Roma '9' Doğurdu, Rekor Geldi - Son Dakika
Spor

Roma '9' Doğurdu, Rekor Geldi

Roma \'9\' Doğurdu, Rekor Geldi

İtalya Serie A'ya yaptığı olağanüstü başlangıcı sürdürüp Udinese deplasmanından da zaferle ayrılan Roma, Juventus'un rekorunu egale etti.

28.10.2013 10:45

ÖZGÜR İNCE/ Goal Turkey

Uzun yıllar sonra yeniden şampiyonluk şarkıları söyleyen ve zirve keyfi çıkaran Roma, Udinese deplasmanında son 25 dakikayı 10 kişi oynamasına rağmen 82'de ABDli yıldızı Michael Bradley'in tek golüyle 3 puanı almayı bilmişti.

Ligde oynadığı 9 maçı da kazanarak müthiş bir performans sergileyen Roma, böylelikle Juventus'un 2005-2006 sezonunda elde ettiği başarıyı yakalayıp Serie A'ya en iyi başlangıç rekorunu egale etmiş oldu.

Geride kalan maçlarda kalesinde sadece 1 gol gören ve rakip ağlara toplam 23 gol bırakan Başkent temsilcisi, aynı zamanda Udinese'nin de 22 maçlık serisine nokta koydu.

Roma maçına çıkana kadar ligde kendi evindeki son yenilgisini geçtiğimiz sezonun ikinci haftasında Juventus'a karşı alan Udinese, böylelikle 1 yılı aşkın bir sürenin ardından ligde seyircisi önündeki ilk mağlubiyetini yaşadı.

Daha önce Lille'i 2010-2011 sezonunda Fransa Ligue 1 şampiyonluğuna taşıyıp 57 yıllık hasrete son veren Roma'nın Fransız teknik adamı Rudi Garcia, son şampiyonluğu 2000-2001'de yaşayan Roma'yı da zirveye taşıma amacında...

Garcia, Sky Sport Italia'ya yaptığı açıklamada, "Kendi şansınızı kendiniz yaratırsınız. Özellikle de hafta boyunca her şeyinizi veriyorsanız. Udinese 1 yıldır evinde yenilmiyordu ve 10 kişi kalmamıza rağmen elde ettiğimiz bu zafer, ilerisi için çok önemli" dedi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Roma '9' Doğurdu, Rekor Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement