes'e karşı eksik bir kadroyla çok önemli bir galibiyet aldıklarına dikkati çekerken, bu karşılaşmada sakatlanan James Blackmon'ın da ameliyatı sonrası 2-2,5 ay takımdan ayrı kalacağını duyurdu.

"Play-off etabında saha avantajını elde etmek istiyoruz".

Ligde ilk 4'ün içinde olduklarını hatırlatan Sarıca, "Play-off etabında saha avantajını elde etmek için ilk 4'te kalmak istiyoruz. Türkiye Kupası oynanırsa, her takımın olduğu gibi bizim de şansımız var. Kupada günlük performanslar ve sahadaki kadrolar önemli olacak. Bizim sakat oyuncularımızın yetişip yetişmeyeceği belli değil ama orada yine iddiamızı ortaya koyacağız. Ligin sonunda da play-off etabını en iyi yerde bitirmek için elimizden geleni yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Semih Erden'in ameliyat edildikten sonra koşulara yeni başladığını, Michael Roll'un ise şubat ayı başında Türkiye'ye döneceğini belirten Sarıca, "Umarım Türkiye Kupası'na veya kupa sonrasına yetişirler. Biz o zaman tabii ki daha derli toplu bir kadro olacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Pınar Karşıyaka, sezon başından beri sakatlıklarla uğraşıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Pınar Karşıyaka, sezon başından beri sakatlıklarla uğraşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu
    13:16 Cebrail Gençoğlu Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda şampiyon oldu

    Kick boksta ülkemize defalarca madalya ve şampiyonluk kazandıran Cebrail Gençoğlu, Bosna Hersek'te düzenlenen Kick Boks Grand Prix Avrupa Kupası'nda hem 63 kiloda hem de 69 kiloda şampiyon olarak altın madalya kazandı.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor
    13:14 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor

    İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda başlayacak olan İlkbahar - Yaz yarış sezonunda, yeni taylar ve Gazi Koşusu adayları boy gösterecek. Orhan Meker ve Ergin Talay Koşuları ise günün önemli mücadeleleri olacak.

  • Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampa 30 sporcu katılıyor
    13:04 Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampa 30 sporcu katılıyor

    Muğla'nın Dalaman ilçesinde rafting sporunun geliştirilmesi için düzenlenen kampta, Türkiye Kano Federasyonu tarafından 9 ilde eş zamanlı başlatılan Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kamplarının bir ayağı gerçekleştiriliyor. Kampta, ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan rafting takımlarından 30 sporcu yer alıyor.

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.

  • Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama
    12:44 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın iddialarıyla ilgili açıklama

    Beşiktaş Futbol Takımı Genel Koordinatörü Samet Aybaba, teknik direktör arayışlarını sürdüren siyah-beyazlılarla adı sıkça anılan Sergen Yalçın hakkında açıklamalarda bulundu. Aybaba, "Sergen Yalçın ile şu an için bir görüşme olmadı. Sergen, şu anda takım çalıştırıyor. Bu durum, etik olarak da doğru olmaz" dedi.


Advertisement