Roberto Carlos, "Pass" Projesinin Tanıtımına Katıldı - Son Dakika
Spor

Roberto Carlos, "Pass" Projesinin Tanıtımına Katıldı

Roberto Carlos, "Pass" Projesinin Tanıtımına Katıldı

Sivasspor Teknik Direktörü, dünyaca ünlü eski Brezilyalı milli futbolcu Roberto Carlos, Western Union ve UNICEF'in ortaklığında hayata geçirilen ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında atılan her başarılı pasın, Türkiye'de eğitime muhtaç çocukların yararına olacak "PASS" isimli projenin tanıtımını yaptı Roberto Carlos: "Ne kadar olumlu pas yapılırsa, çocukların eğitimine o kadar faydalı olacak" "UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor çok iyi pas yapan bir ekip. Yaptıkları her iyi pasla, çocukların eğitimine daha fazla katkı sağlayacaklar.

10.02.2014 14:50

Sivasspor Teknik Direktörü, dünyaca ünlü eski Brezilyalı milli futbolcu Roberto Carlos, Western Union ve UNICEF'in ortaklığında hayata geçirilen ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında atılan her başarılı pasın, Türkiye'de eğitime muhtaç çocukların yararına olacak "PASS" isimli projenin tanıtımını yaptı.

UEFA Avrupa Ligi maçlarında atılan her başarılı pasın, Türkiye'de eğitime muhtaç çocuklar için nasıl desteğe dönüştüğünü anlatan projenin tanıtımı Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Levent Tesisleri'nde Roberto Carlos'un yanı sıra Western Union Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Nogay Kanpolat ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Roberto Carlos, futbolun genç insanların hayatında meydana getirdiği büyük değişiklikleri görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ne kadar olumlu pas yapılırsa, çocukların eğitimine o kadar faydalı olacak. UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor çok iyi pas yapan bir ekip. Yaptıkları her iyi pasla, çocukların eğitimine daha fazla katkı sağlayacaklar. Ama seneye Sivasspor da UEFA Avrupa Ligi'nde yer alacak. O yüzden böyle bir organizasyona katılmak ve çocuklarımızın böyle bir organizasyon sayesinde daha iyi bir geleceğe sahip olacağını bilmek çok güzel. Dünyanın geleceğini belirleyecek olan şey aslında gençlerimizin geleceğidir. Bu sebeple bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Toplantıda konuşan Western Union Güneydoğu Avrupa Bölge Müdürü Nogay Kanpolat, "Eğitim çoğu zaman Western Union müşterilerinin para göndermelerindeki ana sebeplerin başında geliyor. Futbolun gücünü arkamıza alarak, çocukların daha iyi eğitim alabilmeleri için desteğe dönüştürmekten son derece gururluyuz" derken, UNICEF Türkiye temsilcisi Ayman Abulaban ise dezavantajlı gençlerin orta öğretime devam etmesini engelleyen etmenleri daha iyi anlamak ve bu engelleri aşmak adına böyle bir projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından UNICEF girişiminden yararlanan çocukların sorularını yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, öğrenimine devam ettiği süre içerisinde en başarılı dersinin tarih olduğunu söylerken, "Futbolcu olmasaydınız ne olmak isterdiniz?" şeklindeki soruyu, "Çok ilginç bir meslek olduğunu düşündüğüm avukat olmak isterdim" diye yanıtladı.

Brezilyalı teknik adam, kendisi için en iyi futbolcunun kim olduğu sorusu için de "Şu an için en iyisi Cristiano Ronaldo ama ben Neymar'ı daha fazla beğeniyorum. Sadece Brezilyalı olmasından dolayı değil, futbol oynarken insanlara keyif veriyor. Kendisine Real Madrid'e gitmesini söyledim ama o Barcelona'yı tercih etti" ifadelerini kullandı.

Bu arada genç teknik adam, UNICEF'in girişiminden yararlanan çocuklarla etkinlikte bir süre futbol oynadı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Roberto Carlos, 'Pass' Projesinin Tanıtımına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement