Quaresma'tik Bir Gol! - Son Dakika
Spor

Quaresma'tik Bir Gol!

Quaresma\'tik Bir Gol!

Sakatlığının Ardından Tekrar Sahalara Dönen Quaresma Mükkemel Bir Gole İmza Attı.

16.12.2010 00:14  Güncelleme: 11:52

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda bir üst tura çıkmayı 5. maçında garantileyen Beşiktaş, grubundaki son maçında konuk ettiği Avusturya'nın Rapid Wien takımını 2 - 0 mağlup etti.

Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Ricardo Quaresma ve 45. dakikada Fabian Ernst kaydetti.

Aynı grupta oynanan bir diğer karşılaşmada ise lider Porto, CSKA Sofia'yı 3 - 1 yendi.

Bu sonuçların ardından 16 puanla 1. sırada bulunan Porto ve 13 puanla 2. sırada yer alan Beşiktaş gruptan çıkmayı başardılar. Rapid Wien ve CSKA Sofia ise 3'er puanla UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

L Grubu'nda puan durumu şöyle;

L GRUBU: O/ P

1 - Porto: 6/ 16

2 - Beşiktaş: 6/ 13

3 - Rapid Wien: 6/ 3

4 - CSKA Sofia: 6/ 3

Grubu Galibiyetle Tamamlamanın Gururunu Yaşıyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Rapid Wien'i yenerek grubu galibiyetle tamamladıklarını ve bunun gururunu yaşadıklarını söyledi.

Schuster, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, sonucu önemli olmayan bir mücadeleye çıktıklarını belirterek, ''Oyunu maç boyunca domine ettik. Özellikle attığımız iki golün kendimizi daha güvende hissetmemizi sağladı. Grubu galibiyetle tamamlıyoruz. Bunun gururunu yaşıyoruz. Anlamı olmayan, sonucunun önem taşımadığı bir maça çıktık. Böyle maçlarda güzel futbol oynamak zordur. İki takım da iyi futbol oynayıp, güzel şeyler yansıtmaya çalıştı'' dedi.

Alman teknik adam, rakibin sert oyununun hatırlatılması üzerine, ''Öyle bir maç oynadık ki iki takım için de sonucun fark etmediği bir mücadele oldu. Maçın bu şekilde olmasına rağmen rakip oyuncunun sert hareketleri vardı. Hakemin agresifliğe prim tanıdığını gördük. Sonucu önemli olmayan böyle bir maçta sertlik anlaşılır bir şey değildi'' diye konuştu.

-PACULT: ''2-0 HAKLI BİR SKOR OLDU''-

Rapid Wien Teknik Direktörü Peter Pacult ise daha güçlü ve iyi olup, az hata yapanın kazandığını belirterek, ''2-0 haklı bir skordur'' dedi.

Pacult, kendilerinin de önemli pozisyonlara girdiklerini, ancak bunları değerlendiremediklerini ifade etti.

Peter Pacult, kadrosunda bulunan Türk oyuncular konusunda ise şunları söyledi:

''Tabii ki Veli birinci kaptanımız değil. Diğer iki kaptanın yokluğunda kaptan çıktı. Kendisi 4 yıldır bizimle birlikte. Bu nedenle kaptan yaptım. Yasin orta sahadaki görevini yerine getirdi. Tanju da iyi oynadı. Quaresma'nın pozisyonlarında hatası yoktu. Başkalarının yapması gerekenler vardı.''

-QUARESMA'YI AĞIR ELEŞTİRDİ-

Pacult, Quaresma'nın saha içinde yaptığı hareketi eleştirerek, şöyle konuştu:

''Yaptığını sahada 4 hakem de görmek istemedi. Dördüncü hakemin gördüğünden eminim. Tükürmek futbol sahasına yakışmayan bir olay. Tükürenler hayvanlardır. Lamalardır. Quaresma iyi futbolcu. Bu hareketleriyle kendini ne sandığını bilmiyorum. Burada nasıl bir havaya sokulduğunu da bilmiyorum. Bernd Schuster'in de kendini bu şekilde tepki vermesi tuhaf. Benim oyuncum böyle yapsaydı büyük para cezasına çarptırılırdı. Futbola ve spora yakışmayan bir olay.''

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Quaresma'tik Bir Gol! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement